Fajny film wczoraj widziałam/em.....
"Śmierć na pogrzebie" lepsza moim zdaniem, ale i tak się ubawiłam 
http://film.onet.pl/recenzje/kochanie-p ... omosc.html
http://film.onet.pl/recenzje/kochanie-p ... omosc.html
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Do uratowania ekipy przez Orły po wyjściu z Gór Mglistych.Basia Z. pisze: To tylko proszę napisz do którego momentu jest pierwsza część.
Jak to można podzielić? Ano można, bo Tolkien w Hobbicie przejechal sie po wielu wątkach po łebkach, rozwijając je w innych pismach (trochę np w dodatkach do Władcy) - tu jest fajnie pokazany cały background tej historii.
Ja 5 z czego raz w oryginale.Basia Z. pisze:"Hobbita" czytałam z 8 razy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Dwoje do poprawki z Meryl Streep i Tommy Lee Jonesem. Z jednej strony zabawny, z drugiej dajacy mocno do myslenia, troszke przygnebiajacy bo tak straszliwie zyciowy i prawdziwy.
Jones i Streep zagrali rewelacyjnie, po takich rolach mozna poznac dobrych aktorow
Jones i Streep zagrali rewelacyjnie, po takich rolach mozna poznac dobrych aktorow
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Dokładnie to pamiętam, bo myślałem, że rozpocznie się akcja, .... a tu ... napisy końcowe.Angie84 pisze:Jaka precyzja
Dodam jeszcze, że było kilka "typowo amerykańskich" wstawek które psują smak filmu.
Np. Krasnolud zakopuje szkatułę ze skarbem i rzecze : zakładam długoterminową lokatę.
Albo : ściął głowę ta że odleciała i przy okazji wynalazł golfa, lub : to nie miecz, to nóż do otwierania listów na poczcie...... no to takie wstawki z tamtej epoki.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Żydzi już w śródziemiu prowadzili lichwę.krzymul pisze:zakładam długoterminową lokatę
Mnie zastanawia to że w skarbie głupiutkich trolli znaleźli trzy elfickiej roboty miecze: Glamdring, Orcrist i Żądło. A elfy tak dbały o Andurila przekutego ze szczątków Narsila.
A tu taka zguba
Spadają deski
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
- mefistofeles
-

- Kontakt:
hehe, też mnie to bawi.lukka pisze: Mnie zastanawia to że w skarbie głupiutkich trolli znaleźli trzy elfickiej roboty miecze: Glamdring, Orcrist i Żądło. A elfy tak dbały o Andurila przekutego ze szczątków Narsila.
Spiskowa teoria jest taka, że Hollywood dał tyle kasy na Hobbita w czech częsciach, bo uznali, że krasnoludy to Żydzi (naród handlowo-rzemieślniczy, w dodatku na wiecznym na wygnaniu)lukka pisze:Żydzi już w śródziemiu prowadzili lichwę.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
Naród Wybrany przez 40 lat błąkał się po pustyni - coś jest na rzeczy. Erebor jak Synaj albo Ararat. Jeszcze się okaże że Tolkien to jakiś ich prorokmefistofeles pisze:naród handlowo-rzemieślniczy, w dodatku na wiecznym na wygnaniu
Spadają deski
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
Ze smreków strzelistych
Robiąc bałwana
Z zielonego turysty
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Polecam film THE WORDS. Ci, którzy lubią czytać książki, z pewnością docenią ten film. O czym jest? Zasadniczo o wyborach, o tym, że jeśli podejmiemy jakąś decyzję, to musimy żyć dalej z jej konsekwencjami. O tym, że pisarstwo wcale nie jest łatwym sposobem na zarabianie. O pasjach i miłości do niej, która czasami przewyższa miłość do ludzi.
Ogólnie nadal jestem pod wrażeniem. Jednak z racji dość niejednoznacznego zakończenia pozostawiam ten film pod osąd każdego z Was, bo każdy inaczej na niego spojrzy.
Ogólnie nadal jestem pod wrażeniem. Jednak z racji dość niejednoznacznego zakończenia pozostawiam ten film pod osąd każdego z Was, bo każdy inaczej na niego spojrzy.