"Wózkowe"

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Tak to jest. Wiadomo, że prawo do aborcji jest nam wszystkim potrzebne jak rolnikowi deszcz, bo przecież trzeba się dupczyć na lewo i prawo. Mnie się jednak wydaje, że niektórym to by tylko przeszczep mózgu pomógł (i dotyczy to i kobiet i mężczyzn).

Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich czynów, a nie, ze ktoś inny będzie to robił.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Żabi Koń pisze:Wiadomo, że prawo do aborcji jest nam wszystkim potrzebne jak rolnikowi deszcz, bo przecież trzeba się dupczyć na lewo i prawo
tu nawet nie było o aborcji a o antykoncepcji. I musze przyznac, że większego absurdu jak państwo, kórego nie stać na porządne ulgi na dzieci dopłacające do antykoncepcji wyobrazić sobie nie mogę. Chyba, że państwo w likwidacji ;)

Ale poza tym - co mnie obchodzi problem jakich puszczlaskich, że nie mogą sobie czeprac rozrywki z seksu. Ja np lubię chodzic po górach. I nie tylko mam w te góry 500 kilometrów to jeszcze w całym województwie mam jeden porządny (nie-sieciowy) sklep górski (a i tak jest do dupy).Niech premier coś z tym zrobi, jak mam życ? :D
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Góry, zamiast .... ;-) :D , kiedyś było, szklanka wody zamiast...
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Aleksandra

Post autor: Aleksandra »

krzymul pisze:Góry, zamiast
zawsze to jednak szczytowanie ;)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

krzymul pisze:Góry, zamiast
Zamiast seksu z przygodnymi partnerkami :P
krzymul pisze: szklanka wody zamiast...
Jedyny 100% środek antykoncepcyjny jakby nie patrzeć ;)
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Najlepszy środek antykoncepcyjny, to środek dupy.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Najlepszy środek antykoncepcyjny, to środek dupy.
Autorka tekstu twierdzi, że na takie poświęcenie gotowa nie jest ;)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Żabi Koń pisze:Najlepszy środek antykoncepcyjny, to środek dupy.
Taa, a najlepsza baba, to.... ;-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze: w całym województwie mam jeden porządny (nie-sieciowy) sklep górski (a i tak jest do dupy).
Xnam ten ból. W Koszalinie jest jeden (Campus) - górskiego towaru tyle w nim co kot napłakał. Były swego czasu dwa, w tym jeden naprawdę niezły. Zwinęły się. Powód - mizerne obroty - w rejonie nadmorskim raki i szpej się ciężko sprzedają a poza tym internet konkurencję robi. To raczej normalne. W Zakpanem o parawaniki plażowe też chyba ciężko. I jak tu żyć?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

gb pisze:Dlaczego uważasz, że przypadkowy seks - w odniesieniu do kobiet - musi świadczyć o ich "puszczalstwie" (cokolwiek Ty, ta Autorka, ja - rozumiemy pod tym pojęciem?).
Bo to wynika z definicji. Puszczanie się to właśnie uprawianie seksu z byle kim. Ktoś kto uprawia przypadkowy skes puszcza się czyli jest puszczalską. CBDU
gb pisze: Jak facet przeleci panienkę z okacji wyjazdu integracyjnego - to onże "puszczalskim" nie jest? Jak dwoje ludzi spędzi przyjemny wieczór i noc - to znaczy, że są oboje "puszczalscy"???
tu mam problem leksykalny. Kurwiarz to nie do końca to samo, ale słownik nie daje mi lepszego słowa.
gb pisze:Poza tym - z ekonomicznego punktu widzenia - o wiele bardziej opłaca się dopłata do antykoncepcji - niż ulga na dzieci. A jeszcze bardziej opłaca się dopłata do edukacji i wychowania...
W konteksćie ilu lat? 2? 3? 5? Bo w kontekście lat 30 to katastrofa demograficzna i ekonomiczna.
gb pisze:Mefi - toż to przedstawicielka Twojego pokolenia
Eeeee, puszczalskie były zawsze, choć kiedyś rozumiały, że to nie jest powód do dumy.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

