Śnieg się topił, temperatura +6 st. , sprawdziło się porzekadło, że gdy Barbary po lodzie to Boże Narodzenie po wodzie, a jeszcze w niedzielę było -11 stopni.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Ja się nie zgodzę, bo ogródki przyciągają ludzi i zachęcają do przebywania w przestrzeni publicznej. Bez tego jest dla mnie zbyt surowo. Chociaż niekiedy całe osprzętowanie jest skomponowane nazbyt chaotycznie, ale na tę kwestię estetyczną mogę przymknąć oko jeśli sama idea robi dobrą robotę.Zakochani w Tatrach pisze:ogródki piwne w takich miejscach są okropne, szpecące i bardzo mi się nie podobają - mimo że ukwiecone, ozdobione i oświetlone - psują klimat.
Piwiarnie powinny działać we wnętrzach lokali mieszczących się w kamieniczkach wokół rynku.

Wiem, że tak pewnie musi być, to znak naszych czasów....na wszystkim trzeba zarabiać.Angie84 pisze:a co do ogródków to są one już we wszystkich miastach na ryneczkach czy głównych ulicach i stały się jakby współczesnym ich elementem.
sponsor pisze: na tę kwestię estetyczną mogę przymknąć oko jeśli sama idea robi dobrą robotę.
Nigdy tam piffka nie piję, a granie wolę tatrzańskieAngie84 pisze:Ale fajnie jest w nich posiedzieć przy pifffku i napawać się widokiem grani dachów

Sponsor? Ty z Koła jesteś? Ale to chyba już nie Wielkopolska. Jaki Arsenał. Arsenał jest conajmniej o 100 metrów dalej, jest cacy i wygląda jak za Króla Stasia czyli wtedy kiedy powstał.sponsor pisze:^^Tylko ten Arsenał...
A ja myślałem, że to w Magdeburgukrzymul pisze:Starówka wygląda tak...
A tak, kupiono zamiatarkę. Po raz pierwszy od czasów Władysława Jagiełły.Nesek pisze:że miasto wyładniało i ogólnie mocno na plus się zmieniło w ostatnich latach
Nie, to nie Magdeburg, ale blisko jest Hamburg.Janek pisze:A ja myślałem, że to w Magdeburgu
Nie jedną, a nawet dwie. Trzecią mają w pięcioletnim planie, a w Koszalinie dalej miotłami ?Janek pisze:A tak, kupiono zamiatarkę. Po raz pierwszy od czasów Władysława Jagiełły.
To ciekawe miejsce wybrano na zjazdy Sejmiku Wielkopolski przez 300 latJanek pisze: Sponsor? Ty z Koła jesteś? Ale to chyba już nie Wielkopolska.