Pamiętnik sklerotyczki

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

krzymul pisze:Dokładnie Janek, jak w tym żółtym tekście, bo ..... nie tuczy
Mam takiego pana, do którego dzwonię jaki mi w komputerze coś nawali i on mi tak, z dobrego serca. Ja sam nic, i raczej nie z powodu niezłomnych zasad, tylko normalnie jestem za głupi i nie potrafię.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Janek pisze:Wielkopolska Agnieszka, w dodatku z mojego "korzennego" (od korzeni) powiatu lub tuż obok - nie wygaduj głupstw
Nie zrozumiałeś mnie. Miałam na myśli to, że człowiek uczy się najszybciej języka w obcym kraju, gdy zmuszony jest coś załatwić np. nocleg. Dla wielu ludzi przełamanie bariery językowej to duży problem, ale wystarczy ten jeden krok... i już się jest po drugiej stronie.
Janek pisze:Mniej ścianek, mniej nart a więcej słówek i wkuwania.
Już Ty się o mnie nie martw. Umiem dysponować swoim czasem ;) a ścianek i nart to mam akurat defycyt.
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Angie84

Kontakt:

Post autor: Angie84 »

Poza off topem to przepiękny ten Pamiętnik :-) Mnóstwo niesamowitych tras i aż trudno z niektórymi ujęciami uwierzyć, że to jeszcze Ziemia, a nie Mars czy gdzieś dalej ;-) Gratuluję autorce i towarzyszom wypraw i zapewne nie do końca zapomnianych wspomnień :-)

Co do OT osobiście uczyłam się słówek, później proste zdania i dalej jakoś idzie. Wszak jak się jest bez wyjścia to człowiek sobie radzi np. na migi, a to zawsze działa bez względu na jakiej szerokości geograficznej jesteś i z jakiego kraju przyjechałeś :D
Wyruszyć tam, gdzie sięga wzrok, by dojść hen za horyzont. Trzeba tylko zrobić krok, by zacząć iść tym szlakiem...
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

uszba piekne fotki 6 i 7 od konca ,mysle ze zrobilas sobie dluzszy odpoczynek w tych miejscach i nacieszyla oczy, bo ciagle przyklejonym byc do sciany to zaden spaß :-P
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
uszba

Post autor: uszba »

Zejście z Ortlera,Via Normale. W lewym górnym rogu widoczne seraki. Poniżej przebiega droga od północy, która nadal cieszy się dużą popularnością, zwana "rosyjską ruletką". Z tego samego miejsca Kurt, o którym pisałam na samym początku sfilmował kiedyś co tam się wyprawia....brrrrr

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=thW4jQEjAE4
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

Zapomniałem (wpływ tego wątku?) o wejściu na którą z Tre Cime jakiś czas temu marzyła Iwona. Dlatego po metafizycznym utworzeniu się jeziorka (bo zwykle go tam nie ma) sfotografowałem Jej do wyboru nie jedną z trzech a jedną z sześciu Cim.

Obrazek

PS. Czy przypadkiem nie mineliśmy się 22 sierpnia w Catinaccio tj na szlaku zejściowo-wejsciowym pod turnie Vaiolet?
(nie)codziennie fota z Tatr - www
uszba

Kert pisze:Zapomniałem (wpływ tego wątku?) o wejściu na którą z Tre Cime jakiś czas temu marzyła Iwona. Dlatego po metafizycznym utworzeniu się jeziorka (bo zwykle go tam nie ma) sfotografowałem Jej do wyboru nie jedną z trzech a jedną z sześciu Cim

Dziękuję! Marzę nadal, na najmniejszej doszłam do ramienia, na dużą wlazłam bez problemu, a więc muszę dokończyć małą i została zachodnia...

I ja miałam kiedyś okazję trafić na to bajorko ale tak pięknie jak Ty to ja nie potrafię.

