Złe jest to forum

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Janek pisze:Z przesadzaniem jest tak samo jak z hemoroidami
Janek - coś często o tych hemoroidach wspominasz, za dużo siedzimy przed komputerem? :-P
Ruszyłbyś ten... wygnieciony tyłek, choćby na spacer do Chochołowskiej ;-)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Alan pisze:coś często o tych hemoroidach wspominasz
Mam liczne schorzenia ale akurat to jest mi obce. Za to znam parę osób co na to cierpi - albo malkontenci, albo wszystko wszystkim mają za złe, albo plotą głupoty. To chyba nie jest przypadkowe. A po Chochołowskiej to już pochodziłem dosyć i po prostu mi szkoda kasy, którą trzeba uzbierać aby zobaczyć to co jeszcze nie widziałem, nawet na ostatnią chwilę. Będziesz w moim wieku to zrozumiesz.

PS.
A tylko patrzeć i zalew Radwi zkwitnie. Najczystsza woda w Polsce, prawie zero gapiów. No i góra 40 km w jedną stronę, też ważne jak spojrzeć na cennik na stacji benzynowej. Proste?
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Janek pisze:Za to znam parę osób co na to cierpi - albo malkontenci, albo wszystko wszystkim mają za złe, albo plotą głupoty.
Mylisz żylaki w odbycie z żylakami na mózgu.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
krzymul

gb pisze:A widziałeś krokusy w Kościeliskiej (na Kirze, albo w Starych Kościeliskach)? A na stokach nad Siwą Polaną? A przy Kalatówkach - w Suchym Żlebie? - a na Polanie Huciska (w tejże wspomnianej przez Ciebie dol. Chochołowskiej?
O jeszcze innych - niekoniecznie łatwo dostępnych miejscach nie wspominając?
Widziałeś.... jak również w wielu innych miejscach i nadal ( moim zdaniem ) twierdzę, że na Pol. Chochoł. prezentują się najokazalej, szczególnie w połączeniu z porannymi mgłami i przebijającym się przez nie słońcem wychylającym się z nad Kominiarskiego W. :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

gb pisze:Dywany krokusowe na Jasnych Błoniach w Szczecinie są w niektórych latach piękniejsze niż te tatrzańskie
Słyszałem taką opinię, że najsmaczniejsze oscypki są w Gdańsku.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

gb pisze:O jeszcze innych - niekoniecznie łatwo dostępnych miejscach nie wspominając?
2 lata temu zrobiłem sobie taką turę po takich miejscach. Czułem się bardziej jak na beskidzkich ścieżkach niż w Tatrach i to mi się bardzo podobało.
Generalnie pomysł odwiedzenia wielu miejsc gdzie kwitną w Tatrach krokusy można śmiało polecić, jednak trzeba pamiętać, że im niżej położona polana, tym krokusy wcześniej zakwitają i wcześniej przekwitają. W momencie obfitego występowania na Chochołowskiej, w innych miejscach mogą być w fazie zaniku.
Co do tłumów na Chochołowskiej w tym okresie - rzeczywiście są, ale tylko w weekendy. Wtedy widok polany oblepionej z każdej trony turystami jest dość okropny. Jednak w tygodniu niewiele osób zagląda, a w schronisku zazwyczaj zameldowanych jest ledwie kilka osób i właśnie wtedy warto tam zajrzeć.
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

krzymul pisze:a krokusy najwięcej uroku mają tylko na Polanie Chochołowskiej....oprawa.
No właśnie....przecież krokus, jako kwiatek nie jest żadnym dziwowiskiem.
Powiedziałabym nawet, że te skwerkowo-ogrodowe są większe i ładniejsze od malutkich górskich.

Ale ich ilość – w dodatku w scenerii górskiej - to już zjawisko i widowisko , na które się czeka w każdym roku na wiosnę.. :).

Wszędzie mają swój urok, ale ja też uważam – tak, jak Krzymul - że największe wrażenie robią na rozległej Polanie Chochołowskiej w połączeniu z widokiem ośnieżonych gór i błękitnym niebem .... po prostu czysta poezja :).

Alan pisze: widok polany oblepionej z każdej trony turystami jest dość okropny.
Tragicznie wprost okropny :? i trzeba tak wycelować, żeby tłumów nie było, bo poezję najpiękniej przeżywa się w ciszy i samotności.
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Janek

Słyszałem, żepodobno z płatków krokusów można sporządzić smaczną sałatkę, tylko trzeba użyć majonezu omega6. Drobna ilość pokrajanej w drobną kosteczkę cebulki krokusa poprawia smak. Znawcy twierdzą, że smak sałatki z krokusów hodowanych na nizinach jest górszy, najlepszy jest krokusów górskich, przyczym preferuje się polany na których w lecie jest prowadzony wypas owiec - chodzi tutaj o to, by nawożenie było naturalne, choć, niestety ma to swój niekorzystny wpływ na zapach sałatki. Ale trudno, zawsze jest konieczny jakiś kompromis.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Janek pisze:Słyszałem, żepodobno z płatków krokusów można sporządzić smaczną sałatkę
Janku – nie podawaj takich „przepisów”, bo jeszcze jakiś sprawny/sprawna umysłowo inaczej pojedzie, narwie i sporządzi :)) :))
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Zakochani w Tatrach pisze:
Janek pisze:Słyszałem, żepodobno z płatków krokusów można sporządzić smaczną sałatkę
Janku – nie podawaj takich „przepisów”, bo jeszcze jakiś sprawny/sprawna umysłowo inaczej pojedzie, narwie i sporządzi :)) :))
No i na zdrowie :-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

andy67 pisze:No i na zdrowie
Zdrowiem sprawnych umysłowo inaczej bym się nie przejmowała, ale krokusów to by mi było żal :? :))
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
andy67

