Nowe schronisko w Gorcach
Nowe schronisko w Gorcach
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Mimo sentymentu do bazy namiotowej - zresztą często odwiedzanej - jestem "zdecydowanie raczej za" 
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To
Konto na facebooku --> Lubię To
Wszystko zależy od tego jak to schronisko będzie wyglądać.
Bo jeżeli będzie to zdrewniana "bacówka" jestem za. Zaś jeżeli betonowa stodoła (jak teraz na Markowych) jestem "przeciw".
Miałam okazją raz spać w tej ślicznej drewnianej bacóweczce, która miała tylko 13 miejsc noclegowych i stała pod szczytem bardzo krótko, zanim się spaliła.
To była tak jakby miniaturka schroniska na Rycerzowej lub na Krawuli.
Bo jeżeli będzie to zdrewniana "bacówka" jestem za. Zaś jeżeli betonowa stodoła (jak teraz na Markowych) jestem "przeciw".
Miałam okazją raz spać w tej ślicznej drewnianej bacóweczce, która miała tylko 13 miejsc noclegowych i stała pod szczytem bardzo krótko, zanim się spaliła.
To była tak jakby miniaturka schroniska na Rycerzowej lub na Krawuli.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
mefistofeles pisze:Skoro obiekt ma byc nowoczesny i ekologiczny to raczej bedzie betonową stodołą.
Niekoniecznie. Zimowy schron w którym byłam kilka dni temu jak widać na zdjęciu w mojej relacji nie jest betonową stodołą a jest bardzo nowoczesny i ekologiczny. Nawet ma prąd z fotovoltaiku ( nie wiem jak to się nazywa po polsku). Toaleta działa na zasadzie jakiś bakterii, które to wszystko przerabiają na nawóz. Nie ma tam spłuczki i nic nie śmierdzi. cuda jakie czy co?