Jak znaleść nocleg w Zakopanym.
Jak znaleść nocleg w Zakopanym.
Na początek musimy ustalić : gdzie chcemy jechać? Mój wybór padł na Zakopane.
Po tym jak zdecydowałem się do jakiej miejscowości turystycznej chcę pojechać. Zaczynam szukać noclegu jeśli oczywiście ma to być wyjazd na kilka dni. W dobie cyfryzacji znalezienie noclegu wydaje się bardzo proste. Pomyślałem że wystarczy wpisać w wyszukiwarkę nocleg Zakopane lub noclegi Tatry i już. Owszem wyszukiwarka „wyrzuciła”, mi ogromną ilość odnośników do stron. Teraz rodzi się pytanie na który link kliknąć? Która strona jest tak naprawdę wiarygodna i godna zaufania? Czym się kierować?
Ja poszedłem początkowo na tzw. żywioł. Klikałem na różne strony te strony kierowały manie na kolejne pod strony itd. Spędziłem przy tym ok. 2h. Muszę przyznać że jest duży wybór noclegów w Zakopanym. Są one naprawdę na „każdą kieszeń”, większość cechuje bardzo dobrej jakości pokoje po remoncie z łazienką. Chcemy blisko centrum są , mamy ochotę na ciszę i spokój proszę bardzo.
cd....
Zapraszam
http://pensjonaty-tatry.pl/moje-szukani ... anym..html
Po tym jak zdecydowałem się do jakiej miejscowości turystycznej chcę pojechać. Zaczynam szukać noclegu jeśli oczywiście ma to być wyjazd na kilka dni. W dobie cyfryzacji znalezienie noclegu wydaje się bardzo proste. Pomyślałem że wystarczy wpisać w wyszukiwarkę nocleg Zakopane lub noclegi Tatry i już. Owszem wyszukiwarka „wyrzuciła”, mi ogromną ilość odnośników do stron. Teraz rodzi się pytanie na który link kliknąć? Która strona jest tak naprawdę wiarygodna i godna zaufania? Czym się kierować?
Ja poszedłem początkowo na tzw. żywioł. Klikałem na różne strony te strony kierowały manie na kolejne pod strony itd. Spędziłem przy tym ok. 2h. Muszę przyznać że jest duży wybór noclegów w Zakopanym. Są one naprawdę na „każdą kieszeń”, większość cechuje bardzo dobrej jakości pokoje po remoncie z łazienką. Chcemy blisko centrum są , mamy ochotę na ciszę i spokój proszę bardzo.
cd....
Zapraszam
http://pensjonaty-tatry.pl/moje-szukani ... anym..html
Turysta12:)
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Każda sroka swój ogonek chwali...!
Ale zajrzałem na link do reklamy owego nowego, kolejnego portalu zako-kwaterowego...
A tam spod ogonka tejże sroki taki kwiatek mi wypadł:
Szanowny "turysto12" - cudzysłów nie jest tu przypadkowy! - jeśli koniecznie chcesz cokolwiek reklamować, albo wspomagać reklamę, to może zacznij od słownika ortograficznego.
Zresztą, wystarczy przed kliknięciem na "Wyślij" spojrzeć na napisany tekst i zastanowić się, dlaczego niektóre słowa są tam podkreślone czerwoną "falką"?
Do szkoły było pewno stromo pod górkę, co? : rotfl :
Na ilu jeszcze forach powiesiłeś "turysto" te mizernie kamuflowane spamy?
Tu na pewno nie dasz rady "znaleść" jelenia...!
Ale zajrzałem na link do reklamy owego nowego, kolejnego portalu zako-kwaterowego...
A tam spod ogonka tejże sroki taki kwiatek mi wypadł:
Dalej już mi ochota odeszła przeglądać......kolejne obiekty będziemy systematycznie dodawać na miejsce obiektów którym minoł darmowy miesiąc
Szanowny "turysto12" - cudzysłów nie jest tu przypadkowy! - jeśli koniecznie chcesz cokolwiek reklamować, albo wspomagać reklamę, to może zacznij od słownika ortograficznego.
Zresztą, wystarczy przed kliknięciem na "Wyślij" spojrzeć na napisany tekst i zastanowić się, dlaczego niektóre słowa są tam podkreślone czerwoną "falką"?
Do szkoły było pewno stromo pod górkę, co? : rotfl :
Na ilu jeszcze forach powiesiłeś "turysto" te mizernie kamuflowane spamy?
Tu na pewno nie dasz rady "znaleść" jelenia...!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Smutne to jak cholera, ale prawdziwe... do bólu... niestety!ketivv pisze:...będzie zarazem doskonałą nauczką na przyszłość
by na pytanie gdzie ? odpowiedzieć byle nie Zakopane
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
krzymul pisze:Zakopane jest piękne, tylko trzeba umieć patrzeć .... i wiedzieć kiedy.
Tyle, że jak się to już umie i wie, to wiedza odnośnie pasujących pod względem cen, standardów oraz, co bodaj najważniejsze życzliwości i komunikatywności gospodarzy kwater jest i to duża.Janek pisze:Pełna zgoda.
Zatem, spam pozostaje i tak chwastem do wyplenienia z korzeniami włącznie.
Mundek
Mundek
- Zakochani w Tatrach
-

