Czy Michał utopi Donalda?

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Czy Michał utopi Donalda?

Post autor: Janek »

Coś zaczyna na to wyglądać (każdy ma swego "Rywina"). Szczerze mówiąc - specjalnie bym się nie zmartwił - może wreszcie "klasa polityczna" dostanie nauczkę, że należy staranniej dobierać znajomych - zarówno sami, jak i żony i dzieci - szczególnie w sferach byznesowychi.W tym konkretnym przypadku naiwność sięgnęła Everestu - gdyby to się zdarzyło dwudziestolatkowi to można by to uznać za młodzieńczą naiwność, ale Michałek ma chyba 28 lat. czyli więcej od tego cwaniaczka z Amber Goldu.

A wyroków naliczono już 9. Pan Prokurator Generalny powinien urządzić "jesien średniowiecza" na swoim podwórku, ale chyba ustawowe prokuratorskie przywileje na to nie pozwolą.
Ostatnio zmieniony ndz 12 sie, 2012 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:A wyroków naliczono już 9. Pan Prokurator Generalny powinien urządzić "jesien średniowiecza" na swoim podwórku, ale chyba ustawowe prokuratorskie przywileje na to nie pozwolą.
Widać jak się jest kuzynem ulubionego ministra premiera (tego co nie dostał się do Sejmu ale i tak tekę ministra dostał) to możesz robic co chcesz.

Co do młodego Tuska wolę się póki co nie wypowiadać. Chłopak zachowuje się jak gówniarz i chyba po prostu nim jest.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Widać jak się jest kuzynem ulubionego ministra premiera (tego co nie dostał się do Sejmu ale i tak tekę ministra dostał)
Nie kojarzę?
Jestem gorszego sortu...
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Post autor: Mało zdjęć z Tatr »

Janek pisze:
Nie kojarzę?
Arabski jeśli się nie mylę.
Awatar użytkownika
Janek

Mało zdjęć z Tatr pisze:Arabski jeśli się nie mylę.
Ale czyim kuzynem - prokuratora Seremeta czy tego z Amber Goldu? Czy też jeszcze kogoś innego?

Tak nawiasem - jak czasem czytam o umorzeniach lub zawieszeniach z powodu "znikomej szkodliwości czynu" to się zastanawiam jak dalece trzeba się "postarać" aby trafić do paki.
Jestem gorszego sortu...
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

tego młodego prezesa-słupa z amber goldu,co to niby sam wymyślił nowy oscylator, czyli jak wydymać parę złotych
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Ale czyim kuzynem - prokuratora Seremeta czy tego z Amber Goldu?
Tego z Amber Gold
Janek pisze: to się zastanawiam jak dalece trzeba się "postarać" aby trafić do paki.
A to bardzo proste - wystarczy nie płacić alimentów tudzież ukraść coś drobnego. Im wyższa kwota kradziezy tym szansa na więzienie maleje.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Tego z Amber Gold
Oczywiście pan Arabski nie może odpowiadać za wszystkich swoich kuzynów, ale minimum przyzwoitośc,i to w tym przypadku oddanie się do dyspozycji premiera. W takich krajach jak Wielka Brytania, Niemcy a chyba i Francja już by to nastąpiło
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janku - Arabski gdyby miał honor powinien był podać się do dymisji i zniknąc z polityki 10 kwietnia 2010. Teraz to duperel, tym bardziej, że przecież jak sam pisałeś - nie odpowiada za swoich kuzynów.
Grzegorz Braun
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Janek pisze:ale minimum przyzwoitośc
Pan Arabski jest mocniej podczepiony od donalda, jak sądzę. dymisji nie będzie.
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Im wyższa kwota kradziezy tym szansa na więzienie maleje.
Nie przychodzi mi akurat nic konkretnego do głowy, ale pamiętam, że sporo umorzeń, czyli w ogóle nie kierowania do Sądu jest w przypadku niekiedy dość drastycznych przypadków ewidentnego chuligaństwa a także elementarnego lekceważenia przepisów w zakresie bezpieczeństwa w zakładach pracy, zwłaszcza w budownictwie. Ja rozumiem, że to jest czasami trudne ale zupełnie inaczej to wygląda gdy pracownik uległ wypadkowi a całe niezbęne wyposażenie miał tylko majster nie dopilnował aby co trzeba założył. a inaczej gdy świadomie, aby zaoszczędzić tego wyposażenia nie zakupiono i wydano.

Czy może ktoś wie jak się to skończyło w przypadku zawalenia się dachu w tej hali katowickich targów, bo tam w śledztwie było niezłe poplątanie. Podejrzewam, że nikt nie oberwał.
Jestem gorszego sortu...
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Janek pisze:
mefistofeles pisze:Im wyższa kwota kradziezy tym szansa na więzienie maleje.
Nie przychodzi mi akurat nic konkretnego do głowy, ale pamiętam, że sporo umorzeń, czyli w ogóle nie kierowania do Sądu jest w przypadku niekiedy dość drastycznych przypadków ewidentnego chuligaństwa a także elementarnego lekceważenia przepisów w zakresie bezpieczeństwa w zakładach pracy, zwłaszcza w budownictwie. Ja rozumiem, że to jest czasami trudne ale zupełnie inaczej to wygląda gdy pracownik uległ wypadkowi a całe niezbęne wyposażenie miał tylko majster nie dopilnował aby co trzeba założył. a inaczej gdy świadomie, aby zaoszczędzić tego wyposażenia nie zakupiono i wydano.

