Sposób na lód

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Żabi Koń pisze:No nie widzę tego. Gdzie to jest?

Chciałbym zauważyć, ze to forum i tamto nie zawsze "takie" były. Porównanie najlepiej by było zrobić z ostatnich trzech lat.
Moje forum jest najmojsze!
Powinieneś sobie zamówić u mokołaja łopatkę i foremki :D
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Mi wyszło 33.83037688 dla TG [policzyłam wszystkie fora]
oraz 32.86465127 dla tutejszego forum.

Dla porównania forum "bieszczadzkie" ma 17.68303104 % offtopiczności.
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Nesek

Post autor: Nesek »

W TG dział "Organizacyjne" nie wiedziałem jak go zaklasyfikować więc go pominąłem z dalszych obliczeń...
Ogólnie - różnica nieznaczna między tatry.prv i TG
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Dzięki Nesek, chyba ślepy jestem.

Obrazek
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Ja liczyłam tak samo jak Nesek i jak Kilerus - i wyszło mi ile off stanowi % w stosunku do całości, nie w stosunku do 'Nie-offu" jak policzył Krzymul.
W obu forach około 1/3 z drobnymi różnicami wynikającymi np. z tego, jak się liczyło "techniczne".
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Żabi Koń

Relacje z postem z 2012r (jako liczba przybliżona relacji z 2012):
TG 424 (19 na 22 stronach +6),
PRV 141(25 na 5 stronach +16).

Powiedzmy, ze relacji z 2012r jest:
TG 380,
PRV 130.

EDIT:
Jednak jest 25 relacji na stronie na PRV, a 19 na TG!!!!
Ostatnio zmieniony wt 20 lis, 2012 przez Żabi Koń, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Ha, popełniłem błąd, gdyż opierając się na danych Neska przyjąłem że 140 000 to ogół postów z czego 68 500 to posty Hydeparku. :-(
Mea Culpa
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Buchalteria może być taka lub inna ale fakt jest jeden - oba fora obniżyły loty.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Jak widzę wśród adwersarzy panuje przynajmniej zgoda co do jednego - to forum to cmentarz, polityka, offtopy, a także brak poszanowania dla wspaniałych relacji. Innymi słowy - osiągnięty został kąsęsus. :think:

Proponuję skorzystać z okazji do zaprzestania nagonki na Olę (propozycja zwłaszcza dla Basi i Janka), bo nie napisała niczego, co nie mieści się w granicach polemiki.
Awatar użytkownika
Janek

Mariusz pisze:do zaprzestania nagonki na Olę (propozycja zwłaszcza dla Basi i Janka)
Nie prowadzę tu żadnej nagonki na Olusię. Rozbawiła mnie jedynie opowiastka o "bandzie trojga" - Olusia, Agaar Ruda, która rzekomo objęło duchowe przywódctwo nad forum i jako jedyna strzeże świętego ognia prawdziwych ludzi gór, który zawzięcie usiłuje zgasić zgraja pseudointelektualistów, uprawiających pseudointelektualne przepychanki.
Gdyby do takiego stwierdzenia doszedł ktoś z zewnątrz "Bandy trojga", grzmiąc doniośnie - mydłki, zgnilce, zgorzknialcy - bierzcie przykład z tych oto trzech dziewczyn itd, to być może zabrzmiało to wiarygodnie, ale taki "automanifest" jest odrobinę śmieszny. Szczególnie śmieszny, gdy pozostałe dwie hipotetyczne członkinie "bandy" milczą jak zaklęte i nie stają pod sztandarem...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Janek pisze:Buchalteria może być taka lub inna ale fakt jest jeden - oba fora obniżyły loty.
Wszystko przez polityków, bo my "zwykli ludzie" to przecież prawie żeśmy są chodzące (i piszące) ideały. Ech, co "oni" z nami robią :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

A co do relacji - oglądam i czytam wszystko co się tu pojawia. A że nie zawsze skomentuję, ok - moja wina.

Zamieszczać za bardzo teraz nie mam czego, gdyż wciąż walczę - z niesprawnym kolanem, z niedomykającym się budżetem itp.
Każdemu jego Everest...
Aleksandra

Post autor: Aleksandra »

Ponieważ już coraz mniejszą mam ochotę prowadzić dialog dotyczący mojej wypowiedzi, pragnę uświadomić Cię Janku, że nie warto brać każdego słowa dosłownie, ze szwajcarską precyzją tłumacząc to, w taki sposób, jaki jest wygodniejszy dla Twojej interpretacji.

