Wyrol w sprawie Macieja Z. (Ferrari)

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Nesek

Post autor: Nesek »

Asik pisze:A posłowie których nie dotyczy prawo to jakies nieporozumienie :x
Podobno już dotyczy :-P :
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-k ... nId,767455
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

ITD wystepuje tylko z wnioskiem, pytanie co zrobi marszałek? no ale dobrze ze coś sie powoli próbuje zmienić, w ciężkich bólach, ale próbuje.

Własnie oglądam wiadomości-wywiad Lisicy z Maciejem Z. Przeprosił i przyznał się że prowadził, tylko chyba troche za późno, nie uważacie?
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Asik pisze:Przeprosił i przyznał się że prowadził, tylko chyba troche za późno, nie uważacie?
W uzasadnieniu wyroku p. Sędzia mówiła, że wg. ekspertyzy lekarskiej Maciej Z. utracił pamięć okresu dwóch lat przed wypadkiem, momentu wypadku i roku po wypadku i nigdy jej nie odzyska.

Czyżby cud?"
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Asik

Był na miejscu wypadku, twierdzi ze w telefonie ma zdjęcia z wypadku, żeby pamiętać.
Może rzeczywiście nie pamiętać, ale zdjęcia napewno oglądał.
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Janek

Asik pisze:Był na miejscu wypadku, twierdzi ze w telefonie ma zdjęcia z wypadku, żeby pamiętać.
Może rzeczywiście nie pamiętać, ale zdjęcia napewno oglądał.
Na kilka minut przed ogłoszeniem wyroku w TVN24 rozmawiano z jednym z wybitnych adwokatów - twierdził, że gdyby Maciej Z. nie kwestionował faktu, że prowadził pojazd, to przy rozmiarze jrgo uszkodzeń zdrowia spowodowałoby zupełnie inne nastawienie Sądu i prawdopodobnie wyrok w zawieszeniu.
Chyba następuje spóźniona realizacja rady.
Jestem gorszego sortu...
Nesek

Janek pisze:gdyby Maciej Z. nie kwestionował faktu, że prowadził pojazd, to przy rozmiarze jrgo uszkodzeń zdrowia spowodowałoby zupełnie inne nastawienie Sądu i prawdopodobnie wyrok w zawieszeniu.
Mogło by tak być. Tym bardziej, że nie ucierpiała żadna inna osoba postronna.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Nesek pisze:Tym bardziej, że nie ucierpiała żadna inna osoba postronna
Nikt z nim nie jechał ? Nie znam dokładnie sprawy, ale coś mi śię obiło, że miał pasażera, który zginął.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Asik

zginął dziennikarz Jarosław Zabiega i za to ma wyrok moim zdaniem.
Nesek

krzymul pisze:Nikt z nim nie jechał ? Nie znam dokładnie sprawy, ale coś mi śię obiło, że miał pasażera, który zginął.
Tak, ale chodziło mi o pieszego bądź innego kierującego/pasażera innego samochodu.
Chyba że podróżujący ów feralnym Ferrari, kierowanym owego dnia przez Z., pasażer mówił do niego: "Opamiętaj się i zwolnij", a tamten nie słuchał. No, ale tego to już się nie dowiemy...
Zresztą na temat BRD głos już na forum zabierałem i moje zdanie jest w miarę jednoznaczne.
Asik pisze:Nie potrafimy jeździć kulturalnie.
Myślę, że w tym względzie jest trochę lepiej niż np. jeszcze jakieś 10 lat temu. Po ostatniej wyprawie do Rumunii myślę, że oni są pod tym względem w tym miejscu gdzie my byliśmy właśnie około 10-15 lat temu.
Ale na jej wyższy poziom myślę, że przyjdzie jeszcze trochę poczekać, bo poza opóźnieniami infrastrukturalnymi, na taki, a nie inny stan rzeczy ma wpływ to, że jeśli chodzi o ruch drogowy, Polska, niestety, może być postrzegana jako "dziki kraj dzikich chamskich buraków, którzy w większości przesiedli się z furmanek z gnojem do aut" :-P (cytat zaczerpnięty z jakiejś interii czy innego onetu ;-) ; oczywiście z mojej strony to taka ogólna metafora bez uprzedzeń w stosunku do jakichś grup społecznych)
Ostatnio zmieniony pt 04 sty, 2013 przez Nesek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Asik

Nesek pisze:bez uprzedzeń w stosunku do jakiś grup społecznych
a ja jestem uprzedzona do kierowców beemek :P ostatnio jak jechałam za takim, który jechał 50m/h na terenie zabudowanym to nie mogłam uwierzyc :))
Nesek pisze:dziki kraj dzikich chamskich buraków,
tak sie musiał pomyslec Słowak który wpuścił auto-polskie na rondo w zakopcu, za co został strąbiony przez takiego własnie buraka
Awatar użytkownika
ketivv

