Euro 2012 już blisko...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ala

Post autor: Ala »

krzymul pisze:Jak tam ?, piwo już się chłodzi ?, chipsy zakupione ?
i do kompletu biało-czerwone paznokcie ;)
krzymul pisze:Będzie 2:0 dla Polski.
będzie będzie :D
jaka impreza ? nic o tym nie wiem
..życie jest piękne :-)
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Grecy ostatnio tracą średnio pół bramki na mecz.

Czas byłoby im tę statystykę popsuć :D

W Gdańsku atmosfera coraz bardziej EURO, samochody oflagowane, miasto również, widziałem też już kibiców przyjezdnych. Szkoda w sumie naprawdę że sami tego EURO nie robimy, jeszcze więcej by się działo :)

A kto wygra ? Jak zwykle - wygra lepszy :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

mefistofeles pisze: Nu ale sami chcieli.
Należy mieć nadzieję, że nastąpi oczekiwane przez narzekaczy i malkontentów pasmo nieszczęść:

- Na każdym stadionie coś ię zawali,
- Na drogach będą kolosalne korki a jak dobrze ókdzie to się zawali jakiś wiadukt,
- W restauracjach strują zagranicznych gości,
- W lodziarniach będzie szaleć salmonella,
- Pociągi będą się spóźniać po kilka godzin,
- Na drogach będą kolosalne korki,z którymi policja nie będzie sobie radzić,
- W hotelach będą grasować złodziejaszki i nawet sam Platini zostanie okradziony,
itd itd itd

No i oczywiście będzie dobrze wiadomo czyja to wina. :)) :)) :))
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Tak mi się nasunęło przy okazji pytanko - ciekawe czy Prezes opłaca abonament TVP ? :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Co gorsza może nastąpić jeszcze jedno wielkie nieszczęście dla wiadomo kogo - rosyjscy kibice nie zrobią żadnej draki, nie będzie koszulek z sierpem i młotem itp. A lud tego pragnie jak kania drżu... :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Zawsze można Rosjan sprowokować, w tym Prezes & Co. są dobrzy.

Ale co tam o smutasach i marudach z jedynie słusznej partii, bawmy się jak Irlandczycy:

http://www.youtube.com/watch?v=r5aZjE15 ... r_embedded

albo tak:

http://www.youtube.com/watch?v=HwYdQ4TR ... re=related
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy - najlepiej jest z mostami. Most slasko-dabrowski (trasa W-z) zamkniety, w sumie nie wiem dlaczego, tylko autobusy i tramwaje po nim jezdza. Swietokrzyski (ten ladny) niby otwarty, ale dojechac do niego bardzo ciezko bo ul. Świetokrzyska jest zamknieta z powodu metra. A dzis do kompletu zamkna most Poniatowskiego. Po praskiej stronie jedna z wazniejszych ulic w okolicy stadionu rozkopana i objazd przez jakies brukowane uliczki. Nie dziwie sie, ze mieszkancy co mogli ze Stolicy uciekli.

A zeby nie marudzic - sporo Greków było juz wczoraj.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

andy67 pisze:Zawsze można Rosjan sprowokować
Właśnie, tu mamy przykład prowokatorów z ABW. Szukają dziury w całym przed meczem z Rosją, coby jaką zadymę wywołać.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,title ... omosc.html

http://euro.wp.pl/title,Greccy-pilkarze ... caid=1e979
nie ma się co bać, wszystkich pozamykali, zostali tylko oglądacze.