Spieszę poinformować, że nie tworzę tu komitetu "obrońcy ducha gór", nie uważam też że się za wodzireja relacyjnego, który szydzi ze wszystkich i zmusza ich do pisania relacji.
Podałam jako przykład Agę i Rudą, tylko dlatego, że są moimi rówieśniczkami, że da się od nich wyczuć ducha pasji, który przekłada się na piękne relacje z ciekawych miejsc. Wydaję mi się, że odczuwam z nimi podobną filozofię górską, że troszeczkę dorastałyśmy razem z tym forum.

I bądź proszę łaskaw:
Janek pisze: Rozbawiła mnie jedynie opowiastka o "bandzie trojga" - Olusia, Agaar Ruda, która rzekomo objęło duchowe przywódctwo nad forum i jako jedyna strzeże świętego ognia prawdziwych ludzi gór, który zawzięcie usiłuje zgasić zgraja pseudointelektualistów, uprawiających pseudointelektualne przepychanki.
kolejny raz nie przeinaczać moich słów. Bo doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie to miałam na myśli. A jeśli nie... to pomyślę, że moje wypowiedzi to tylko zlepek wyrazów, pozbawionych jakiekolwiek sensu.
Janek pisze: bierzcie przykład z tych oto trzech dziewczyn itd, to być może zabrzmiało to wiarygodnie, ale taki "automanifest" jest odrobinę śmieszny. Szczególnie śmieszny, gdy pozostałe dwie hipotetyczne członkinie "bandy" milczą jak zaklęte i nie stają pod sztandarem...
Czy ja komukolwiek proponowałam brać ze mnie przykład?! Przeceniasz mój tupet i arogancję. Powiem nawet więcej, przeceniasz moją osobę, z której stworzyłeś kreację impertynenckiej, zarozumiałej, złośliwej, sarkastycznej dziewczyny. Z którą ja osobiście nie mam nic wspólnego....
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Mariusz pisze: Proponuję skorzystać z okazji do zaprzestania nagonki na Olę (propozycja zwłaszcza dla Basi i Janka), bo nie napisała niczego, co nie mieści się w granicach polemiki.
Ja też nie napisałam niczego co można uznać za "nagonkę".
Wyjaśniłam dokładnie jak zrozumiałam te kilka słów, okazało się że zrozumiałam niezgodnie z intencjami autorki - i tyle.

Dla mnie nie ma już tematu i proszę się mnie nie czepiać.

A jutro od rana jadę z przyjaciółmi na parę dni w Beskid Sądecki i mam w nosie wszystkie fora i pisanie na nich.
Awatar użytkownika
Janek

Z którą ja osobiście nie mam nic wspólnego....
Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. To jedno przysłowie. A inne mówi - "nie wkładaj palcy między drzwi! Bo potem bolą, słusznie czy niesłusznie, ale bolą. Takie już są reguły gry. Warto je poznać. Tym razem poszło bzdety ale jak będzie poważniejszy problem, to ból może być znaczniejszy. Możesz nazwa to oportunizmem - nie obrażę się.

I jeszcze jedno - mój ulubiony poeta napisał:

„Chodzi mi o to, aby język giętki Powiedział wszystko, co pomyśli głowa: A czasem był jak piorun jasny, prędki, A czasem smutny jako pieśń stepowa, A czasem jako skarga nimfy miętki, A czasem piękny jak aniołów mowa... Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem. Strofa być winna taktem, nie wędzidłem.”

- Juliusz Słowacki (z książki Beniowski. Poema)

Przemyśl to.
Jestem gorszego sortu...
Żabi Koń

Janek pisze:zgraja pseudointelektualistów
To nawet nie pseudo, a półćwieć! :D
Awatar użytkownika
Mariusz

Janek pisze:Nie prowadzę tu żadnej nagonki na Olusię.
Basia Z. pisze:Ja też nie napisałam niczego co można uznać za "nagonkę".
To dobrze. Być może odniosłem złe wrażenie. To ma być przyjazny cmentarz, bez nawalania się zniczami. :]
Awatar użytkownika
andy67

Mariusz pisze:To ma być przyjazny cmentarz, bez nawalania się zniczami. :]
A pochody z pochodniami dozwolone, panie szefie ?
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Mariusz

andy67 pisze:A pochody z pochodniami dozwolone, panie szefie ?
Po moim trupie. 8)
Olusia pisze:przeceniasz moją osobę, z której stworzyłeś kreację impertynenckiej, zarozumiałej, złośliwej, sarkastycznej dziewczyny.
Coś mi się zdaje, że nie tylko Janek ma osiągnięcia na polu nadinterpretacji... ;)
Awatar użytkownika
andy67

Mariusz pisze:
andy67 pisze:A pochody z pochodniami dozwolone, panie szefie ?
Po moim trupie. 8)
No i ok :D
Każdemu jego Everest...
ODPOWIEDZ