Bo to się zwykle tak zaczyna...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

pozwoliłem sobie na obrazek, ja tak widzę przyczyny tego zamachu

Obrazek
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

dagomar pisze:pozwoliłem sobie na obrazek, ja tak widzę przyczyny tego zamachu
znaczy się, że zamachowiec miał dość kłamstw rządu i prezydenta?
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Basia Z. pisze:ze łatwo może znaleźć naśladowców wśród innych wariatów, którzy też zechcą zaistnieć w mediach.
Od czasu niejakiego Herostratesa z Efezu to nic nowego.

Generałowie _ Dukaczewski i Czempiński w TVN24 powiedzieli, że tak "fachowo" to byłoby poinformować po sądowym wyroku skazującym, bo sprawa na pewno będzie przy drzwiach zamkniętych. Ale zaraz dodali, że są sądząc po gadulstwie panów prokuratorów z prokuratury wojskowej i tak by wyciekło (zawsze się jakiś Gmyz lub Newsweek znajdzie). A wtedy by media ujadały, że rząd ukrywa niebezpieczeństwa przed obywatelami.

Ale fakt jest faktem - zamach za zamach, trotyl za trotyl...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze: Ale fakt jest faktem - zamach za zamach, trotyl za trotyl...
Jaki prezydent taki zamach ;)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

dagomar pisze:pozwoliłem sobie na obrazek, ja tak widzę przyczyny tego zamachu
Fakt - Gomułka i Kaczyński to "bliźnieta, bracia" - Mefi pewnie nie wie, że to na bazie słynnego zdjęcia Gomułki z października 1956
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Jaki prezydent taki zamach
A prezes dziwnie milczy, nawet mu się nie dziwię, po tym numerze co mu Antoś z nadgorlistwa i głupoty zrobił.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
ketivv

Post autor: ketivv »

mefistofeles pisze:Jaki prezydent taki zamach
Mef, zapytam żeby wyjaśnić wątpliwości

"Kaczyński" - zamach w którym ginie jedyny prawdziwy Prezydent RP wraz 95 innymi ofiarami, zainscenizowany tak żeby wyglądało na katastrofę lotniczą

"Komorowski" - to żadna próba zamachu, tylko spektakl dla publiki całość zainscenizowana żeby wyglądało na próbę zamachu

dobrze zrozumiałem ?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

ketivv - źle, ja tylko trawersuję wypowiedź Komorowskiego sprzed kilku lat
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Fenek

Post autor: Fenek »

takiego kabaretu to w Polsce dawno nie było :)) ja myslę ,że gościu miał w piwnicy Yokosuka D4Y ;-)

ps. Mefii uważaj ABW czuwa i " jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam " pamiętaj :))
"powiedz mi po co żyjesz ,a powiem ci po co chodzę w góry"
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Fenek pisze:Mefii uważaj ABW czuwa
Chodza słuchy, że kolejnym zatrzymanym będzie niejaki Kazimierz S. który w swojej piosence podżegał do zamachu:

http://www.youtube.com/watch?v=VvH7_M3mwbc
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:A w Gdańsku niejaki Jaworski wraz z kółkami różańcowymi i oczywiście panną "S", organizuje właśnie kolejny marsz, tą razą pod hasłem "Powstań Polsko, skrusz kajdany"
Straszne, powinni go spałować.
A niech sobie demonstruje, chodzi mi o śmieszność, a nawet bardziej o absurdalność tego hasełka. Oczywiście gdy dziennikarz spytał pana organizatora o co chodzi z tymi "kajdanami" to usłyszał (a my wraz z nim) stek bredni zamiast choćby jednego konkretnego przykładu. I brednie te wygadywał pan organizator na żywo w radiu, widać "kajdany" nie zadziałały.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:A mi cała sprawa śmierdzi lipą.

A jeśli to nie lipa to i tak mielismy do czyninia z amatorszczyzną - facet na publicznych forach szukał chętnych do współpracy. Gdyby to był prawdziwy terrorysta i działał sam albo z naprawdę zaufanymi ludźmi - mielibysmy drugi Smoleńsk.
Mefi - jaki k... "drugi Smoleńsk" ???

I kiedy się zostaje "prawdziwym terrorystą" ? Gdy zginie już te parę osób ?

Po drugie - niejaki Breivik niespecjalnie ukrywał swoje poglądy, i co się stało ? Większość mniejszych świrów którzy biorą np. parę sztuk broni i urządzają maskarę np. kinie też często produkuje się wcześniej w necie na lewo i prawo. I wolę żeby odpowiednie służby ich inwigilowały, bo po to są, niż żeby kolejny nawiedzony któremu się coś nie podoba wywalił w powietrze np. centrum handlowe z moją rodziną w środku.

Docierają do ciebie takie oczywistości ?

Gdyby temu polskiemu Breivikovi udało się odpalić parę ton w centrum jakiegoś miasta to byś tu pierdolił głodne kawałki że "państwo nie działa".
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:Mefi - jaki k... "drugi Smoleńsk" ???
Śmierć prezydenta i wielu innych dostojników - w tym sensie.
andy67 pisze: I kiedy się zostaje "prawdziwym terrorystą" ? Gdy zginie już te parę osób ?
Pytanie brzmi -jakie miał realne możliwości zrobić to. Oczywiście nie neguję słuszności zatrzymania gościa, ale chodzi mi czy było to tylko gadnaie czy miał szansę zrealizować swoje groźby.

