Polskie olimpijskie piekiełko...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Na koniec jakoś z tego wyszła z klasą godną rozstawionej z dwójką zawodniczki, ale ona daleko na tym turnieju nie zajdzie. Jest już za bardzo zmęczona tym sezonem.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Alan pisze:Na koniec jakoś z tego wyszła z klasą godną rozstawionej z dwójką zawodniczki, ale ona daleko na tym turnieju nie zajdzie. Jest już za bardzo zmęczona tym sezonem.
Kojarzę tę Hiszpankę z tego że zwykle gdy mecz się przedłuża to kończą się jej bateryjki, za to głowa się gotuje. I tak też było wczoraj, Agnieszka wrzuciła trochę wyższe tempo i było 11 gemów z rzędu wygranych.

Ale jest zmęczona, to widać (grała chyba już coś ze 70 spotkań w tym sezonie, a "jeszcze nie wieczór" ), do tego dochodzi nie w pełni sprawne prawe ramię. I mimo to osiągnęła w US Open swój najlepszy wynik w karierze. :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Aga wkracza do akcji, a Serenka zamiata wszystko.

Edit. Pierwszy set beznadziejny w wykonaniu AR.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

No i przegrała z zawodniczką, która prawie wcale nie trafiała pierwszym serwisem, ale za to w innych elementach była świetna. No cóż zagrała słabo.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Vinci vincit
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Widać że Radwańska ciągle nie gra tego co potrafi, niech teraz odpocznie i wróci w lepszej formie.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Obawiam się, że od teraz może dużo tracić. Niebawem zaczyna się seria turniejów azjatyckich, w których rok temu odnosiła duże sukcesy, a o takie trudno będzie przy obecnej formie. Zatem spadek w rankingu chyba nieuchronny. Optymistycznie zakładam, że na koniec sezonu pozostanie w pierwszej piątce.
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

W rankingu, który zawiera wyniki tylko z tego sezonu Radwańska jest trzecia i nad numerem 5 - Kvitovą ma 1000 pkt przewagi. Wątpię, że ta zawodniczka jest w stanie to odrobić, dlatego jestem bardziej optymistyczny i mówię, że będzie czwarta.
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
krzymul

Tryskając optymizmem, uważam, że będzie trzecia.
Kto da więcej ???

PS. Oczywiście trzecia po US Open. Syrenka ją chyba wyprzedzi.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

To może trzymajmy dzisiaj kciuki za Bartoli w meczu z Szarapową, bo Agnieszka cały czas może zostać na tym drugim miejscu ;)
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Wiecie co? Guzik mnie to obchodzi. Zarobić na tym idzie. Czy przejmujecie się np. perspektywami wzrostu sprzedaży firmy Sharp. To jest prywatny byznes panny AR. Nie mój cyrk, nie moje małpy.

PS.
Natomiast wynik meczu z Czarnogórą mnie obchodzi. Zgadnijcie dlatego.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

tommer91 pisze:W rankingu, który zawiera wyniki tylko z tego sezonu Radwańska jest trzecia i nad numerem 5 - Kvitovą ma 1000 pkt przewagi. Wątpię, że ta zawodniczka jest w stanie to odrobić, dlatego jestem bardziej optymistyczny i mówię, że będzie czwarta.
Tak wygląda ten ranking:

01 Maria Sharapova 7290
02 Victoria Azarenka 7286
03 Agnieszka Radwanska 6017
04 Serena Williams 5900
05 Petra Kvitova 5031
06 Angelique Kerber 4920
07 Na Li 3992
08 Sara Errani 3990
09 Samantha Stosur 3072
10 Marion Bartoli 2905

Chyba obecnie jest lepsza Kerber, Kvitova to wciąż wielka zagadka. Za nimi są już zawodniczki z bardzo dużą stratą. Krzymul, żeby Radwańska ukończyła sezon na 3. miejscu musiałaby już do końca wypadać w turniejach lepiej od Williams, a to mało prawdopodobne, zwłaszcza, że już po US będzie za nią.

