Tatrzańska Jesień 2012 - konkurs

Tradycyjna i cyfrowa: galerie, techniki, sprzęt, fotozagadki.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Tatrzańska Jesień 2012 - konkurs

Post autor: Alan »

Ktoś w tym roku bierze udział?
Od 2006 roku jeszcze się nie zdarzyło, żeby wśród laureatów nie było kogoś z forumowiczów.
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Bierze...
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

heh ja bym wzięła, gdybym miała jakiekolwiek jesienne zdjęcie z Tatr :)) ale jak chcę jesiennie focić to napier*ala śniegiem i z jesiennych barw jest jedno wielkie białe dziadostwo o_O
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Moim zdaniem "jesienne barwy" nie są obowiązujące. Wielekrotnie nagradzane były zdjęcia czarno-białe lub kolorowe, ale nie kojarzące się wprost z jesienią.
Poza tym w regulaminie konkursu nie ma nic na temat tego, że warunkiem uczestnictwa w konkursie jest nadesłanie zdjęć wykonanych jesienią.

Cytat z regulaminu:
Celem konkursu jest prezentacja piękna gór i tatrzańskich wiosek i ich osobliwych walorów krajobrazowych nie tylko w okresie zimowym i letnim, kiedy jest największa ilość gości, ale także w innych okresach. Być może zdjęcia odzwierciedlające piękno natury zachęca turystów do przyjazdu w Tatry w okresie jesiennym, w którym to wspaniała przyroda tatrzańska przybiera różne kolory.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

Teoretycznie ok, ale w praktyce ja swoich prac praktycznie nigdzie nie wysyłam, bo po prostu nie uważam, że są dość dobre. A kolejna kwestia, że czasami jak już uznam, że moje zdjęcie nadaje się na konkurs, to później wygrywa zdjęcie zrobione fatalnie, prześwietlone, źle wykadrowane itd. W ogólnym rozrachunku wychodzi mi, że wysyłanie fot na konkurs nie ma najmniejszego sensu. Po co ma się człowiek dołować.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

ruda pisze:wygrywa zdjęcie zrobione fatalnie, prześwietlone, źle wykadrowane itd
A w jakim konkursie tak było?
Awatar użytkownika
arturprzeklasa

Post autor: arturprzeklasa »

ruda pisze:W ogólnym rozrachunku wychodzi mi, że wysyłanie fot na konkurs nie ma najmniejszego sensu. Po co ma się człowiek dołować.
He, he ..
Ja też nie wysyła(łe)m jak dotąd i jest to - w moim przypadku - "cykor" przed porażką, kompromitacją, konfrontacją, etc... Robię zdjęcia dla siebie, ale w kilku miejscach (choćby na tym forum) je upubliczniam.
Ot, taki mały obłudnik ze mnie :)
Mimo to wierzę święcie, że w zdjęciu najważniejszy jest POMYSŁ. Może dlatego zdarzyło Ci się widzieć zwycięskie zdjęcia "źle wykadrowane, prześwietlone" itd. Bo pomysł przeważył ?
Żabi Koń

Ale przecież nikt Wam nie napisze, ze zdjęcia są złe. Nie ma krytyki. Po prostu niektóre wygrywają, a czasami niektóre są dodatkowo wyróżnione, a jeszcze czasami niektóre kwalifikują się do wystawy. Tyle. Grunt to mieć dystans.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Moim zdaniem ten konkurs ma jedną zasadniczą wadę - wystawa pokonkursowa jest dość skromna. Nie jestem pewien czy ilość prezentowanych fotografii jest chociaż równa ilości uczestników. A przecież nie jest to konkurs, w którym liczba autorów przekracza znacząco 50. A taka wystawa to promocja samego konkursu.
Bogusław Pawłowski

Post autor: Bogusław Pawłowski »

2012 - Byłem drugi - pojadę zobaczyć kto mi to zrobił :]
no chyba że się ktoś od razu przyzna :]
Żabi Koń

Gratuluję! Ja tylko biedniejszy jestem o 50zł.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Bogusław Pawłowski pisze:2012 - Byłem drugi - pojadę zobaczyć kto mi to zrobił :]

no chyba że się ktoś od razu przyzna :]
Skłamałbym, gdybym powiedział, że jestem zaskoczony, bo przecież widziałem co wysłałeś i nawet Leszkowi mówiłem, że zostały tylko 2 nagrody w konkursie :D
Jak się było 3 czy 4 razy tej jesieni w Tatrach, to się nazbierało :-P
Też jestem ciekaw zwycięskich prac.
A swoją drogą, pamiętam, że 2 lata temu agencja opublikowała wyniki na tydzień przed wernisażem.
Żabi Koń

Teraz nic nie opublikowała zdaje się. Dziwne.
włóczęga

Post autor: włóczęga »

Gdybym wysłał ... to łudziłbym się, że to ja. :)) Zartuję. Bogusław ... i tak gratuluję.

A tak poza tym. Jak wiecie, że jakiś konkurs się odbywa, to dawajcie znak wcześniej. Może coś wyślę. Zawsze wasze wygrana z jedną osobą więcej to większy sukces. :D Wybaczcie mam dobry dzień i jakoś smakuje mi .... :-)
Bogusław Pawłowski

zaraz po powrocie wstawię odpowiednie zdjęcia

jadę też zrealizować nagrodę z Krajobrazu Górskiego 2012 - kupon na bezpłatne powiększenia dużego formatu - laboratorium w Nowym Targu
Bogusław Pawłowski

- - - - - - - - - - - - - -
1. Łukasz Sowiński
2. Bogusław Pawłowski
3. Piotr Grochala
Bogusław Pawłowski

Obrazek

I NAGRODA (na drugim planie moje zdjęcie)

Obrazek

II NAGRODA

Obrazek

III NAGRODA
Gość

Post autor: Gość »

Witam,
Czy masz moze zdjecia innych wystawionych fotografi?
Gratuluje II mc :)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Tak sobie patrzę i dochodzę do wniosku, że w z tych wszystkich nagrodzonych można by było zrobić jedną pracę/zestaw. Jury w tym roku miało widać ściśle określone kryteria - ma być złoto ;-)
Żabi Koń

Nie no tę fotę masz piękną! Gratuluję!
ODPOWIEDZ