Moja o wschodzie słońca

Obrazek

A twoja widzę - o zachodzie...bomba!
uszba

Kert pisze:PS. Czy przypadkiem nie mineliśmy się 22 sierpnia w Catinaccio tj na szlaku zejściowo-wejsciowym pod turnie Vaiolet?

Nie mogliśmy, bo tego dnia byłam na Latemarze, czyli dokładnie naprzeciw Rosengarten. Przeszła mi wtedy taka myśl przez głową że z Latemarów Rosengarten wygląda jak kupka kamieni. Catinaccio widoczny z tyłu i Ty tam właśnie gdzieś popieprzasz :D

Obrazek

Gdzie nocowaliście?
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

Ze wschodu też mam, tylko że mi jeziorko zamarzło, a później dobił troskliwy telefon z ojczyzny czy upały nie dają się za mocno we znaki . Poszperam w fotach bo dopiero co wróciłem, ale tak na szybko proszę wschód.
Miejscówka pod Cimami w Locatelli (zdarzało mi się w Tatrach więcej za nocleg płacić) przy oknie z widokiem na te trzy szpice, druga miejscówka pod wyciągiem na Marmoladę i stamtąd wypady w promieniu kilkudziesięciu (-set) zakrętów.

Obrazek
(nie)codziennie fota z Tatr - www
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Co było celem 4 wycieczki ? Pytam ,gdyż miejsce owe urokiem swym mnie ujęło i z nieukrywaną pożądliwością rejon ów raczyłbym odwiedzić :) .
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
uszba

Matsch (ital. Mazia ) Matschertal i...

Obrazek

Tyle mi się przypomniało... a jak nie będziesz wiedział nadal to może po wycieczce rowerowej na którą się teraz wybieram przypomni mi się jak to się nazywało, to Ci napiszę, zgoda?

jedno Ci powiem, jak pójdziesz tam od Matschertal, nie pożałujesz, choć można tam też innymi drogami...

Pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Aaaa Palla Bianca , molto grazie :D
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
uszba

Prego, signore Smolik :D
Awatar użytkownika
Ala

Post autor: Ala »

Dolomity Dolomity Dolomity ! ulubiony region na zimowe narciarskie wypady :)
ale jak na sklerotyczxkę to Szacun :)
uszba pisze:Szarotka napisał/a:
Zgłodniałam i mam ochotę na chleb z 'dżemem'

Smacznego!
i ja również nawet bardzo
a Marmolada to dla mnie ogromny sentyment , stawiałam tam swoje pierwsze kroki na nartach , to był mój pierwszy poważny zjazd
pamiętam go doskonale
teraz marzy mi się aby zaliczyć ją w lecie ..jak na razie marzenie pozostaje w sferze marzeń i raczej niekoniecznie bo jak przeczytałam :
uszba pisze:A teraz ..to ja już nie mam zbyt wiele czasu , latka lecą i dlatego tak zapieprzam, żeby jeszcze zdążyć
to od teraz będzie moim mottem ;)
dzięki i pozdrawiam
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
uszba

Ala pisze:Dolomity Dolomity Dolomity ! ulubiony region na zimowe narciarskie wypady
No to masz, z dedykacją, tak wygląda latem :-P

Obrazek

A kiedy jakaś Twoja relacja pokaże się na forum? Wiesz że jestem fanem... :D

Pozdrawiam
uszba
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Przez te wyjazdy umknęła mi taka piękna relacja :O .

Ech, te Dolomity..... cudne góry i cudne zdjęcia.
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Angie84

Kontakt:

Post autor: Angie84 »

Kusicie tymi Dolomitami i chyba je dopiszę do miejsc w które wybrać się należy i to koniecznie!!! :-)
Wyruszyć tam, gdzie sięga wzrok, by dojść hen za horyzont. Trzeba tylko zrobić krok, by zacząć iść tym szlakiem...
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
ODPOWIEDZ