mefistofeles pisze:"nie jesteśmy puszczalskimi" w kontekscie "przypadkowego seksu"
heh zabawne jest jak to potępiasz, a w każdej epoce, nawet wśród historycznych postaci taki ubaw po pachy występował. Czy ktoś, kogoś potępiał. Nie. Ale tylko jeśli dotyczyło to faceta. Jak dotyczyło kobiety to na pewno dziwka, puszczalska, ladacznica. I tak do teraz. Facet mający wiele partnerek seksualnych to macho. Kobieta mająca wielu partnerów to zwykła kurwa. Nie no super.
Żabi Koń pisze:bo przecież trzeba się dupczyć na lewo i prawo
sorry a kto mówi o dupczeniu na lewo i prawo?
Tylko nie rozumiem dlaczego często odmawia się prawa do aborcji kobietom, u których wykazano silne zagrożenie ciąży, albo to że dziecko będzie silnie niepełnosprawne?

A jeśli chodzi o antykoncepcję, np. w Medicoverze w informacjach o ginekologach jest podane, czy przepisuje tabletki czy też nie. I wiadomo do kogo można się zapisać, a do kogo nie pod względem antykoncepcji.
Inna sprawa, że Medicover jest mocno prorodzinny, ile razy szłam do ginekologa tyle razy pytano się mnie w którym jestem miesiącu i że mam do dyspozycji porady położnej. :))
Żabi Koń

ruda pisze:
Żabi Koń pisze:bo przecież trzeba się dupczyć na lewo i prawo
sorry a kto mówi o dupczeniu na lewo i prawo?
Ja tak mówię. To była prowokacja. Każdy zrozumie ten tekst po swojemu, wedle swoich granic.

Kvrwa to kvrwa i nie ma znaczenia, czy męska, czy żeńska.

Swoją drogą to nie jestem przeciwny antykoncepcji... No ale nie wszyscy wiedzą czym ona może się czasami skończyć.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

ruda pisze: Czy ktoś, kogoś potępiał.
Owszem. Kościół. Ino niespecjalnie się tym przejmowano. No i ja to potępiam, ale mój głos niewiele znaczy chyba.

Problem jest inny. Facet konsekwencji przypadkowego seksu raczej nie ponosi, ew. alimenty, ale to jest coś z czymś można żyć, a i łatwo się wykręcić nie podając prawdziwych danych. choroby weneryczne też sa groźniejsza dla kobiet, wynika to z fizjologii i anatomii.

Dlatego kobieta, która się puszcza jest uważana za głupią a facet conajwyżej za podłego.
ruda pisze:Tylko nie rozumiem dlaczego często odmawia się prawa do aborcji kobietom, u których wykazano silne zagrożenie ciąży, albo to że dziecko będzie silnie niepełnosprawne?
co do pierwszego przypadku to róznie bywa. O ile można dyskutowac o sytuacji gdy ciąza może kobietę zabić (nawet nauka katolicka dopuszcza terapię kobiety, której skutkiem może być smierć płodu, nie dopuszcza jedynie celowej aborcji, ale granica jest tu dość sliska jak widać) to już ryzyko pogorszenia wzroku wg mnie nie jest powodem by zabijac kogolwiek. Podobnie niepełnosprawność dziecka. Zdaje się, że od starożytnej Sparty dzieli nas cywilizacyjna przepaść.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Żabi Koń pisze:Swoją drogą to nie jestem przeciwny antykoncepcji... No ale nie wszyscy wiedzą czym ona może się czasami skończyć.
Powiem tak - antykoncepcja daje złudzenie. jak działa jest OK, ale co jak zawiedzie? Wtedy jest tragedia i rózne dziwne pomysły. Mimo wszystko podejmując współżycie zawsze należy brac pod uwagę ciążę i jeśli miałaby ona komuś zniszczyć życie - lepiej jednak wypić szklankę wody.

I tu uwaga do dziewcząt - jak facet na hasło "a co jak gumka pęknie" zareaguje paniką - to pogonić go w cholerę, to gówniarz a nie mężczyzna a seks z dziećmi to pedofilia.
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Mi chodziło o troszkę co innego.

