Euro 2012 już blisko...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

krzymul pisze:I tak trzymać.
Mecz za niespełna półtora godziny. Przewidywany wynik 3:2 dla Polski po dogrywcel

Piwo jest, kiełbaski piwne są, serek brie pokrajany w plasterki.

Z racji starszeństwa ogłaszam zakaz dla polityki na okres mistrzostw. Admina upraszam o akceptację i karanie banami.

PS - trochę mi żal tego starego dworca w Poznaniu - tyle wspomnień... :-)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

andy67 pisze:Chyba tylko Szaranowicz
Ale jak się odpierdzielił... :think: :D

No, HD mi w kablu włączyli, odbiór super, aby i mecz taki był. :-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze: Przewidywany wynik 3:2 dla Polski po dogrywcel
Na razie nie ma dogrywek. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze: ogłaszam zakaz dla polityki na okres mistrzostw
Nie wytrzymasz... :))
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:Przewidywany wynik 3:2 dla Polski po dogrywcel
W fazie grupowej nie ma dogrywek ;)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

To nie tak miało być, zupełnie nie tak ...., ale nie ma co drzeć włosów z głowy ( jeśli ktoś je ma )
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

Ładnie się zaczęło, gorzej się skończyło, Bóg raczy wiedzieć czy tego samego życzyć sobie w meczu Rosjan z Czechami.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze: Bóg raczy wiedzieć czy tego samego życzyć sobie w meczu Rosjan z Czechami.
No właśnie, zastanawiam się czy lepsze by było 0:0 czy wygrana którejś z drużyn np. Rosji :think:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

Chyba najgorszy wariant to wygrana Czechów, bo wtedy Rosjanie z nami będą grać o wszystko a to nie jest dobra sytuacja, zwłaszcza z rezerwowym bramkarzem. Inna rzecz, że Tytoń jak Tomaszewski na Wembley - może to początek wielkiej kariery.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Janek pisze:Tytoń jak Tomaszewski na Wembley - może to początek wielkiej kariery.
A swego czasu nie chcieli go w Górniku Łęczna .... nie nadawał się, był za słaby.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Po obejrzeniu meczu Czechy-Rosja, jestem lekkim pesymistą.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
caatoosee

Post autor: caatoosee »

I po pierwszych meczach :-) Rosja mnie nie zawiodla, pieknie grali jak po sznurku,co do Polski to od lat to samo nie widzialem checi wygrania meczu ,zero instynktu zwyciezcy,druga linia i defensywa do bani zero zgrania ,,trener musi duzo popracowac ale nie ma czasu,,,,, mam nadzieje ze wywalcza jeszcze drugie miejsce w grupie ;-)
i co mnie najbardziej denerwowalo w Polskim meczu to wybijanie pilki przez bramkarza do przodu na slepo ,, :x
"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Po obejrzeniu meczu Czechy-Rosja, jestem lekkim pesymistą
Ja też - tak mim się widzi, że z grupy wyjdą Rosja i Grecja.

Dlaczego Smuda na ostatnie piętnaście minut nie wprowadził zmian? Po pierwsze dlatego, że już w przeddzień meczu mówił o satysfakcjonującym remisie i chyba się do tej myśli przywiązał. A po drugie - chyba bał się, że "nowi" pójdą ostro do przodu, poderwą innych a wtedy bramka zostanie "odkryta" i przypadkowa kontra Greków będzie dziecinnie łatwa.

PS.
Gdzie na codzień gra ten Tytoń?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Janek pisze:
krzymul pisze:Po obejrzeniu meczu Czechy-Rosja, jestem lekkim pesymistą
Ja też - tak mim się widzi, że z grupy wyjdą Rosja i Grecja.

Dlaczego Smuda na ostatnie piętnaście minut nie wprowadził zmian? Po pierwsze dlatego, że już w przeddzień meczu mówił o satysfakcjonującym remisie i chyba się do tej myśli przywiązał. A po drugie - chyba bał się, że "nowi" pójdą ostro do przodu, poderwą innych a wtedy bramka zostanie "odkryta" i przypadkowa kontra Greków będzie dziecinnie łatwa.

PS.
Gdzie na codzień gra ten Tytoń?
Tytoń gra teraz w PSV Eindhoven, wcześniej Roda Kerkrade.

