czwartek, 05 lipiec 2012
Dzisiaj w godzinach przedpołudniowych w rejonie szlaku na RYSY doszło do spływu gruzowego (lawina kamienna), w konsekwencji czego został uszkodzony szlak. Do czasu oszacowania zniszczeń i naprawy uszkodzeń szlak został zamknięty przez TPN.
Ostatnia aktualizacja ( czwartek, 05 lipiec 2012 )
Czyli jak się ktoś wybiera to tylko od Słowackiej strony
góry chyba chcą mi powiedzieć, że na Rysy mnie nie wpuszczą, już kolejny raz anuluje wejście albo z powodu burzy, albo w powodu śniegu, który spadł noc poprzedzającą wejście, albo jak teraz, z powodu lawiny kamiennej... No nie!
Olusia pisze:góry chyba chcą mi powiedzieć, że na Rysy mnie nie wpuszczą, już kolejny raz anuluje wejście albo z powodu burzy, albo w powodu śniegu, który spadł noc poprzedzającą wejście, albo jak teraz, z powodu lawiny kamiennej... No nie!
Widzę, że nie tylko ja się z tej wiadomości cieszę
Ps. Teraz zostało tylko dwie możliwości wejścia na Rysy szlakiem od Moka:
1. Świstówka --> Zawrat --> Sucha Przełęcz --> Cicha Dolina --> Zawory --> Hlińska Dolina --> Hińczowa Dolina i dalej szlakiem czerwonym na upragniony szczyt.
2. Łysa Polana --> Polski Grzebień --> Magistrala --> Popradzki Staw.
Jednym wariantem można wchodzić, a drugim schodzić
Jak na złość! Planowałam we wrześniu powtórne wejście przy ładnej pogodzie, ale widzę, że prawdopodobnie nic z tego. Ale Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem może się okazać lepszą opcją.
Kłaniaj się górom, córeczko, kłaniaj się górom,
Śniegom słonecznie kipiącym, świtom tatrzańskim,
Olśniewającym lazurom, olśnionym chmurom,
Kłaniaj się córko, wysokim dniom zakopiańskim!
Zawratowa pisze:Jak na złość! Planowałam we wrześniu powtórne wejście przy ładnej pogodzie, ale widzę, że prawdopodobnie nic z tego. Ale Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem może się okazać lepszą opcją.
Wal na Zawrat.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Zawratowa pisze:Jak na złość! Planowałam we wrześniu powtórne wejście przy ładnej pogodzie, ale widzę, że prawdopodobnie nic z tego. Ale Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem może się okazać lepszą opcją.
Wal na Zawrat.
Znooooowu? Nie chce mi się.
Może Mała Wysoka, jak się zmobilizuję
A co do tematu - we wrześniu nocując w Zakopanem, bez własnego samochodu, planując wypad na Rysy od strony słowackiej i powrót tego samego dnia to chyba dość ryzykowna opcja?
Szczególnie, że STRAMĄ już wtedy się na Słowację nie dostanę...
Kłaniaj się górom, córeczko, kłaniaj się górom,
Śniegom słonecznie kipiącym, świtom tatrzańskim,
Olśniewającym lazurom, olśnionym chmurom,
Kłaniaj się córko, wysokim dniom zakopiańskim!
A co do tematu - we wrześniu nocując w Zakopanem, bez własnego samochodu, planując wypad na Rysy od strony słowackiej i powrót tego samego dnia to chyba dość ryzykowna opcja?
Bezpieczniej z własnym samochodem.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.