Dziewczyna brała pigułki antykoncepcyjne dość długi czas bo miała trądzik (jakoś tak przepisują, bo ma to hormony) i dostała najprawdopodobniej przez to raka szyjki macicy...
Od pigułek kobietom spada libido :-P
A co do "72godziny po", to ludzie już zupełnie nie mają świadomości, że jest to końska dawka hormonów, która może mieć w przyszłości spore konsekwencje. Ci biedni turyści w Krakowie z zachodniego świata prawie płączą, jak dowiadują się, ze u nas na to trzeba mieć receptę. Oj biedni, jakby się głową myślało, a nie fiutem, to by płaczu nie było.
Żabi Koń

gb pisze:
ale generalnie jest nas - ludzi - mniej więcje 7x za dużo. Nawet w ramach z tzw. "efektem cieplarnianym" - najlepszą metodą nań jest ograniczenie rozrodu. W skali globalnej.
Tak, tylko, że jak napisałeś globalnie, a zatem biorąc pod uwagę Afrykę i Azję. Tam jest dużo za dużo ludzi, a tutaj nie takiego wielkiego z tym problemu. W# dupie miałbym ten przyrost, jakby nie piramida finansowa ZUSu, która oczywiście nie jest sprawiedliwa, więc sorry, ale moja emeryturka mnie martwi...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

gb pisze:a konkretnie?
VI Nie cudzołóż
gb pisze:Ty bierzesz/brałeś??? ZAWSZE???
Oczywiście, czy coś w tym dziwnego? Po to mamy chyba mózg w głowie, żeby ta mała główka na końcu kutasa nie musiała za nas myśleć, prawda?
gb pisze:Zdefiniuj jeszcze pojęcie "byle kogo".
Byle kto to ktoś o kim sie nic nie wie i na kogo nie wiadomo czy można będzie liczyć.
gb pisze:zakładasz, że edukacja i wychowanie będzie na tyle skuteczne, że nie będą się rodziły "nieplanowane" dzieci? z całym szacunkiem dla poglądów etyczno-moralno-religijnych - ale generalnie jest nas - ludzi - mniej więcje 7x za dużo. Nawet w ramach walki z tzw. "efektem cieplarnianym" - najlepszą metodą nań jest ograniczenie rozrodu. W skali globalnej. Nie ma co płakać nad niewielką "dzietnością"... wręcz przeciwnie...
Gdzie jest za dużo? W wymierającej Europie? Chyba nie. No chyba, że kolega chce za 30-50 lat miec tu szariat, bo muzułmanie lewackich bełkotów nie słuchają i mnożą się sprawnie. Resztę argumentcji z litości przemilczę.
gb pisze:zwłaszcza, że masz 1000% pewności, że ewentualne "pogorszenie" wzroku nie będzie dotyczyło Ciebie... hipokryta wyłazi z Ciebie - drogi Mefi - wszystkimi otworami... I jest to żałosne...
Pudło, bo od np podnoszenia dzecka facet tez może stracić czy uszkodzić wzrok (szczególnie jak sie ma dużą wadę wzroku). Rozumiem jednakże, że jesli będzie mi groziło pogorszenie wzroku to ew. sprawcę tegoż moge prewencyjnie bezkarnie zamordować według kolegi?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

I jeszcze jedna ciekawostka - przytacząłem już kiedys na tym forum badania, z których wynikało, że w ciemnogrodzkiej Polsce jest dużo mniejszy odsetek niechcianych ciąż, ciężarnych nastolatek, przypadków chorób wenerycznych i ogólnie niepożadanych skutków współżycia niż nowoczesnych i wyzwolonych krajach zachodu. Doprawdy nie moge pojąć komu to przeszkadza.

PS Badania przeprowadziła firma Durex
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Kurde, macie temat...
To już lepiej o niegodziwości Michnika. Lub jak kto woli Ziemkiewicza. :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze: Kurde, macie temat...
To już lepiej o niegodziwości Michnika.
Ale to jest temat życiowy i to bardzo.
Janek pisze:Lub jak kto woli Ziemkiewicza.
Kurde, fajny tekst Ziemniaka w temacie sobie przypominam, poszukam.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