Sędzia Igor Tuleya vs IV RP

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
komorfil

Post autor: komorfil »

krzymul pisze:Janek napisał/a:
Otóż po rozdmuchaniu sprawy dr G, krzywa poleciała w dół blisko o jakieś 2/5, potem zaczęła powoli się wspinać, teraz już jej niedaleko do poprzedniego stanu, ale wciąż mniej. Do czasu załamania stale rosła (nawiasem - dziwna zbieżność z giełdą). Otóż mistrzu, to nie szantaży ani solidarność konowałów - to wynik zmniejszenia się ilości dawców, bo jak ludzie usłyszeli, że jakiś Mengele na tym kasę trzepię to przestali oddawać. W sumie około 1000 zabiegów mniej w tym czasie bessy, co oznacza prawie tylu ludzi nie doczekało się organu i zmarło

A co do tego co napisałeś, to rzeczywiście trzyma się kupy ta teoria, lecz może też być to przypadek, ot taka zbieżność okoliczności.....
Ale oczywiście najlepiej wystartować z solidarnością konowałów, tak na początek dyskusji, tak żeby miło zacząć nowy rok, tak żeby nikt nie miał wątpliwości jak bardzo nas kochacie.

OK. kochać nie musicie. OK niektórzy z nas dawali i dają powody by nas nie kochać.
Nie sądzisz jednak, że w swoim zacietrzewieniu przekraczasz granicę sensu?
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

komorfil pisze:Nie sądzisz jednak, że w swoim zacietrzewieniu przekraczasz granicę sensu?
Nieprawdopodobne ? ... tak samo jak to, że ludzie przestali oddawać organy, bo jakiś lekarz brał łapówki, tak oni o tym nie wiedzieli ( że lekarze biorą ) .... nagle doznali olśnienia.
Janek mówi - bo profesor powiedział,... Maciarewicz też opierał się na opinii profesorów i co z tego wyszło ?
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

krzymul pisze:A jak Kaczyński ? ..... Spieprzaj dziadu ?
To akurat Lech.

Jarosław - "Proszę państwa - oblizuje się - dokonano zbrodni..."
A Waszczykowski dopowiada - płaczliwym głosem - "nie zabijajcie nas"

Kiepski kabaret.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Janek mówi - bo profesor powiedział,... Maciarewicz też opierał się na opinii profesorów i co z tego wyszło ?
Ale ten profesor jest autentyczny i pracuje w Polsce.
Jestem gorszego sortu...
Nesek

Post autor: Nesek »

Janek pisze:Jarosław - "Proszę państwa - oblizuje się - dokonano zbrodni..."
A Waszczykowski dopowiada - płaczliwym głosem - "nie zabijajcie nas"

Kiepski kabaret.
Zdecydowanie bardziej wolę KMN ;-)
Awatar użytkownika
Janek

Mefistofeles, Krzymul, Janek 75

Tak z ręką na sercu - wysłuchaliście, przeczytaliście lub oglądneliście całość ustnego uzasadnienia wyroku?

Czy też tak jak prezes o "Pokłosiu" - nie oglądal ale potęoia. Jednak trzeba mu oddać, że szczerze przyznał, że nie oglądal.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Nesek pisze:Zdecydowanie bardziej wolę KMN
Ostatnio zdziadział, zrobił się proPeOwski, lepszy był z czasów "Autostopu" "Wyprawy na Rysy" i "Wizyty księdza" Nie lubię politycznych kabaretów, bo są tendencyjne, zależy z której strony powieje...
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:zrobił się proPeOwski
Krótki kurs podstaw logiki

1. Krzymul nie lubi PO i Tuska
2 PiS i Kaczyński nie lubi PO I Tuska

ergo

3. Krzymul lubi PiS i Kaczyńskiego

a jeśli nawet Krzymul niezbyt lubi PiS i Kaczyńskiego to patrz punkt 1.