ketivv pisze:można tam wtedy pojechać "dwukrotnie" - po raz pierwszy i ostatni zarazem
będzie to też doskonałą nauczką na przyszłość
by na pytanie gdzie ? odpowiedzieć wszędzie byle nie Zakopane
Ja tam bardzo lubię Zakopane i z ogromną radością wracam za każdym razem do "mojej" chałupy i gaździny Zosiuni
Zakochani w Tatrach
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
"W różnorodności rodzaju ludzkiego, także co do osądów tkwi największe jego piękno i największa wartość" - usłyszałem kiedyś od bardzo mądrego człowieka.
Mundek
Mundek
Wiesz Alu, to taka maniera tylko... jaki to jestem samotny wilk górski itd.Zakochani w Tatrach pisze:ketivv napisał/a:
można tam wtedy pojechać "dwukrotnie" - po raz pierwszy i ostatni zarazem
będzie to też doskonałą nauczką na przyszłość
by na pytanie gdzie ? odpowiedzieć wszędzie byle nie Zakopane
"Co Ty gadasz ???????" ......
Ketiv - bez urazy, ale jeśli Twoja znajomość Zakopanego ogranicza się do dworca kolejowego lub autobusowego to... bardzo mało znasz Zakopane. Przy wszystkich zastrzeżeniach, które można do niego mieć jest tam wiele pięknych i urokliwych miejsc i nawet Krupówki też można do nich zaliczyć, trzeba tylko chcieć.
PS.
Znam dziwaka, co z nienawiści do Zakopanego zostawia auta w Witowie i potem idzie przez góry do Murowańca, no cóż, wolno mu, są rozmaite gusta. A tak mówiąc szczerze to Murowaniec też już nie ten dawny Murowaniec, nie kontynuuje by nikomu nie zrobić przykrości.
Jestem gorszego sortu...
- ketivv
-

ależ proszę bardzo, kolejowego nie znam, autobusowy odwiedziłem raz w życiuJanek pisze:Ketiv - bez urazy, ale jeśli Twoja znajomość Zakopanego ogranicza się do dworca kolejowego lub autobusowego
wilk górski ze mnie żadenJanek pisze:to taka maniera tylko... jaki to jestem samotny wilk górski itd.
tyle, że ja nie mam nic przeciwko ZakopanemuJanek pisze:co z nienawiści do Zakopanego
natomiast nie mogę zrozumieć jak można wypoczywać w trakcie najazdu wczasowiczów na tą miejscowość, która na ten czas diametralnie zmienia swój charakter a który dla mnie nic wspólnego z wypoczynkiem nie ma
"chcącemu nie dzieje się krzywda" jak ktoś tak lubi proszę bardzo ja nie
zapewne większość z nas obecnych tu na forum w podobnych sobie terminach Zakopane omija szerokim łukiem (lub nocną porą)
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
ketivv pisze:można tam wtedy pojechać "dwukrotnie" - po raz pierwszy i ostatni zarazem
Zygmunt Skibicki pisze:Smutne to jak cholera, ale prawdziwe... do bólu... niestety!
krzymul pisze:Zakopane jest piękne, tylko trzeba umieć patrzeć .... i wiedzieć kiedy.
Zakochani w Tatrach pisze:Ja tam bardzo lubię Zakopane i z ogromną radością wracam za każdym razem
andy67 pisze:Zakopane jest ok.
Tośmy się powymieniali poglądami dość różnymi... diametralnie.ketivv pisze:większość z nas obecnych tu na forum w podobnych sobie terminach Zakopane omija szerokim łukiem
Nie pamiętam, gdzie to czytałem, może tu, może na 321, albo w TP...
Ktoś zacytował wyniki co kilka lat powtarzanych szerokich badań-przepytywanek tłumów w sezonie na Krupówkach.
Jedno z pytań brzmiało: który raz jest Pan/Pani w Zakopanem?
Odpowiedź, że pierwszy raz ponoć pada od lat niezmiennie w ponad 90-ciu procentach.
No to może jest w tym dużo racji, że pierwszy i najczęściej... ostatni...?
Mundek
Mundek
Wiem oczywiście, że reklamowania działalności komercyjnej na forach publicznych nie da się do końca uniknąć, tym niemniej kasę za to powinien zbierać właściciel (administrator) forum, który wykłada środki na wynajem serwera i poświęca czas, by to jakoś funkcjonowało. Wydaje mi się jak najbardziej na miejscu w tym, i podobnych przypadkach, by użytkownika i wątek po prostu... usunąć
luknij na moje panoramy i galerie
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Pełne poparcie!dagomar pisze:Wydaje mi się jak najbardziej na miejscu w tym, i podobnych przypadkach, by użytkownika i wątek po prostu... usunąć
Używanie niekomercyjnych mediów do celów komercyjnych jest po prostu nieetyczne.
W niektórych kręgach ma to nawet swoją nad wyraz uzasadnioną nazwę: lucynizm...
Natomiast wstawiane "kawałki o charakterze..." po wcześniejszym wniesieniu do właściciela forum stosownych opłat stałych lub czasowych powinny otrzymywać od adminów umówiony "znaczek" i wtedy to już jest zupełnie inna sprawa.
Mundek
Mundek
- Zakochani w Tatrach
-

ketivv pisze:nie mogę zrozumieć jak można wypoczywać w trakcie najazdu wczasowiczów na tą miejscowość
Tam się tylko śpi i parkuje samochód, ( bo do szlaków blisko) - resztę czasu spędza się w górach.
Ulicami co najwyżej wraca się z przystanku busa do domu.
Lubię jednak Zakopane na tyle, że nawet jakoś trawię te powroty zaludnionymi ulicami w sezonie.
Zresztą jestem na tyle utytrana, że mi jest wszystko jedno....byle prędzej do chałupy
Czasem dam się nawet namówić ( w byle jaki dzień pogodowy) na placki ziemniaczane na Krupówkach.
A już całkiem z przyjemnością zaglądam w ciekawe miejsca, których tam jest sporo : Pęksowy Brzyzek, muzea, galerie ....itp.
Tam zawsze pustawo - poza Pęksowym oczywiście.
Zakochani w Tatrach