Witam, w tym watku mozna by pytac oraz udzielac informacji na temat bieżącej pogody w Tatrach, jesli ktos byl niedawno lub jest.
Nie wiem czy sie pomysł przyjmie ale sprobowac mozna,
Chcialem sie niedlugo wybrac i interesuje mnie ktore szlaki sa zamkniete i obecna srednia temperatura, bo dawno nie bylem w tych terminach i nie wiem czego sie moge spodziewac.
PAX
gb pisze:no pomysł zaiste świetny
Większość z użytkowników tego forum/portalu - ma łączność internetową w komórkach i laptopach, które to komórki i laptopy stanowią podstawowy sprzęt wyprawowy...
Ha, ha, ha .... na forum turystyka górska jakoś to funkcjonuje. Czasami zdarzają się ludzie robiący wypad jednodniowy i po południu powracający w domowe pielesze, lub tu(tam)bylcy zakopiańscy.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
A po ch. to wszystko?
Przecież wiadomo, że o pogodzie w górach najwięcej wiedzą góraje.
Rozpisać dyżury Smolikowi i Manfredowi i niech tu na zmianę rysują - mapy, wykresy, izobary, chmurki itp
Alan pisze:Rozpisać dyżury Smolikowi i Manfredowi i niech tu na zmianę rysują - mapy, wykresy, izobary, chmurki itp
Smolik pewnie już tej kolejnej roboty w grafik nie wciśnie ale zawsze może dawać krótkie info na SB czy go strzyka w kościach z rana, czy nie. Natomiast Manfred mógłby pykać fotki balkonowe i mamy pełen obraz pogodowy na Tatry
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
to przypomina wyjście w góry, liedy trochę kapie - pójdziesz, to się rozpada, wrócisz, to się wypogodzi, albo jak pójdziesz na lekko, to widoczność 100 km, a kiedy weźmiesz ciężki aparat, to własnych dłoni nie widać. Zresztą nie tylko w Tatrach tak jest - n.p. na rowerze zawsze jadę pod wiatr, skurczybyk tak się zmienia.
Tak jest wszędzie. Jak jadę samochodem i muszę przejechać przez będący w mojej okolicy przejazd kolejowy - zawsze jest opuszczony szlaban i muszę czekać aż przejedzie pociąg, czasem dwa albo i trzy. Jak się wybiorę na pociąg, ten zawsze się spóźni i czekam na niego pół godziny.