Aha, w meczy Rosja-Czechy będzie 0:0 ;-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

mefistofeles pisze:Nu ale sami chcieli.
Jak zwykle najbardziej przejmują się ci, którzy w Warszawie nie mieszkają i poruszać sie po niej nie muszą :D A tak w ogóle to zastanawiam się co masz na myśli pisząc te słowa. To znaczy, że skoro chcieli mieć metro to mają przesrane? :think:
mefistofeles pisze:Nie dziwie sie, ze mieszkancy co mogli ze Stolicy uciekli.
Szczerze powiedziawszy osobiście nie spotkałem się z ani jednym przypadkiem mieszkańca stolicy, który przez fakt budowania 2 linii metra, zamknięcie Mostu Śląsko-Dąbrowskiego, czy też remontu jakiejś ulicy, porzucałby swoje miasto :-P
Ograniczenie i przeorganizowanie ruchu na Moście Śląsko-Dąbrowskim związane jest z budową staji metra Warszawa Wileńska i trwa już od połowy października, wszyscy dawno już się do tego przyzwyczaili, zwłaszcza, że nie tak dawno ten sam most miał remontowane torowisko i też był na dłużej zamknięty.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan pisze:A tak w ogóle to zastanawiam się co masz na myśli pisząc te słowa.
o wynik ostatnich wyborów samorzadowych. Przyznaje, że to jedyny wynik wyborów którego nie potrafię pojąć w żaden sposób (no chyba, że to tak jakw "Ranczu" - "wszystko złe przez tego wójta / to na kogo będziecie głosować? /no jak to na kogo? Na wójta!").
Alan pisze:zamknięcie Mostu Śląsko-Dąbrowskiego, czy też remontu jakiejś ulicy, porzucałby swoje miasto
A ja trochę luda znam co na czas Euro pobrali urlopy i z Warszawy uciekli.
Alan pisze:Jak zwykle najbardziej przejmują się ci, którzy w Warszawie nie mieszkają i poruszać sie po niej nie muszą
Patrząc z zewnątrz widać lepiej. Przyznaję szczerze, że sytuacja gdy w jednym czasie niedostepne (lub trudno dostepne) będą 3 sąsiednie mosty w czasie tak waznej imprezy w głowie mi się nie mieści. Rozumiem ,ze budowa metra (kto dziś pamięta, że metro miało byuć na Euro), ale wydaje mi się, że gdyby ktoś pomyślał dałoby się na czas mistrostw puścić ruch przynajmniej Śląsko-Dąbrowskim i oznakować dojazdy do Świętokrzyskiego.
Pewnie, że do wszystkiego można się przyzwyczaić, pytanie czy nie da się inaczej.

Najciekawsze, że jak zapytałem się policjatnek którym mostem przejechać na Pragę to nie potrafiły powiedzieć co jest otwarte a co nie.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

mefistofeles pisze:o wynik ostatnich wyborów samorzadowych. Przyznaje, że to jedyny wynik wyborów którego nie potrafię pojąć w żaden sposób (no chyba, że to tak jakw "Ranczu" - "wszystko złe przez tego wójta / to na kogo będziecie głosować? /no jak to na kogo? Na wójta!").
No tak - A czemuż akurat Tobie ten wynk solą w oku?
Ja mieszkam w Warszawie i z powodu tego wyniku nie narzekam. Co więcej, może nawet jestem zadowolony. A i głosowałem zgodnie z "nurtem".
No, ale Ty z pewnością wiesz lepiej co warszawiaków by bardziej uszczęśliwiło :D

A na Pragę wczoraj mogłeś dojechać sobie kilkoma mostami. Wybór zależy od tego gdzie konkretnie na Pragę. Nie bardzo rozumiem jak można było mieć z tym kłopot.
Awatar użytkownika
krzymul

Alan pisze: Nie bardzo rozumiem jak można było mieć z tym kłopot.
Ja też,... zamiast podać typy na dzisiejsze mecze to kombinujecie jak dojechać na Pragie. ;-)

...kto by tam jeździł na Pragie....w czasie meczu. :D

PS. Nie ma to jak w Lublinie, cisza, spokój, nie ma gorączki "przedeurowej" wszystko rozkopane i nikomu się nie spieszy. Droga na Ukrainę na odcinku Lublin-Piaski nieprzejezdna. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Alan pisze:A na Pragę wczoraj mogłeś dojechać sobie kilkoma mostami. Wybór zależy od tego gdzie konkretnie na Pragę. Nie bardzo rozumiem jak można było mieć z tym kłopot.
Wiesz, to tak jak ze starym Polonezem. Przecież właściciel wie, że żeby ruszył trzeba kopnąć w zderzak, pociągnąć dwa razy lewarek zmiany biegów i przekręcić kluczyk w drugą stronę ;) Po prostu wydaje mi się, że miasto i jego układ komunikacyjny jest kompletnie nieprzygotowane do tak dużej imprezy, nie mówiąc o fatalnym oznakowaniu.