Post autor: ketivv »

mefistofeles pisze:ketivv - w wywiadzie czuł żal, ale w sądzie próbował wykazac, że wcale tym autem nie kierował
jako oskarżony miał ku temu pełne prawo, stąd świadkowie i proces sądowy w którym m. in. ustalono, że to on był kierowcą
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Asik pisze:a ja jestem uprzedzona do kierowców beemek
...a jeszcze jak się połączy z młodością....
http://nasygnale.pl/gid,15225792,img,15 ... caid=6fd35
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

ketivv pisze:
mefistofeles pisze:ketivv - w wywiadzie czuł żal, ale w sądzie próbował wykazac, że wcale tym autem nie kierował
jako oskarżony miał ku temu pełne prawo, stąd świadkowie i proces sądowy w którym m. in. ustalono, że to on był kierowcą
Oczywiscie, ze mial prawo, ale sad mial prawo uznac to za brak skruchy i skorzystac z prawa wydania wyzszego wyroku - po to sa widelki w kodeksie.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Oczywiscie, ze mial prawo, ale sad mial prawo uznac to za brak skruchy i skorzystac z prawa wydania wyzszego wyroku - po to sa widelki w kodeksie.
No właśnie - tak jak pisałem - mecenas Kondracki (absolutnie górna półka) tak to w TVN24 sugerował - oczywiście mógł się mylić, ale długoletnia praktyka tak mu podpowiadała.

Pani mecenas Macieja Z. zrobiła na mnie fatalne wrażenie, przekupka z Rynku Jeżyckiego bywa bardziej na miejscu.

A poza tym, spoko - siedzieć nie pójdzie... Ale przed apelacją radziłbym mu unikać internetu jak ognia.
Jestem gorszego sortu...
Nesek

Janek pisze: Ale przed apelacją radziłbym mu unikać internetu jak ognia.
No i na gesty też niech lepiej uważa ;-) :
http://www.fakt.pl/Maciej-Z-proces-ferr ... 837,1.html

Jak trochę poruszamy wątek drogowy to jeszcze fajny link z polskiej autostrady A2:
http://www.youtube.com/watch?v=_LsisBugEPw
Nie chciałbym jechać (z kimś ;-) ) powiedzmy 180-200 i znaleźć się w sytuacji jak w 2:11 min czy 4:25 min. Mimo, że droga nowa, zapewne dobrze wyprofilowana to idiotów jak widać nie brakuje...
komorfil

Post autor: komorfil »

Asik pisze:tak sie musiał pomyslec Słowak który wpuścił auto-polskie na rondo w zakopcu, za co został strąbiony przez takiego własnie buraka
Słowacy też aniołami na drogach nie są.
Tak w ogóle pojeżdżenie trochę po Europie leczy z kompleksów Polaka-buraka.
Owszem, w Austrii jeżdżą karnie.
Ale proponuję pojeździć po Włoszech. Po północnych na początek. Jak człowiek trochę przywyknie - proponuję Neapol. Toż to prawdziwa "zachodnia Europa". W porównaniu z tym, polskie drogi to Wersal.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Nesek pisze: Nie chciałbym jechać (z kimś ;-) ) powiedzmy 180-200 i znaleźć się w sytuacji jak w 2:11 min czy 4:25 min. Mimo, że droga nowa, zapewne dobrze wyprofilowana to idiotów jak widać nie brakuje...
Dlaczego ci kierowcy jeżdżą pod prąd ?
Awatar użytkownika
Janek

Nesek pisze:No i na gesty też niech lepiej uważa :
http://www.fakt.pl/Maciej...u,143837,1.html
Ładny chłopak. Prawdziwe bożyszcze siuśmajtek.
Jestem gorszego sortu...
Nesek

Basia Z. pisze:Dlaczego ci kierowcy jeżdżą pod prąd ?
Dobre pytanie :think: . Wniosek jeden - nawet na autostradzie trzeba uważać (na i za innych).
Asik pisze:Własnie oglądam wiadomości-wywiad Lisicy z Maciejem Z. Przeprosił i przyznał się że prowadził, tylko chyba troche za późno, nie uważacie?
Też obejrzałem właśnie na YT. I uważam, że jakby taką postawę przyjął od początku to inaczej by to wszystko było odbierane, zarówno ze strony opinii publicznej jak i sądu...
janek754

Post autor: janek754 »

Asik pisze:a ja jestem uprzedzona do kierowców beemek
No nie przesadzajmy :)
Sam przez kilka lat jeździłem beemą. Fakt zanim ją kupiłem musiałem się mentalnie zmierzyć ze świadomością "wiochy" jakiej poniekąd jest synonimem ...
Ale tak czy inaczej, z perspektywy czasu, jest to najlepsze "używane" auto jakie miałem ...
Nie sprzedałem go i nie sprzedam.
Stoi w garażu i czeka na "lepsze" czasy.
Dziś jest już "pełnoletnie" i mam nadzieję że za kilkanaście lat córka będzie miała auto, jakiego nie ma nikt :)

Pozdrawiam
Jan
ODPOWIEDZ