Tatrzańskie spacery cz.II

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolik

Tatrzańskie spacery cz.II

Post autor: Smolik »

Innym zaś razem ruszyliśmy ku Słowacji .
Jako ,że potrzeba mi było jakiej odnaukowej odskoczni , wyszukaliśmy ciekawy pomysł na spędzenie czasu choć nie powiem wielce emocjonujący był to pobyt .

Szlak wiodący w głąb dol. Staroleśnej opuszczamy w pewnym momencie by starą ścieżką poprzez Strzeleckie Pola wydostać się w pobliże Sokolej Przełączki . Gdy przystajemy na Sokolich Czubach od zachodu gromadzą się ciemne chmury ,które raz po raz skrywają wierzchołki gór , to znów ciągną leniwie z dna doliny by przelać się po grani na drugą stronę .

Wielce stroma i przepaścista grań dostarcza wspaniałych doznań . Zęby skalne ,uskoki , wrótka ,baszty wspaniała dzika tatrzańska sceneria . Człowiek niemal ,że zatraca się w tej przygodzie zupełnie o Bożym świecie zapominając choć gdzieś w środku cały czas o ostrożności nie zapomina.

I tak stajemy w końcu na Żółtym Szczycie , patrząc wstecz podziwiamy śmiałość naszej grani , wspaniała droga . Pakujemy sprzęt i schodzimy na Pośrednią Przełęcz , teraz jeszcze zejście jedną z najpodlejszych ścieżek w Tatrach jaką bez wątpienia jest ławka Dubkiego , mega kruszyzna i choć człek do tatrzańskich kruszyzn był przywykł to poprzysięgam sobie nigdy w to miejsce już nie zaglądać.

I tak to oto te spacery wyglądają . Pełny relaks , długie bułgarskie ruchy ... bo nie ma się co śpieszyć , jak to mówią: stare disle może i wolne były ale dalej zajechać potrafiły i były nie do zdarcia :))

Grań od Sokolich Czub przez Drobną Turnię na Żółty Szczyt . Droga miejscami III .

Ps: Pozdrawiam Marka ,Adama to dzięki wam było warto :)

Obrazek
Smolik :D

Poprzez Strzeleckie Pola
Obrazek

Szczyty
Obrazek

Ze Sławkowskim w tle
Obrazek

Na Sokolich Czubach
Obrazek

Tatrzańskie granie ,może być góralskie :D
Obrazek

Obrazek

Lodowe rodzeństwo
Obrazek

Dlaczego chodzę po górach...hmm
Obrazek

Na Żółtym Szczycie
Obrazek

Dos Banditos :D
Obrazek

Nasza grań od wschodu
Obrazek
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Na TG nie wrzuciłeś tego zdjęcia ;) Fajne!
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Dla takich widoków i świętego spokoju faktycznie warto chodzić po górach :)

P.S Czyżby syrena 106? Też taką mieliśmy :D
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

gb pisze:Raczej 104
Fakt :)
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Aleksandra

Post autor: Aleksandra »

Od kilku dni wróciłam na łono mojego forum, z którym właściwie zaczynałam przygodę w górach i tak jakoś mi się smutno zrobiło.
Zapada tu coraz większa cisza i coraz mniej znajomych "twarzy" tu widzę.
W środę obrona, a ja zamiast się uczyć, pochłonięta jestem relację włóczęgi, na którą wcześniej zerkałam nieśmiało, by dopiero teraz usiąść i przeczytać tzw. "od deski do deski".
Zawsze wracam tu wtedy, gdy szykuję się mój kolejny wyjazd w góry i mimo początkowych założeń, że poinformuje w naszym kalendarzu gdzie będę (w razie gdyby ktoś zechciał wypić ze mną łyk zimnego "czegoś" w schronisku) to zostaję tu i czytam i czytam i nastrajam się zdjęciami oraz relacjami przed podróżą :)
Gdyby nie relacja włóczęgi, do której powracam raz po raz, to bym chyba się załamała... Halo, halo gdzie jesteście? :)

P.S. Wtrąciłam trochę prywaty w Twój wątek Smoliku, ale na swoje usprawiedliwienie mam te świetne zdjęcia powyżej, które poprawiły mi nieco nastrój :)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Olusia pisze:Zapada tu coraz większa cisza i coraz mniej znajomych "twarzy" tu widzę.
"Mais oú sont les neiges d’antan?" ("Lecz gdzie są niegdysiejsze śniegi?") - napisał Francois Villon w 1461 roku. No i tak przez 6 wieków...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Olusia pisze:coraz mniej znajomych "twarzy" tu widzę.
Trzeba odkrywać nowe. Przywiązanie ???
To emocjonalny stan wynikający z przekonania, że bez pewnych rzeczy czy osób nie możesz być szczęśliwa.
Ono czyni Cię podatną na emocjonalne zamieszanie i grozi rozbiciem Twego wewnętrznego spokoju.
;-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Aleksandra

O Janek i krzymul! Czyli stara gwardia jednak jest :)
krzymul pisze:Przywiązanie ???
A pewnie, że przywiązanie. Jak tu się do Ciebie nie przywiązywać? ;)
krzymul pisze:grozi rozbiciem Twego wewnętrznego spokoju.
Pleciesz :)

Jestem i spokojna i coraz mniej rozchwiana emocjonalnie, ale po prostu tęsknie za tętniącym życiem na tym forum i prześciganiem w relacjach, zdjęciach i niekończących się rozmowach ;)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Przyczyny, Olusiu, mogą być różne. Np. takie, że administratorzy sieci w firmach coraz częściej podglądają na jakich stronach buszują pracownicy firmy i je wyłączają. Taki los np. często spotyka Allegro a i Naszą Klasę a pewnie i Facebooka.

Bywa też tak, że komuś po prostu się znudzi. Na forum Turystyka Górska zanotowano taki przypadek - dwóch userów - często codziennie po kilkadziesiąt postów - i nagle - szast prast i ich nie ma. Diabli wiedzą dlaczego. Bo nie byli akurat bohaterami jakiejś większej zadymy
Jestem gorszego sortu...
Aleksandra

Masz rację Janku, tego że ja tu bywam coraz rzadziej pewnie też przyczyny jakieś są, niemniej jednak pragnę zaznaczyć, że się trochę za Wami wszystkimi stęskniłam. I musiałam się moimi przemyśleniami z Wami podzielić :)
A jak tylko wrócę z gór (prawdopodobnie spotkam w nich świstera) to koniecznie uwiecznię to jakąś relację, żeby dołożyć cegiełkę do "reanimacji" forum ;)
kuboll

Post autor: kuboll »

a myśmy mieli tak, chamstwo w państwie :-P

Obrazek
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Olusia pisze:Od kilku dni wróciłam na łono mojego forum, z którym właściwie zaczynałam przygodę w górach i tak jakoś mi się smutno zrobiło.
Zapada tu coraz większa cisza
Ta "coraz większa cisza" to przecież m. in. przez ciebie ;-) Żeby było co czytać, trzeba też pisać zamiast narzekać.
Każdemu jego Everest...
kuboll

Post autor: kuboll »

a jeszcze jedno dodam, a co mi tam

Obrazek
Aleksandra

andy67 pisze:Ta "coraz większa cisza" to przecież m. in. przez ciebie Żeby było co czytać, trzeba też pisać zamiast narzekać
Dlatego biję się w pierś i postaram się nadrobić braki ;)
A poza tym to nie narzekanie- to dzielenie się przemyśleniami ;)

P.S. kuboll rewelacyjne zdjęcia!! where?
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

3manie kciuków się przydało, co Smolik? ;)
ODPOWIEDZ