Niby ja tak samo tylko na "oborotno" ale ja potrafię uzasadnić a przynajmniej to próbuję zrobić a Krzymul się ogranicza do śmichów chichów i niedomówień, tupu, że jest za a nawet przeciw, chyba przy tym narusza prawa autoskie pana prezydenta.
Jestem gorszego sortu...
Nesek

Post autor: Nesek »

krzymul pisze:zrobił się proPeOwski, lepszy był z czasów "Autostopu" "Wyprawy na Rysy" i "Wizyty księdza" Nie lubię politycznych kabaretów, bo są tendencyjne
Czy ja wiem czy taki proPeOwski. Polemizowałbym ;-) . Ja z kolei oprócz KMN oraz starszych skeczów Ani Mru-Mru oraz Dańca i niektórych Neonówki (w ich przypadku szczególnie politycznych jak np. Komorowski i Obama :D ) to nie lubię za bardzo kabaretów, bo przynajmniej dla mnie, są mało śmiesznie, delikatnie to ujmując.
krzymul pisze:Ostatnio zdziadział
Ano tutaj zgoda, po odejściu Pakosińskiej :-( faktycznie trochę zdziadział ;-)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Zakochani w Tatrach pisze:I jeszcze byłbyś szczęśliwy, że zechciał wziąść....
JAsne, mam być wdzięczny, że biorą w łapę. A jakbym nie miał tej kasy to co? To mam zdychać? A jakby np mój bliski umarł, bo rodzina innego pacjenta przekupiła lekarza by ich bliskiego przesunął w kolejce? Pomyslałaś o tym?
Owszem, jako pacjent wiedząc, że lekarz bierze pewnie bym próbował z tego korzystać. Dlatego nikt nie ma pretensji do pacjentów, że dają. Ale gdyby lekarze nie brali to wielu patologii by nie było. I dlatego akcja z drem G była bardzo potrzebna, bo dopóki CBA działało to wielu serio się bało brać.

komorfil pisze: Mefi, po ustawie refundacyjnej i aktach pochodnych, a także już wcześniej, po relacjach z kontroli refundacji (wykonywanych przez NFZ w istotnej liczbie bodaj od 2009 roku) lekarze zaczęli się zupełnie serio bać wypisywania recept.
Ale wypisywanie recept należy do ich obowiązków. Branie w lapę - przez obecną władzę całkowicie tolerowane - juz nie. Branie w łapę nie uszczupla budżetu państwa, więc obecnej ekipy nie obchodzi. Stąd dostrzegam subtelną róznicę pomiędzy gnojeniem łapówkarzy przez CBA a szukaniem oszczędności przez NFZ kosztem lekarzy.
Janek pisze:Pytam się Was, Mefi i Krzymul - wiecie cokolwiek na temat, o którym tu piszę?
Nie, z bajek wyrosłem dawno temu, stąd GW nie czytuję, przynajmniej nie regularnie.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
janek754

Post autor: janek754 »

Janek pisze:Tak z ręką na sercu - wysłuchaliście, przeczytaliście lub oglądneliście całość ustnego uzasadnienia wyroku?

Czy też tak jak prezes o "Pokłosiu" - nie oglądal ale potęoia. Jednak trzeba mu oddać, że szczerze przyznał, że nie oglądal.
Czytałem i oglądałem.
Jak to mówią
sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Nie, z bajek wyrosłem dawno temu, stąd GW nie czytuję, przynajmniej nie regularnie.
No toś mnie zaskoczył kompletnie, bo jak pamiętam to Wyborcza ani słowem nigdy nie odniosł się tego fragmentu życia Pawła Jasienicy. Wynika z tego, że Ty w ogóle nie czytasz tego co piszą Twoi oponenci tylko klepiesz jak dziurawa kataryna - wyborcza to, wyborcza tamto, Michnik chuj, wszyscy kłamią itd.