Czy może ktoś wie jak się to skończyło w przypadku zawalenia się dachu w tej hali katowickich targów, bo tam w śledztwie było niezłe poplątanie. Podejrzewam, że nikt nie oberwał.
i to jest przykład jak zmienić temat. Mefistofeles ? Co o tym sądzisz ?
Ostatnio zmieniony ndz 12 sie, 2012 przez Mało zdjęć z Tatr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Janek

Mało zdjęć z Tatr pisze:jak sądzę. dymisji nie będzie.
Dymisja to jedna strona medalu, a postawienie się do dyspozycji zwierzchnika inna.

Miałem kilku kuzynów, których nigdy w życiu nie widziałem, lub ostatni raz gdy miałem 10 lat (ten akurat właśnie rzeczywiście nabroił), dlaczego miałbym tracić funkcję z ich powodu, ale stwierdzenie - "tak, to mój kuzyn, pan premier zechce zadecydować co dalej" to minimum tego co powinno się stać. I to jeszcze zanim media zaczną o tym trąbić.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Mało zdjęć z Tatr pisze:i to jest przykład jak zmienić temat. Mefistofeles ? Co tym sądzisz ?
I to jest przykład na nadinterpretację. Pozwalam sobie uprzejmie zwrócić uwagę, że to ja zamieściłem ten wątek :-P

PS.
Ponieważ okres jest sportowy więc dopiszę - klasyczne "spalone"
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Mefistofeles ? Co o tym sądzisz ?
Już złapałem, taki zdemenciały jeszcze nie jestem. Jak mniemam, chodzi o to, że Mefistofeles coś napisał o Arabskim w powiązaniu z 10 kwietnia 2010 roku? Tak? I tak mi było to niewygodne, że skierowałem temat w inny nurt. Otóż to klasyczny serw w siatkę, by pozostać przy sportowych porównaiach. Po prostu uważałem, że zawężenie sprawy do kradzieży jest niestosowne i zlekka populistyczne i rąbnięcie nawet i miliona złotych jest mniej szkodliwe, niż samowlne zmienienie konstrukcji dachu a potem ginie kilka osób (było takie coś w Szczecinie, wyroku nie znam o ile w ogóle był) a w dodatku pisząc ten post nie znałem tego postu Mefiego z ową feralną datą, bo zacząłem pisać go wcześnie a rozmowa telefoniczna mi przeszkodziła w jego szybkim zakończeniu.

A co do tego 10 kwietnia 2010 - to jakby inna sprawa i inny wątek. Polecam wypowiedź abp. Michalika.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Janek pisze: Czy może ktoś wie jak się to skończyło w przypadku zawalenia się dachu w tej hali katowickich targów, bo tam w śledztwie było niezłe poplątanie. Podejrzewam, że nikt nie oberwał.
Nijak się nie skończyło, jeśli chodzi o sprawę karną. Podejrzewam, że nie ustalili sprawców i sprawa się rozmyła.

Pracę straciła pani inspektor nadzoru budowlanego, skądinąd bardzo dobry fachowiec. Czegoś pewnie faktycznie nie dopilnowała, ale niestety praktyka jest taka, że inspektor reaguje jak ktoś coś zgłosi, bo jak w 100 000 mieście w którym połowa domów ma > 100 lat pracują w inspektoracie 2 osoby (na więcej nie ma pieniędzy) - to to jest trochę mało.

Firma która była właścicielem hali splajtowała, ze 2 miesiące temu miasto przejęło jej teren i budynki za długi (zaległości w podatku od nieruchomości).
Awatar użytkownika
Janek

Normalka. Trochę jak za minionych czasów - coś tam zrobiono, niekoniecznie do końca dobrze ale i niekonicznie do końca źle - efekt:

- rozgrzeszanie winnych,
- karanie niewinnych,
- nagradzanie postronnych.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Pozostając przy terminach sportowych - po bloku i utracie punktu conajmniej jeden z zawodników poprosił o przerwę techniczną...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

- rozgrzeszanie winnych,
- karanie niewinnych,
- nagradzanie postronnych.
Janku - witamy w IIIRP.

Co do sprawy tytułowej - wygląda na to, że zaczęło się grillowanie Tuska, pytanie brzmi - kogo szykują na jego miejsce.
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Janek pisze: Tak nawiasem - jak czasem czytam o umorzeniach lub zawieszeniach z powodu "znikomej szkodliwości czynu" to się zastanawiam jak dalece trzeba się "postarać" aby trafić do paki.
A ja ostatnio widziałem w jednym programie publicystycznym kolesia, który dostał pół roku za niespłacanie rat za telewizor... Miał szczęście, ze zastosowano dla niego "bransoletkę" może siedzieć w domu. Więc nie trzeba się aż tak starać, wystarczy być nikim.
ODPOWIEDZ