Chciałbym wyjaśnić moje osobiste zaangażowanie problemem - we wtorek rano miałem zamiar udać się miejscowego agenta Sky Club aby opłacić wycieczkę. Padał deszcz i nie chciało mi zmoknąć po drodze do garażu i wkońcu nie pojechałem. Następnego dnia rano otwrłem telewizor aby dowiedzieć się co nowego - gro informacji było o bankructwie Sky Clubu. Deszczu - bądź błogosławiony!
Informacje, które podają media są niepokojące - w Krajowym Rejestrze Długów (KRD) odnotowane jest 446 biur podróży, czyli prawie jedna pięta wszystkich (jak z tego wynika - jest ich ok. 2500, czy przypadkiem nie za wiele). Tylko w czerwcu przybyło siedem nowych do KRD, Prezes KRD poinformował, że w ich rejestrach jest notowane kilka firm z pierwszej dziesiątki biur turystycznych.
Oczywiście nikt się tym nie chwali ale to można sprawdzić - wystarczy zarejestrowa się na stronach:
www.krd.pl Krajowy Rejestr Długów
www.erif,ol Europejski Rejestr Informacjji Finansiwej
www.infomonitor.pl InfoMonnitor
Media podają też, że klienci Sky Club swoje ew. odszkodowanie nie otrzymają prędzej niż pod koniec roku
Aha - jeszcze jedno - oprócz tych co już Sky Club wysłał zagranicę jest jeszcze 18 000 osób, od których Sky Club pobrał kasę a jeszcze ich nie wysłał zagranicę ,
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,S ... omosc.html
Jestem gorszego sortu...