Wcale się nie dziwię. Gdybym miał kłopoty z prawem lub chciał kogoś pozwać a zarazem miał sporo pieniędzy to też bym skorzystał z usłuch mecenasa Romana Giertycha (albo mecenasa Ryszarda Kalisza - ale on aktualnie zawiesił wykonywanie zawodu adwokata, więc byłoby to niemożliwe). Kancelaria mecenasa Giertycha to prawdziwy koncern prawniczy, zatrudnia kilkunastu prawników, są drodzy jak cholera ale nie narzekają na brak klientów.mefistofeles pisze:faszysta zmieniający szkoły w obozy koncentracyjne Roman Giertych
Możesz sprawdzić - zaraz po objęciu funkcji ministra napisałem chyba tutaj (a może na 321), że to bardzo dobra nominacja i zdania nie zmieniłem, chociaż w wielu sprawach z mecenasem mi nie po drodze. To wykształcony, inteligentny i dobrze wychowany facet z klasą. Jak nawet kogoś nie lubi to w mediach robi to elegancko (to samo z pośród innych rozmówców TVN24 mogę powiedzieć o Tomaszu Terlikowskim i Marku Jurku. Natomiast nigdy czegoś podobnego nie powiem o Joachimie Brudzińskim, Adamie Hofmanie oraz takim jednym z PO - zapomniałem nazwiska, taki z garbatym nosem - bo to chamy oraz Piterze z PO i Kempie z SP bo to kłótliwe histeryczki.mefistofeles pisze:więksozść znanych mi nauczycieli wspomina ministrowanie Giertycha z rozrzewnieniem
Michał Tusk chce wygrać sprawę i przy pomocy mecenasa Giertycha ma na to dużą szansę.
Tak nawiasem - Mecenas Giertych jest przyjacielem ministra Sikorskiego i parę razy też go reprezentował w Sądach. Polityki bym do tego nie mieszał, to prtostu świetny fachowiec.