Pare innych wątpliwości - ABW zwróciło uwage na gościa po donosie jego własnej żony, monitoring internetowy nastapiłpo tym. Po drugie - media mówią, że facet był inspirowany przez jakąś nieznaną szerzej osobę. Z drugiej strony podaje się informacje, że jego współpracownicyto byli zakamuflowani agenci ABW. Pytanie brzmi czy ten inspirator to nie był aby prowokator ABW nakręcający ewidentnego świra?

A poco ABW miałaby to robić? Ano po to po co robią takie rzeczy wszystkie służby na świecie - by pokazać, że są potrzebne i nie należy ciąć im budżetu. Gorzej jak coś takiego wymknie się spod kontroli i są ofiary.
Grzegorz Braun
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Post autor: Mało zdjęć z Tatr »

A może ten cały zamachowiec to taki nadwiślański Jewno Azef ? Taki jednorazowy Jewno Azef.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Rozważania o śmierci
Widząc lejące się strumieniem niewybredne żarty w kaczyńskich mediach można by odnieść wrażenie, że nieudany zamach, podobnie jak śmierć w wypadku, ośmiesza ofiarę, udany ją gloryfikuje. Tak więc samo stanie się potencjalną ofiarą zamachu jest niezwykle krępujące, gdyż zostaje się błaznem, bądź trupem. Z drugiej strony, jeśli śmierć jest nieunikniona, należy jak najszybciej rzucić się współtowarzyszowi w szpitalu na nóż przy obiedzie (najlepiej przeciwnikowi politycznemu). Trzeba jednakże uważać, by był to nóż do steków, a nie do smarowania masła, gdyż wtedy działa punkt pierwszy i nie dość, że umrzemy, to w dodatku, jako pajac.
Należy też zaznaczyć, że nie ratuje w żadnej mierze samobójstwo, ta forma odejścia jest w Polsce zarezerwowana dla skruszonych przestępców i wieszając się na żyrandolu tylko utwierdzilibyśmy wszystkich sąsiadów w przekonaniu, że to właśnie my jesteśmy winni temu, że inni w hańbie mogli przeżyć nasze knowania, bądź przeciwnie - denerwować wszystkich swym pośmiertnym kultem.
Awatar użytkownika
Janek

@Dagomar

Rzucasz "perły przed wieprze". No i przypominam Słówka Boy'a - "Dlugą dyskusję z durniem dorzeczna Dorota wiodła..."
Szkoda czasu - durni nie przekonasz, choć z jak zakończenia wierszyka wynika, potrafią, ci durnie, być skuteczni i dopaść panienkę. A łatwowiernych panienek nie brakuje...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Rzucasz "perły przed wieprze".
Rozumiem, że mówisz o sobie? No bo chyba nie o innych dyskutantach?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Rozumiem, że mówisz o sobie? No bo chyba nie o innych dyskutantach?
Ulubioną zabawą ludu polskiego jest przypierdalanie się do rządu. Każdego rządu. No i przypierdalano się kolejno do: Mazowieckiego, Bieleckiego, Olszewskiego, Pawlaka, Suchockiej, Pawlaka, Oleksego, Cimoszewicza, Buzka, Millera, Belki, Marcinkiewicza, Kaczyńskiego i Tuska (chyba nikogo niepominąłem).
Oczywiście nikt z nich nie był bez grzechu, aliści jednak zamiast się czepiać rzeczy istotnych, cały impet szedł w większości w bzdety, miłe dla ucha ludu polskiego, szczególnie tego ciemnego.

Powtarzasz tu z lubością idiotyzmy wypisywane na forach portalowych (Onet, Interia, WP itd) przez patentowanych głupków. Tych samych głupków, co po każdym wypadku górskim rzucają gromy na "idiotów", którzy drapią się tam gdzie ich nie swędzi a TOPR marnuje pieniądze podatnika na ratowanie "zidiociałych samobójców". Gratuluję doboru znajomych.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:Mefi - jaki k... "drugi Smoleńsk" ???
Śmierć prezydenta i wielu innych dostojników - w tym sensie.
andy67 pisze: I kiedy się zostaje "prawdziwym terrorystą" ? Gdy zginie już te parę osób ?
Pytanie brzmi -jakie miał realne możliwości zrobić to.(...)

(...)ewidentnego świra?
Ok, skoro taki "Smoleńsk" to niech ci będzie ;-)

Co do "świra" - raczej nie widać by to był jakiś ewidentny świr, wręcz przeciwnie. Z pozoru "normalny obywatel", naukowiec itp. I tacy są najniebezpieczniejsi.

Możliwości na pewno miał, skoro się zajmował materiałami wybuchowymi i znał się na nich. Atak na Sejm być może przekroczyłby jego umiejętności, ale wjechanie dostawczakiem wypakowanym po sufit jakimś trotylem (czy jak się tam te cuda nazywają) do dowolnego centrum handlowego z podziemnym parkingiem, pozostawienie go tam i odpalenie zdalnie to raczej nie byłby dla niego problem. A nie wiadomo czy taki ktoś widząc że z Sejmu nici nie zrobiłby czegoś podobnego. No bo skoro już się przygotował ...

I dlatego wolę by takich delikwentów sprawdzać, zatrzymywać i sprawę wyjaśniać. Nawet jeśli oni z pozoru wydają się niegroźni. Po coś w końcu mamy te wszystkie służby.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

Janek pisze:
Ulubioną zabawą ludu polskiego jest przypierdalanie się do rządu. Każdego rządu.
Niemieckiego, rosyjskiego czy francuskiego ludu takoż, panie Janie. Nie jesteśmy tu w niczym gorsi.
Każdemu jego Everest...
ODPOWIEDZ