Podobno już dotyczyAsik pisze:A posłowie których nie dotyczy prawo to jakies nieporozumienie![]()
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-k ... nId,767455
Podobno już dotyczyAsik pisze:A posłowie których nie dotyczy prawo to jakies nieporozumienie![]()
W uzasadnieniu wyroku p. Sędzia mówiła, że wg. ekspertyzy lekarskiej Maciej Z. utracił pamięć okresu dwóch lat przed wypadkiem, momentu wypadku i roku po wypadku i nigdy jej nie odzyska.Asik pisze:Przeprosił i przyznał się że prowadził, tylko chyba troche za późno, nie uważacie?
Na kilka minut przed ogłoszeniem wyroku w TVN24 rozmawiano z jednym z wybitnych adwokatów - twierdził, że gdyby Maciej Z. nie kwestionował faktu, że prowadził pojazd, to przy rozmiarze jrgo uszkodzeń zdrowia spowodowałoby zupełnie inne nastawienie Sądu i prawdopodobnie wyrok w zawieszeniu.Asik pisze:Był na miejscu wypadku, twierdzi ze w telefonie ma zdjęcia z wypadku, żeby pamiętać.
Może rzeczywiście nie pamiętać, ale zdjęcia napewno oglądał.
Tak, ale chodziło mi o pieszego bądź innego kierującego/pasażera innego samochodu.krzymul pisze:Nikt z nim nie jechał ? Nie znam dokładnie sprawy, ale coś mi śię obiło, że miał pasażera, który zginął.
Myślę, że w tym względzie jest trochę lepiej niż np. jeszcze jakieś 10 lat temu. Po ostatniej wyprawie do Rumunii myślę, że oni są pod tym względem w tym miejscu gdzie my byliśmy właśnie około 10-15 lat temu.Asik pisze:Nie potrafimy jeździć kulturalnie.
a ja jestem uprzedzona do kierowców beemekNesek pisze:bez uprzedzeń w stosunku do jakiś grup społecznych
tak sie musiał pomyslec Słowak który wpuścił auto-polskie na rondo w zakopcu, za co został strąbiony przez takiego własnie burakaNesek pisze:dziki kraj dzikich chamskich buraków,
...a jeszcze jak się połączy z młodością....Asik pisze:a ja jestem uprzedzona do kierowców beemek

Oczywiscie, ze mial prawo, ale sad mial prawo uznac to za brak skruchy i skorzystac z prawa wydania wyzszego wyroku - po to sa widelki w kodeksie.ketivv pisze:jako oskarżony miał ku temu pełne prawo, stąd świadkowie i proces sądowy w którym m. in. ustalono, że to on był kierowcąmefistofeles pisze:ketivv - w wywiadzie czuł żal, ale w sądzie próbował wykazac, że wcale tym autem nie kierował
No właśnie - tak jak pisałem - mecenas Kondracki (absolutnie górna półka) tak to w TVN24 sugerował - oczywiście mógł się mylić, ale długoletnia praktyka tak mu podpowiadała.mefistofeles pisze:Oczywiscie, ze mial prawo, ale sad mial prawo uznac to za brak skruchy i skorzystac z prawa wydania wyzszego wyroku - po to sa widelki w kodeksie.
No i na gesty też niech lepiej uważaJanek pisze: Ale przed apelacją radziłbym mu unikać internetu jak ognia.
Słowacy też aniołami na drogach nie są.Asik pisze:tak sie musiał pomyslec Słowak który wpuścił auto-polskie na rondo w zakopcu, za co został strąbiony przez takiego własnie buraka
Ładny chłopak. Prawdziwe bożyszcze siuśmajtek.Nesek pisze:No i na gesty też niech lepiej uważa :
http://www.fakt.pl/Maciej...u,143837,1.html
Dobre pytanieBasia Z. pisze:Dlaczego ci kierowcy jeżdżą pod prąd ?
Też obejrzałem właśnie na YT. I uważam, że jakby taką postawę przyjął od początku to inaczej by to wszystko było odbierane, zarówno ze strony opinii publicznej jak i sądu...Asik pisze:Własnie oglądam wiadomości-wywiad Lisicy z Maciejem Z. Przeprosił i przyznał się że prowadził, tylko chyba troche za późno, nie uważacie?
No nie przesadzajmyAsik pisze:a ja jestem uprzedzona do kierowców beemek