Samochód - przyjemność czy udręka ?
- mefistofeles
-

- Kontakt:
No to po urlopie - przejechane 2000km po Polsce - po autostradach, w korkach, drogach krajowych, wojewódzkich, powiatowych i gminnych - nad morzem i w górach. Spalanie w trasie (właczona klima) - około 7,5l, choć na autostradzie (czy w korku) to i 9-10 wychleje.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Realnie to u mnie było7.1 ostatnio, ale po resecie komputera potrzebuje on czasu bysię nauczyć spalania.Dragan pisze:realnie, nie z komputera
Tymczasem Toyota sprzedana. Jak ktoś kiedyś będzie w Libanie jechał czarną toyota taksówką to może będzie to moja
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Na fali dyskusji o OLT i amber Gold - można okazyjnie kupić fajne autka za naprawdę dobre pieniądze:
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12319711, ... lotek.html
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12319711, ... lotek.html
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
a wracając do tematu motoryzacji. Jednak współczesne samochody są fascynujące, szczególnie dla "komputerowca". Kto by pomyślał ile róznych ukrytych, nieopisanych w instrukcji funkcji można w aucie odnaleźć. Kilka przykładów z mojej Astry -
- klimatyzacja resztkowa - jak naciścnie się przycisk "auto" (normlanie właczający automatyczny tryb klimy) przy wyłaczonym silniku włączy się klimatyzacja resztkowa dająca przez kilka-kilkanaście minut chłód we wnętrzu auta.
- tryb diagnostyczny - producent poskąpił wskaźnika temperatury silnika na desce rozdizleczej, ale trzymając odpowiednio długo przycisk "settings" mozna dobrać się do danych nie tylko o tmeperaturze płynu chłodzącego,ale i wielu innych czujnków (termometry, cyfrowy prędkościomierz, dokładna ilość paliwa w baku i oczywiście lista błędów)
- klimatyzacja resztkowa - jak naciścnie się przycisk "auto" (normlanie właczający automatyczny tryb klimy) przy wyłaczonym silniku włączy się klimatyzacja resztkowa dająca przez kilka-kilkanaście minut chłód we wnętrzu auta.
- tryb diagnostyczny - producent poskąpił wskaźnika temperatury silnika na desce rozdizleczej, ale trzymając odpowiednio długo przycisk "settings" mozna dobrać się do danych nie tylko o tmeperaturze płynu chłodzącego,ale i wielu innych czujnków (termometry, cyfrowy prędkościomierz, dokładna ilość paliwa w baku i oczywiście lista błędów)
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Się wkurzyłem. Pijechałem sobie wczoraj do Sępólna na koncert - z tych co bilety są po 6 złotych a zabawa lepsza niż na takim za stówę. Ale, że nic w przyrodzie nie ginie po koncercie okazało się, że ktoś rąbnął mi obudowę lusterka. Sama część to jakieś 40PLN, ale lakierowanie już mnie trochę wyniesie. Mam nadzieję, że złodziej się tym lusterkiem udławi.
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Bo nic z tym nie zrobisz. Policja jeśli spisze zeznanie to wrzuci je do kosza. Jedyne co zostaje to takie gadanie. Więc dodam temu złodziejowi - chuj ci na grób.Żabi Koń pisze: Jakiś czas temu widziałem przejechany kluczem po lakierze samochód (oczywiście dość ładny) i pomyślałem sobie: żeby ci łapska uschły!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Kiedyś w Bułgarii w takim małym miasteczku nadmorkim, Balcziku, ktoś mi rąbnął napis Skoda S-100 z tylnej ścianki samochodu. Akurat się napatoczył nt i zgłosiłem kradzież, bez większej nadziei na efekt. Milicjant poprosił o 15 minut i o dziwo przyprowadził takiego 12-latka z napisem i osobiście dopilnował zamontowania go na swoje miejsce.mefistofeles pisze:Policja jeśli spisze zeznanie to wrzuci je do kosza.
Gdyby to opowiedzieć Brudzińskiemu, Gorzyńskiemu i Błaszczakowi to by powiedzieli, że nawet w komunistycznej Bułgarii milicja działała lepiej niż tuskowa policja.
Jestem gorszego sortu...