Przegląd diaporam górskich [Łódź]
- Zakochani w Tatrach
-
No i bardzo dobrze - zwłaszcza, że masz się czym pochwalićKert pisze:Dobra, nie bedę taki skromny

Ja mam ochotę zawsze i ta - jak zwykle - bardzo piękna.Kert pisze:Jęśli ktoś ma ochotę zerknąć jak wyglądają wzniesienia łódzkie to na jakiś czas link do ściągniecia
Gratuluję nagrody - zasłużona wielce

Wszystkie pory roku są wspaniałe, ale jednak jesieni żadna nie dorówna...
Jaka szkoda, że nie wszyscy potrafią dostrzec piękno przyrody i w każdym zakątku znajdzie się jakiś osioł i jołop, który swoje śmieci ma sumienie wyrzucić w takich okolicach

Wystaw Zawory - to moim zdaniem najpiękniejsza ze wszystkich diaporam, jakie dotąd widziałam.Kert pisze:ps2. w przyszłym roku wystartuje w przeglądzie
I ta muzyka.....całość wzrusza i przemawia do wyobraźni.
Pozdrawiam serdecznie.
Ala

Zakochani w Tatrach
W końcu obejrzałem w skupieniu.Kert pisze:Jęśli ktoś ma ochotę zerknąć jak wyglądają wzniesienia łódzkie
Dawno nie widziałem tak przenoszących na miejsce, autentycznych zdjęć. Mocny sprzęt

I do tego - ładnie to wszystko zgrane. Jedna tylko uwaga - w pokazie na samym środku coś w rodzaju hot pixela. Aż się przestraszyłem, że to w moim monitorze takie coś wyskoczyło.
Świetne zdjęcia, a i kilka więcej niż świetnych.
Kert pisze:Panowie nie mieliby szans
Będzie trudniej, ale poczekaj robaszkuKert pisze:w przyszłym roku wystartuje w przeglądzie

Jak co roku... uff jak to zabrzmiało, a to dopiero trzeci raz ( choć impreza miała być ponoć jednorazowa) w tym roku też można oglądac górskie diaporamy.
Miejsce to co zwykle - czyli Łódzki Dom Kultury ul. Traugutta 18
Czas to już najbliższy czwartek 19.04, a druga część 26 kwietnia
Start - godzina 18.00
Z przecieków wiadomo, że będą góry Azji i te europejskie od Alp przez Tatry, Pieniny po Bieszczady - kilka smakowitych kąsków jest. Jest też kategoria natury - czasem obrazy mocno z górami powiązane. Wiadomo też, że forumowicze tutejsi dopisali, a niektórzy to nawet podium okupują.
Aktualności i inne szczegóły wrzucane są na facebooka - bo to podobno wygodne i (prawie)wszędzie dociera pod linkiem http://pl-pl.facebook.com/pages/Przegl% ... 2114404685
Miejsce to co zwykle - czyli Łódzki Dom Kultury ul. Traugutta 18
Czas to już najbliższy czwartek 19.04, a druga część 26 kwietnia
Start - godzina 18.00
Z przecieków wiadomo, że będą góry Azji i te europejskie od Alp przez Tatry, Pieniny po Bieszczady - kilka smakowitych kąsków jest. Jest też kategoria natury - czasem obrazy mocno z górami powiązane. Wiadomo też, że forumowicze tutejsi dopisali, a niektórzy to nawet podium okupują.
Aktualności i inne szczegóły wrzucane są na facebooka - bo to podobno wygodne i (prawie)wszędzie dociera pod linkiem http://pl-pl.facebook.com/pages/Przegl% ... 2114404685
(nie)codziennie fota z Tatr - www
niektórzy to mają układyAlan pisze:Widziałem zwycięską diaporamę górską

w poprzedni wpis wkradła się literówka:
Drugi pokaz odbędzie się 25 kwietnia - środa a nie 26.
@Jadzia - ja też w piątek od rana do pracy - nie da rady krokusów poszukać