PS 0:0
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

A cóż ty tak dramatyzujesz Mefi ?

W Inowrocławiu jesteś bezpieczny :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

andy67 pisze:A cóż ty tak dramatyzujesz Mefi ?
Ktoś musi... a Mefi w dodatku lubi...

Nie tylko zresztą on, ja też od rana chodzę jak błędny, bo tak się martwie, że w Patagonii ziemniaki podrożały, zresztą wiadomo dlaczego - Putin jak zwykle miesza. ;-)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Alan pisze:No tak - A czemuż akurat Tobie ten wynk solą w oku?
To proste - klacz z michnikowskiej stajni a tego Ziemkiewicz i "uważam rze" nie lubią.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:To proste - klacz z michnikowskiej stajni a tego Ziemkiewicz i "uważam rze" nie lubią.
Pudło, po prostu nie lubię jak do samorządów pchają się funkcjonariusze partyjni z klucza BMW. Samorząd i partyjność są nie do pogodzenia.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

A my pozdrawiamy euro-sportowo z Poznania :).

Jestem pod wielkim wrażeniem zmian i przygotowania tego miasta do Euro.
Nowy piękny dworzec, stadion, przemili i pomocni poznaniacy na ulicach i w tramwajach....czuć atmosferę wielkiego sportowego wydarzenia.
Wszędzie wysprzątane i uporządkowane, choć prace jeszcze gdzieniegdzie trwają.
Ogromne przedsięwzięcie organizacyjne i logistyczne – godne wielkiego podziwu.
Jednych to cieszy, inni szukają dziury w całym :? .
Chciałabym , aby wszystko się udało i jakaś hołota nie zakłóciła tej wspaniałej, sportowej imprezy....abyśmy się nie musieli wstydzić przed Europą i światem.
Na razie uważam – że jako Polacy - możemy być dumni z tego, co zostało do tej pory zrobione, i to w tak krótkim czasie.....to wręcz niewiarygodne....

Polska reprezentacja wygra ... :think: 2:0...piwko się chłodzi, nastoje bojowe ;-)

Ala :).
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
krzymul

Zakochani w Tatrach pisze:Jestem pod wielkim wrażeniem zmian i przygotowania tego miasta do Euro.
Nowy piękny dworzec, stadion, przemili i pomocni poznaniacy na ulicach i w tramwajach....czuć atmosferę wielkiego sportowego wydarzenia.
Wszędzie wysprzątane i uporządkowane, choć prace jeszcze gdzieniegdzie trwają.
Ogromne przedsięwzięcie organizacyjne i logistyczne – godne wielkiego podziwu.
Jednych to cieszy, inni szukają dziury w całym :? .
Chciałabym , aby wszystko się udało i jakaś hołota nie zakłóciła tej wspaniałej, sportowej imprezy....abyśmy się nie musieli wstydzić przed Europą i światem.
Na razie uważam – że jako Polacy - możemy być dumni z tego, co zostało do tej pory zrobione, i to w tak krótkim czasie.....to wręcz niewiarygodne....

Polska reprezentacja wygra ... :think: 2:0...piwko się chłodzi, nastoje bojowe ;-)
I tak trzymać. :-)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

"na razie Grecy przyjechali po Polakach, oby tak było i po meczu.."

Chyba tylko Szaranowicz wie o co chodzi w tym co wygaduje... :D

ps: 3-1 ;-)
Każdemu jego Everest...
ODPOWIEDZ