Dla mnie największym wydarzeniem US Open jest oświadczenie Andyego Roddicka o zakończeniu kariery. Myślę, że rzeczywiście już nie wróci do zawodowego tenisa. Pamiętam jak zaczynał i jakie Amerykanie wiązali z nim nadzieje. Chyba nie do końca spełnione, ale i tak zapisał się wspaniale. Nie zapomnę pewnego jego wimbledońskiego finału z Federerem, okrzykniętego najlepszym finałem od wielu lat. Przegrał, ale spotkanie było świetne.
Zakończenie kariery ogłosiła też Kim Clijsters, ale jakoś tak chyba już zdążyła wszystkich przyzwyczaić do swojej nieobecności na kortach w ostatnim czasie.
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:Wiecie co? Guzik mnie to obchodzi. Zarobić na tym idzie. Czy przejmujecie się np. perspektywami wzrostu sprzedaży firmy Sharp. To jest prywatny byznes panny AR. Nie mój cyrk, nie moje małpy.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, w ogóle nie powinniśmy rozmawiać o sporcie i np. polityce, bo pewnie są tacy ( i ja się ostatnio skłaniam ), że gówno ich to obchodzi.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze: ukończyła sezon na 3. miejscu
cholera, zapomniałem o Szarapowej :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Janek pisze:Czy przejmujecie się np. perspektywami wzrostu sprzedaży firmy Sharp
Podobno Sharp traci, tak samo jak Panasonic i Sony - na rzecz LG i Samsunga.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:cholera, zapomniałem o Szarapowej
To ona jeszcze gra? Byłem przekonany, że już tylko kostiumy kąpielowe reklamuje. Chyba muszę bardziej się zająć tenisem... Tylko czy jest jeszcze jakaś luka aby wcisnąć się do dyskusji, bo panowie to cięgiem tylko o tym...

PS.
To co prawda nie tenis ziemny ani trawiasty, ceglasty, czy jaki tam jeszcze jest ale stołowy, ale powiem tak - znacznie mnie bardziej zaimponowała pani Natalia Partyka. Wiem, wiem, paraolimpiada, charytatywna impreza dla "kadłubków", więc zloty medal to tylko taka zabawka, ale pani Natalia całkiem nieźle (powiedziałbym, że znacznie lepiej niż... nie chcę być małostkowy więc nie podaję nazwiska) wystąpiła na tej prawdziwej Olimpiadzie. Ja rozumiem, że nie mając jednej ręki (ściśle połowy) można z powodzeniem startować w szachach, więcej, można biegać np.na 400 czy 800 metrów a nawet skakać w dal lub wzwyż, ale jak zauważyłem, to jednak w pingpongu serwuje się lepiej dysponując dwoma rękoma. A tutaj dwie ręce, dwie nogi a jak czytam to stale o jakimś plastrze.

Słowem, Panowie, odrobina umiaru by się przydała. I właściwych proporcji.
Alan pisze: Sharp traci, tak samo jak Panasonic i Sony
Sony też? Miałem nosa, że nie kupiłem "soniaka". To trochę głupio nosić na sobie upadający produkt.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:Miałem nosa, że nie kupiłem "soniaka". To trochę głupio nosić na sobie upadający produkt
To Sony produkuje również ubrania ? ... prawie jak LG i Samsung - od gwoździ po lodówki i elektronikę.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:Słowem, Panowie, odrobina umiaru by się przydała. I właściwych proporcji.
Wyważ Janku tematy i posty o tenisie ziemnym i o polityce. Liczby Cię zaskoczą. ;-)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:To Sony produkuje również ubrania ? ..
Oj,, jaka dosłowność. Miałem na myśli aparat fotograficzny...
krzymul pisze:Wyważ Janku tematy i posty o tenisie ziemnym i o polityce. Liczby Cię zaskoczą.
Bardzo proste. Czy panna Isia wygra wielkiego szlema czy też wyleci w pierwszej rundzie to ja nic z tego nie mam. Ani pół grosza nawet.
A z tego, kto siedzi w fotelu premiera lub ministra finansów to mogę coś mieć. Na plus lub na minus. Jeden profesorek ostatnio wynalazł sposób na kryzys - co roku zmniejszać emerytury o 5%. Dam radę, ale mocodawcy profesorka niech nie liczą na mój głos, a ja chodzę na wybory.
Inny mądrala upatruje wybawienia Ojczyzny w likwidacji gimnazjów, tak jakby to był główny problem naszego szkolnictwa. Mam wymieniać dalej?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:A z tego, kto siedzi w fotelu premiera lub ministra finansów to mogę coś mieć. Na plus lub na minus.
Jeszcze gdybyś miał wpływ na to, kto siedzi ....

PS. Oczywiście na fotelu Premiera, czy Prezydenta. Nawet na wyborach nie masz żadnego wpływu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