http://www.facebook.com/pages/Przegl%C4 ... 2114404685
Alan znów nagrodzony! Wprawdzie składałam gratulacje Autorowi świetnej (!) diaporamy osobiście, ale myślę, że Forumowiczom też będzie miło dowiedzieć się, że "facet, który ponoć robi dobre zdjęcia" (cyt.zapożycz.) staje kolejny rok na podium. Boguś Pawłowski, który od czasu do czasu tu zagląda został w kategorii górskiej głównym laureatem. Obie diaporamy są godne otrzymanych nagród! Osobiście bardzo lubię taką formę fotograficznej impresji. Tak więc wprawdzie trochę czasu od werdyktu minęło, ale zaglądam na forum i chyba cisza? A przecie miły to fakt i nieco splendoru na samo forum też spada. Moje uznanie!
pozdrawiam
Izabela
Alan znów nagrodzony! Wprawdzie składałam gratulacje Autorowi świetnej (!) diaporamy osobiście, ale myślę, że Forumowiczom też będzie miło dowiedzieć się, że "facet, który ponoć robi dobre zdjęcia" (cyt.zapożycz.) staje kolejny rok na podium. Boguś Pawłowski, który od czasu do czasu tu zagląda został w kategorii górskiej głównym laureatem. Obie diaporamy są godne otrzymanych nagród! Osobiście bardzo lubię taką formę fotograficznej impresji. Tak więc wprawdzie trochę czasu od werdyktu minęło, ale zaglądam na forum i chyba cisza? A przecie miły to fakt i nieco splendoru na samo forum też spada. Moje uznanie!

pozdrawiam
Izabela
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
A wiesz - większość zdjęć do tej diaporamy zrobiłem tamronem 70-200/2.8. Jest też coś z sigmy 105/2.8
Co do tamrona - ten obiektyw ma niemal same zalety: świetną rozdzielczość już niemal od pełnej dziurki, plastykę, kontrast, kolory, bokeh z tych co mi się najbardziej podobają. Myślę, że rozdzielczością bije nikkora 80-200/2.8 i może śmiało pod tym względem konkurować z 70-200/2.8 VR a także L-kami canonowskimi. Ma tylko jedną wadę, która wg mnie nie pozwala go wykorzystać (w zasadzie dyskwalifikuje) jako obiektyw reporterski - otóż AF czasem nie trafia - wg mnie znacznie częściej niż w przypadku innych obiektywów których używam/używałem.
Co do tamrona - ten obiektyw ma niemal same zalety: świetną rozdzielczość już niemal od pełnej dziurki, plastykę, kontrast, kolory, bokeh z tych co mi się najbardziej podobają. Myślę, że rozdzielczością bije nikkora 80-200/2.8 i może śmiało pod tym względem konkurować z 70-200/2.8 VR a także L-kami canonowskimi. Ma tylko jedną wadę, która wg mnie nie pozwala go wykorzystać (w zasadzie dyskwalifikuje) jako obiektyw reporterski - otóż AF czasem nie trafia - wg mnie znacznie częściej niż w przypadku innych obiektywów których używam/używałem.
Już 18 kwietnia /czwartek/ czwarta edycja Przeglądu diaporam górskich.
Start o godzinie 18.00 w Łódzkim Domu Kultury przy ul.Traugutta.
Najważniejsze: diaporamy aż trzech forumowiczów do obejrzenia , hm... to chyba rekord,
a na zachętę dodam, że będą Tatry, Pieniny, Dolomity, Skandynawia i Himalaje.
Start o godzinie 18.00 w Łódzkim Domu Kultury przy ul.Traugutta.
Najważniejsze: diaporamy aż trzech forumowiczów do obejrzenia , hm... to chyba rekord,
a na zachętę dodam, że będą Tatry, Pieniny, Dolomity, Skandynawia i Himalaje.