Euro 2012 już blisko...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Nesek

Post autor: Nesek »

Co do naszego meczu, to co tu dużo nie mówić nasi w drugiej połowie opadli z sił...Co do meczu, Rosja-Czechy, to wydaje mi się, że jednak są to drużyny lepsze od Grecji (Czesi zagrali po prostu makabrycznie źle w obronie). Szansę na awans są, ale musimy zagrać z Rosją i Czechami w każdym meczu przez co najmniej 75 minut na takim poziomie jak w I połowie z Grekami oraz poprawić skuteczność :-)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze:Warszawa ma strasznego pecha, że jest zbyt atrakcyjna dla partyjniaków przez co nie ma szans na to by władze objął w niej samorządowiec pełną gębą - albo jest traktowana jako trampolina do pewnego pałacu, albo jak zwyczjany łup.
Mefi, powstrzymaj się chociaż w tym wątku. Musisz?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

mefistofeles pisze:Alez to rozumiem, czepiam się dwóch pozostałych, któych odcięcie nie ma z Euro nic wspólnego
Tak żeby uścliślić - faktycznie to odcięcie tylko jednego. Osobiście nie uważam tego za żaden dramat. Na wszystkich 3-ch mostach, o których myślisz, razem wziętych (dane z ostatniego roku, kiedy wszystkie były otwarte), odbywa się ruch niewiele większy niż ten, który odbywa się na jednym tylko Moście Sierkierkowskim, który nie jest najruchliwszym mostem w Warszawie. Oczywistością jest, że w mieście, w którym na codzień porusza się dużo samochodów, w czasie odbywania się spotkań piłkarskich - nie będzie łatwiej dla mieszkańców (tak naprawdę nie aż tak wielu).
Co do reprezentacji Grecji - nie wiem jak jechali, w każdym razie ich podróż z Jachranki, (gdzie mieszkają) nie musi wiązać się z koniecznością przeciskania się przez wąskie uliczki, a nawet jeśli, to nie widzę w tym nic strasznego. W dużych miastach dużo jest wąskich uliczek - dziwi Cie to? :D
mefistofeles pisze:Warszawa ma strasznego pecha, że jest zbyt atrakcyjna dla partyjniaków
- tak ja wiem, że Tobie wcale nie chodzi o troskę o to czy tak naprawdę ja czy ktoś "z zewnątrz" Warszawy będzie miał łatwiej czy trudniej przejechać przez to miasto na czas Euro :D
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Ale, że Dudka na Euro nie wzięli ... :think: ;-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Alan pisze:- tak ja wiem, że Tobie wcale nie chodzi o troskę o to czy tak naprawdę ja czy ktoś "z zewnątrz" Warszawy będzie miał łatwiej czy trudniej przejechać przez to miasto na czas Euro
Niezupełnie, po prostu miałem okazję pojeździc w przededniu Euro (i dzień wczesniej kiedy nie było święta) autem po ścisłym centrum Wa-wy i mi się zebrało na refleksje, że to chyba nie tak powinno jednak wyglądać.
Alan pisze: W dużych miastach dużo jest wąskich uliczek - dziwi Cie to?
Dziwi mnie, że trzeba po nich jeździć bo arterie są w czasie Euro rozkopane. Po prostu mnie to dziwi.

Tyle, że to nie jest tylko warszawska sprcyfika - moja mama np donosi mi z Sarbinowa, że jak się tylko zrobiło słońce i przyszedł długi weekend na plaze wjechały buldożery, choć wczesniej przez tydzień psa z kulawą nogą na tej plaży nie było, bo było zimno. To jest to samo zjawisko.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

a z innej beczki - oglądamy wczorja mecz i zona pół żartem mowi "popatrz czy nie zobaczysz któregoś z tych greków cośmy ich wczoraj widzieli na rynku". Zerknąłem i mowię - "ten w okularach siedział koło nas w pizzerii". Albo świat mały, albo tych Greków niedużo do Wawy się zjechało.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Po meczu z Grecją najbardziej w różnych komentarzach śmieszy mnie tekst że w 11 na 10 to trzeba ruszyć na rywala i go dobić. Taaa ... no to dla przypomnienia jedno spotkanie sprzed paru tygodni, a konkretnie półfinał LM.

Barcelona z Chelsea u siebie prowadziła 2-0 i do tego Anglicy grali od chyba 35 minuty w 10. No to Hiszpanie ruszyli by "dobić".

Mecz skończył się wynikiem 2-2 i awansem Chelsea do finału.

A Grecy wczoraj grali właśnie tak jak Chelsea, czyli autobus na polu karnym i liczenie na kontrę. Do tej nieSzczęsnej sytuacji na 1-1 dla Greków nasz bramkarz generalnie był tylko biernym obserwatorem spotkania.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

Zarzeczny to taki sam pajac jak Tomaszewski, bazuje na "kontrowersyjnych" wypowiedziach rodem i poziomem z faktu czy innego superekspresu.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

Ja bym nie chwalil od razu tak Tytonia ,,zobaczymy jak zagra z Rosja to bedzie dla niego prawdziwy egzamin pokazania umiejetnosci bramkarskich,,,Szczesny jak dla mnie jest duzo lepszy,,szkoda ze obrona zaspala i musial zaragowac jak zaaragowal,,,,,Teraz Polska musi jakos przetrwac z Rosja 90 min i grac na remis i w ostatnim meczu z Czechami zagrac o wszystko,,

Niemcy 2 : 0 Portugalia

Holandia 1 : 2 Dania

:D
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Niemcy to i może z Portugalią wygrają, ale Dania z Holandią przegra pewnie 0:3 :-P
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

A gole strzelać będą: van Persie, Snijder i Robben ;-)
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

Alan pisze:Niemcy to i może z Portugalią wygrają, ale Dania z Holandią przegra pewnie 0:3 :-P
Dania zagra strategicznie ;-) a Holandia zapomni o defensywie jak zawsze :-) to moje przemyslenia, ale zobaczymy jak bedzie
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
Awatar użytkownika
krzymul

Niemcy 0:2 Portugalia

Holandia 0:0 Dania

...a to moje przemyślenia. :-P
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Niemcy - Portugalia 3-1

Holandia - Dania 2-0
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Andy - uściskaj jakąs Chorwatkę ode mnie:

http://euro.wp.pl/title,Chorwaci-chca-u ... &_ticrsn=3
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Andy - mokazałeś się kiepskim prorokiem - Duńczycy prowadzą 1: 0
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze:A gole strzelać będą: van Persie, Snijder i Robben
:))

No, nie spodziewałem się tego po Holendrach, myślałem, że utrzymają 0:0 ;-)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Janek pisze:Andy - mokazałeś się kiepskim prorokiem - Duńczycy prowadzą 1: 0
Z przebiegu meczu powinno być co najmniej 2-0 dla Holendrów :D

Ale co z tego, nabiegali się jak te głupki, nastrzelali panu Bogu w okno, w bramkarza a nawet w słupek... i nic. A Duńczycy zrobili parę akcji na krzyż, mieli kupę szczęścia i wygrali 1-0.

I o to chodzi w sporcie, to nie matematyka :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

A ten Mario Gomez to czy przypadkiem nie niemiecki Portugalczyk?
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