Igrzyska czas zacząć.

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Jakoś od początku nie wierzyłem w sukces siatkarzy, sam nie wiem dlaczego (oby stało się inaczej). Zreszta przyznam się, że w sukces w tenisie też nie wierzyłem.

Natomiast uwierzyłem wczoraj w złoty medal Janikowskiego, po tym, jak zobaczyłem jego walki przed półfinałem. Skończyło się na brązie.
A plażówka - szacuneczek do tych dwóch Panów.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

A jednak żeglarze-deskarze rzutem na taśmę (a raczej na boję) wykonali plan minimum czyli dwa medale. Brawo !!!
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

andy67 pisze:Ale co to będzie jak nasi siatkarze polegną w ćwierćfinale ...
Nie polegną, przecież z ruskimi grają. :D , a nawet jeśli polegną, to życzę Anastaziemu, aby nie poległ w oczach polskich działaczy. Mam nadzieję, że zmądrzeli.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Polski przemysł browarniczy wydatnie zwiększy sprzedaż. Właśnie przyniosłem trzy zgrzewki - wolę nie ryzykować, może zabraknąć... Hej kto Polak, po browary.

Brązy się sypią ale bez conajmniej dwóch złotych pozycja w klasyfikacji medalowej nie poprawi się.

Stale się mówi o "punktowanym" miejscu ale czy ktoś widział opublikowaną klasyfikację punktową?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

To jest sport, raz się wygrywa o włos/sekundę/milimetry, a raz przegrywa i wcale to nie świadczy o jakiejś "przepaści" pomiędzy jednymi i drugimi, a co do medali to znowu media mają o czym pisać uprzednio rozdmuchując apetyty.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Małachowski piąty, zaraz znajdą się fachowcy dziennikarze i napiszą : znowu poza podium, znowu nie zdobyła medalu, ale pewnie nie jeden chciał by być piąty na świecie w czymkolwiek, nawet w sikaniu na odległość.

Edit. "zdobył" ... zasugerowałem się ostatnią dyskusją o nieistotności płci. :))
Ostatnio zmieniony wt 07 sie, 2012 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Nie rozśmieszaj mnie.
Tak - to właśnie czytałem. Podtrzymuję prośbę o to, byś mi wskazał, w którym miejscu Graf pojechała po Radwańskiej.
Awatar użytkownika
krzymul

mefistofeles pisze:chodziło mi o to:

www.eurosport.pl/tenis/ig...ry-london.shtml
E tam zaraz pojechała, rzekła tylko, że dla niej medal olimpijski ważniejszy niż zwycięstwo w szlemie. Każdy ma jakieś priorytety.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan - gdyby to byl ktos inny zgoda, ale jesli sama Stefi Graf decyduje sie cos takiego Radwanskiej powiedziec to jest to nic innego jak pojechanie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Małachowski piąty, zaraz znajdą się fachowcy dziennikarze i napiszą : znowu poza podium, znowu nie zdobyła medalu, ale pewnie nie jeden chciał by być piąty na świecie w czymkolwiek, nawet w sikaniu na odległość.
No właśnie - ja pamiętam czasy, w których na listach światowych dysku na początku tabeli było ze dwudziestu Amerykanów a Poalka w ogole nie było w 50-ve
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Nie no, a jak sam Obama powie, że woli jeździć nad morze/ocean, to Komorowski ma zrezygnować z gór ?

Ona powiedziała tylko, że bardziej ceni medal IO niż zwycięstwo w Szlemie.... przeca. Tyle.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

krzymul - nie do konca trafne porównanie - to raczej jakby Obama powiedział, ze szczyt w Davos (na przykład) jest wazniejszy niz wypoczynek i dziwi sie, ze Komorowski pojechał na polowanie. Nu, ale Obama to pewnie nawet nie wie kto to ten Komorowski ;)

Jeśli Radwańska ma odrobine rozumu to sie wiecej w temacie już nie wypowie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Mefistofeles - nie będę już na ten temat z Tobą dyskutował, bo ciśnie mi się na usta słowo, za które mógłbyś poczuć się urażony.
Ale napiszę tak: kilka dni temu, na olimpiadzie jakiś dziennikarz zadał pytanie Bradleyowi Wigginsowi: jak się panu wydaje, która trasa jest trudniejsza - trasa wyscigu olimpijskiego czy Tour de France. Wiggins odparł wkurwiony: nie będę rozmawiał w ten sposób z dziennikarzem, który nie ma żadnego pojęcia na temat kolarstwa.
Awatar użytkownika
Janek

No i dupa...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan - powtórze - jakos nie było widac u innych, ze grają w nieistotnym turnieju.

Co do siatkarzy - cóż, szkoda.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Chyba forma przyszła za wcześnie. Ten triumf w lidze światowej nam wyszedł bokiem.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

O jestem we właściwym wątku.
Rosjanie zagrali fantastyczny mecz. Wszystko im wychodziło. Nasi nawet przez moment nie mogli poczuć się zwycięzcami. No cóż - szkoda.
Ale jeszcze przysporzą nam dużo radości. Jak to powiedziała pewna panna, na olimpiadzie świat się nie kończy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Rosjanie zagrali fantastyczny mecz
Przy wydatnej pomocy naszej drużyny - takiej ilości serwów w siatkę to się nawet w lidze wojewódzkiej nie widzi.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Przy wydatnej pomocy naszej drużyny - takiej ilości serwów w siatkę to się nawet w lidze wojewódzkiej nie widzi.
Mimo wszystko śmiem twierdzić, że sami w sobie zagrali genialnie. Oni też psuli i to nie mniej, za to kończyli pierwsze piłki i bronili dobrze, oraz blok funkcjonował na poziomie 50 %, co jest znakomite.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