Ale żeby w temacie służącym do napierdalanki zrobił się offtop o kwiatkach ... :think:

Rzeczywiście "złe jest to forum" i w ogóle nie do opanowania :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

andy67 pisze:Ale żeby w temacie służącym do napierdalanki zrobił się offtop o kwiatkach ... :think:

Rzeczywiście "złe jest to forum" i w ogóle nie do opanowania :D
Zaś w temacie o Tatrach na facebooku temat o tym jak to wesoło na emeryturze.

Zaś w wydzielonym "OT znów o polityce" - temat o przewodnikach górskich.

No faktycznie - okropne to forum, nikt się nie chce trzymać tematu, nawet jeżeli jest to temat OT 8)
Awatar użytkownika
ermen

Post autor: ermen »

Każdy ma inny gust. Jednemy pasują łany na Siwej Polanie, innemu na Katalówkach, a jeszcze inni oglądają je z przejęciem na rondzie przy dworcu :)
Krokusy na Chochołowskiej na mnie tez robią największe wrażenie. Ale zawsze będąc o tej porze roku w Tatrach zaglądam w równie piękne, ale za to spokojniejsze miejsce - na Wyżnią Polanę Jarząbczą.
Tatry......., Pieniny......., Dolomity......... Moje najwspanialsze
Awatar użytkownika
Janek

Basia Z. pisze:No faktycznie - okropne to forum, nikt się nie chce trzymać tematu, nawet jeżeli jest to temat OT
Mafia kilku niepoprawnych użytkownik paraliżuje i to skutecznie wysiłki "styrażników świętego ognia".

Tak na poważnie o "złości" forum - konkursy fotograficzne, fajna w końcu zabawa - na TG padły od wielu miesięcy, tutaj też choć trochę krócej, jedynie 321 walczy dzielnie i się nie poddaje.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Janek pisze:konkursy fotograficzne, fajna w końcu zabawa - na TG padły od wielu miesięcy, tutaj też choć trochę krócej

Może jeszcze nic straconego tak do końca....przecież to od nas zależy, czy chcemy się w to bawić, czy nie.
A zabawa faktycznie fajna :-) .

Ja mam takie wrażenie ( a może to tylko zbieg okoliczności), że jednak ciekawsze były konkursy anonimowe........ jakoś chętniej ludziska wystawiali i głosowali..
Zawierały w sobie element niespodzianki, bo nikt nie wiedział kto i co wystawia, a potem na czyje zdjęcie oddaje głos.

:think: Może warto spróbować wrócić do tej formy....
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
andy67

Zakochani w Tatrach pisze:
Ja mam takie wrażenie ( a może to tylko zbieg okoliczności), że jednak ciekawsze były konkursy anonimowe........ jakoś chętniej ludziska wystawiali i głosowali..
Zawierały w sobie element niespodzianki, bo nikt nie wiedział kto i co wystawia, a potem na czyje zdjęcie oddaje głos.

:think: Może warto spróbować wrócić do tej formy....
Też mi się tak wydaje.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Zakochani w Tatrach pisze:Może warto spróbować wrócić do tej formy
Zawsze tak twierdziłem (choć w conajmniej 70% wiedziałem co jest czyje)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Janek pisze:Mafia kilku niepoprawnych użytkownik paraliżuje i to skutecznie wysiłki "styrażników świętego ognia".
Strażnicy mają ciekawsze zajęcia niż śledzenie bzdurnych tematów. Strażniczka np. odbyła dziś ciekawą wycieczkę rowerową do Kamiennych Kręgów w Odrach i na kawkę do koleżanki ze szkolnych lat. Zdecydowanie przyjemniejsze zajęcie niż rozwalanie fajnie zapowiadajacych się tematów, czy słowne napierniczanki lub złote rady co i jak powinno wyglądać na forum. A ruszcze wreszcie Wasze tyłki szanowni Forumowicze i sami sobie zróbie z tego miejsca coś ciekawego. Jacy Forumowicze, takie forum 8) :))
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Szarotka pisze:odbyła dziś ciekawą wycieczkę rowerową do Kamiennych Kręgów w Odrach
Piękny dystans. Pachnie wprawkami przed giro lub innym tourem ;-) Brawo!
Cóż to za chałupa na fotce i dlaczego brak zdjęć z kamieniami?

Zakochani w Tatrach pisze:ciekawsze były konkursy anonimowe.
andy67 pisze:Też mi się tak wydaje.
Jestem za.
ODPOWIEDZ