Robisz się coraz bardziej żałosny w swoim zacietrzewieniu, masz może ten czerwony kwadracik? Bo chcę powiedzieć, że normalnie głupi.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:No toś mnie zaskoczył kompletnie, bo jak pamiętam to Wyborcza ani słowem nigdy nie odniosł się tego fragmentu życia Pawła Jasienicy
A wybacz, myslałem, że mówisz o kamaszach.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

mefistofeles pisze: A jakby np mój bliski umarł, bo rodzina innego pacjenta przekupiła lekarza by ich bliskiego przesunął w kolejce? Pomyslałaś o tym?
Pomyślałam oczywiście i tak być nie powinno , ale jestem pewna, że gdybyś załatwiał za pieniądze - natychmiastowe, konieczne, ratujące życie leczenie bliskiego w dobrej klinice, to z pewnością byś się losem cudzego bliskiego nie przejął.

Ot proza życia....brutalnego niestety :? .

mefistofeles pisze:Ale gdyby lekarze nie brali to wielu patologii by nie było
:think: Gdyby ludzie nie dawali, to pewnie by nie brali....

Patologii w naszym Kraju nie powinno być prawie żadnej - przecież to kraj w 98 procentach katolicki.
Wystarczyłoby tylko, żeby te 98 procent przestrzegało Dziesięciu Przykazań i żylibyśmy w krainie szczęśliwości wiecznej. Amen.

"A koń, jaki jest – każdy widzi " :? .
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zakochani w Tatrach pisze:Gdyby ludzie nie dawali, to pewnie by nie brali....
Ale, umówmy się, od elity jaką powinni byc lekarze - wymaga się więcej.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

mefistofeles pisze:od elity jaką powinni byc lekarze - wymaga się więcej.
Za elity - oprócz lekarzy – uważa się także między innymi polityków wszystkich opcji, księży...........od nich też się dużo wymaga.....

A życie się toczy swoim koślawym torem...ech :?
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
krzymul

Zakochani w Tatrach pisze:- przecież to kraj w 98 procentach katolicki.
Hmm ... sądząc po tym forum mam pewne wątpliwości co do tych procentów. Wystarczy spojrzeć na jakikolwiek wątek zahaczający o religię. ;-)
Zakochani w Tatrach pisze:– uważa się także między innymi polityków wszystkich opcji
A tutaj bym się nie zgodził, ale to moje zdanie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zakochani w Tatrach pisze:Za elity - oprócz lekarzy – uważa się także między innymi polityków wszystkich opcji, księży...........od nich też się dużo wymaga.....
Łapownictwo wśród polityków czy wymuszanie pieniezy przez księży jest tak samo haniebne.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

krzymul pisze:Hmm ... sądząc po tym forum mam pewne wątpliwości co do tych procentów. Wystarczy spojrzeć na jakikolwiek wątek zahaczający o religię.
Toteż napisałam, że „koń jaki jest.....”
krzymul pisze:A tutaj bym się nie zgodził, ale to moje zdanie.
Nie zgadzasz się z tym, że polityków, czy z tym, ze wszystkich opcji ? ;)

Politycy jako elita – to osoby wyróżnione, wybrane przez społeczeństwo do służby temu społeczeństwu .
Niestety nie spełniają tej roli właściwie, mimo to zaliczani są do elit.
mefistofeles pisze:Łapownictwo wśród polityków czy wymuszanie pieniezy przez księży jest tak samo haniebne.
Masz sto procent racji, wszyscy tak uważają, ale - jak wyżej napisałam - życie się toczy dalej swoim koślawym torem :?
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zakochani w Tatrach pisze:Masz sto procent racji, wszyscy tak uważają, ale - jak wyżej napisałam - życie się toczy dalej swoim koślawym torem
Owszem, ale dziwi ujadanie na tych co próbowali te zwyczaje zmienić.

Jest tylko jedna metoda walki z przestępczością. To zero tolerancji, nawet dla drobnych przestępstw.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