Co do zmian - Smuda już wcześniej mówił w wywiadach że jeśli będzie około 70 minuty remis to on raczej nie podejmie ryzyka, no i nie podjął. W trzech poprzednich wielkich imprezach dostawaliśmy w d... w pierwszych spotkaniach, więc i punkt dobry.

Mecz mógł się skończyć różnie, szkoda tych pierwszych sytuacji bo naprawdę Grecy na początku nie istnieli, a nasi mogli spokojnie 3 albo i 4 gole strzelić. A potem nagle wszystko się zmieniło, kartka dla Greków, przerwa, gol, karny ... i niestety nie udało się poderwać drugi raz do takiego zrywu jak na początku meczu.

Rosjanie w swoim spotkaniu zagrali wyśmienicie, ale "tak się gra jak przeciwnik pozwala" a Czesi pozwalali im na bardzo dużo. Przy grających w poprzek Grekach już by tylu goli nie zdobyli raczej.

Ale co by nie mówić - oba mecze na pewno nie znudziły widzów, zwykle zaś te inauguracje to jakieś takie nijakie były. A tu już 7 bramek pierwszego dnia, oby tak dalej.

Nie wiem jak w innych miastach, ale w Gdańsku było dziś po prostu biało-czerwono, i to nie tylko w centrum.
andy67 pisze: ps: 3-1 ;-)
No i gdyby Lewandoszczak miał lepiej ustawiony celownik to teraz robiłbym za eksperta :D
Ostatnio zmieniony sob 09 cze, 2012 przez andy67, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Na deser Mleczko:

Obrazek

polityka.pl
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Generalnie popsuli mi zabawę.

Teraz trzeba kibicować Czechom w meczu z Grecją, Rosji w meczu z Grecją (a fuj!) i oczywiście Czechów pokonać.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

zaczynaja się zadymy z udziałem Rosjan:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7D0fNtIdW0
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Ot swołocz,... naszego ochroniarza pobili ? :-(
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

andy67 pisze:Ale co by nie mówić - oba mecze na pewno nie znudziły widzów, zwykle zaś te inauguracje to jakieś takie nijakie były. A tu już 7 bramek pierwszego dnia, oby tak dalej.
W eurosporcie między meczami jest takie studio eksperckie. Po naszym meczu stwierdzono, że to był najlepszy mecz otwarcia od wielu lat i chyba sporo w tym prawdy.
andy67 pisze:Nie wiem jak w innych miastach, ale w Gdańsku było dziś po prostu biało-czerwono, i to nie tylko w centrum
No w Wawce - wiadomo, dlatego jeszcze odniosę się do słów:
mefistofeles pisze:Przyznaję szczerze, że sytuacja gdy w jednym czasie niedostepne (lub trudno dostepne) będą 3 sąsiednie mosty w czasie tak waznej imprezy w głowie mi się nie mieści
Masz widocznie małe wyobrażenie tego co się dzieje podczas tak dużych imprez. Poniatowski musiał być zamknięty, stanowił główną przeprawę przez Wisłę kibiców - zresztą jak spora strefa wokół stadionu też zamknięta. Czy Ty myślisz, że pod taki stadion to każdy kibic powinien mieć możliwość ot tak sobie podjechać i zaparkować, gdzie mu się podoba? Mam wrażenie, że po prostu lubisz szukać dziury i czasem pieprzeniesz coś od czapy :-P
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan pisze: Poniatowski musiał być zamknięty, stanowił główną przeprawę przez Wisłę kibiców - zresztą jak spora strefa wokół stadionu też zamknięta.
Alez to rozumiem, czepiam się dwóch pozostałych, któych odcięcie nie ma z Euro nic wspólnego. Poza tym nawet w Wiadomosciach kpili, że Grecy jadąc na mecz musili się przeciskać autkoarem po jakichś wąskich brukowanych uliczkach Pragi bo jest objazd. I tyle, z jednej uwagi zrobiły się widły.

Warszawa ma strasznego pecha, że jest zbyt atrakcyjna dla partyjniaków przez co nie ma szans na to by władze objął w niej samorządowiec pełną gębą - albo jest traktowana jako trampolina do pewnego pałacu, albo jak zwyczjany łup.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