Złe jest to forum

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Huczaj pisze:Przepraszam, że się przypieprzam, ale widzę tutaj podwójne standardy. Jakiś czas temu w innym wątku Krzymul padł ofiara Janka z dużo wulgarniejszym epitetem - tego oczywiście nikt nie zauważył?
Słyszałeś Huczaju o takiej funkcji jak "Zgłoś ten post do Administratora"? To taki wykrzyknik w prawym górnym rogu każdego posta. Z góry cię przepraszam, ale faktycznie nie przykładam się do swoich obowiązków i zaglądam jedynie do nikłego % wątków na forum. A standardy stosuję nawet czasem i poczwórne, bo jak wiadomo admin to zły człowiek, co nie jedna osoba na forum poświadczy.
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Huczaj... bo jeszcze ktoś pomyśli, że Ty drażliwy i w dodatku zadziorny jesteś, a tu taki spokojny facet siedzi przed monitorem. ;) Luz, luz... k***. :D
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Mariusz pisze:Słyszałeś Huczaju o takiej funkcji jak "Zgłoś ten post do Administratora"? To taki wykrzyknik w prawym górnym rogu każdego posta. Z góry cię przepraszam, ale faktycznie nie przykładam się do swoich obowiązków i zaglądam jedynie do nikłego % wątków na forum.
Nie wiedziałem, dzięki za informacje. Nie wiedziałem, również o tym, że zaglądasz do nikłego procenta wątków - sam też nie zaglądam do wszystkich i też nie zawszę reaguję. Tym razem zareagowałem, bo podobna sytuacja miała miejsce niedawno.
Agaar pisze:bo jeszcze ktoś pomyśli, że Ty drażliwy i w dodatku zadziorny jesteś, a tu taki spokojny facet siedzi przed monitorem. ;) Luz, luz... k***.
Pani, ja bardzo spokojny jestem, czasem się denerwuję jak mi ktoś na odcisk nadepnie :) Ale generalnie to ze mnie bardzo spokojny człowiek :)

Jako, że ten wątek czyta na pewno więcej osób nic pozostałe górskie, to czy ktoś mi może napisać, kiedy zazwyczaj w Chochołowskiej pojawia się to fioletowe zielsko? :)
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Huczaj pisze:kiedy zazwyczaj w Chochołowskiej pojawia się to fioletowe zielsko?
pytasz o to kwietniowe paskudztwo? ;)
"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Awatar użytkownika
Huczaj

Keczup pisze:pytasz o to kwietniowe paskudztwo? ;)
Chyba tak - mówią na to Krakusy czy jakoś tak -zupełnie nie wiem skąd akurat taka nazwa ;) A więc w kwietniu tak?
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Huczaj pisze:
Keczup pisze:pytasz o to kwietniowe paskudztwo? ;)
Chyba tak - mówią na to Krakusy czy jakoś tak -zupełnie nie wiem skąd akurat taka nazwa ;) A więc w kwietniu tak?
Zależy od roku, przez dwa kolejne lata - 2009 i 2010 było to w połowie lub w trzecim tygodniu kwietnia.

(czytam górskie wątki też ;) )

Jeszcze jedno - zupełnie ale to zupełnie nie rozumiem przypierniczania się do pierwszego postu na tej stronie a w nim gry półsłówek "stój Halina".

Hasło jest ściśle związane z górami, przypominam sobie taką bardzo fajną nowelkę napisaną przez Zwierza - czyli Wojciecha Kurtykę, gdzie dokładnie ta właśnie "gra półsłówek" została użyta w tekście nowelki.

Jedna z dróg na Raptawickim Murze nosi nazwę "męka w rajtkach"
Ostatnio zmieniony pn 19 mar, 2012 przez Basia Z., łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

W tym roku nie będzie Krokusów .
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
Huczaj

Basia Z. pisze:Zależy od roku, przez dwa kolejne lata - 2009 i 2010 było to w połowie lub w trzecim tygodniu kwietnia.
Dzięki, dobra kobieto.
Basia Z. pisze:Jedna z dróg na Raptawickim Murze nosi nazwę "męka w rajtkach"
A w Sokolikach jest droga Rój Hektora :) bardzo ładna zresztą :)
Smolik pisze:W tym roku nie będzie Krokusów .
Ty defetysto! Dlaczemu nie będzie?
Awatar użytkownika
Smolik

Post autor: Smolik »

Huczaj pisze:Ty defetysto! Dlaczemu nie będzie?
kryzys :D
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

:O PROTESTUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!

;-)
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Zakochani w Tatrach pisze:PROTESTUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!
Nic po protestach, nie będzie, w ramach kryzysu sprzedano jednemu oligarsze i na jesieni wykopano wszystkie cebulki...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Huczaj pisze:kiedy zazwyczaj w Chochołowskiej pojawia się to fioletowe zielsko?
W ubiegłym roku już na samym początku kwietnia.
Dwa lata temu 3-4ty tydzień kwietnia.
To nie zależy od konkretnego terminu, tylko od tego ile i jak długo utrzymuje się śnieg na polanie.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Krokusów nie będzie, ale za to:
Huczaj pisze:Krakusy
i owszem ;-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Huczaj napisał/a:
kiedy zazwyczaj w Chochołowskiej pojawia się to fioletowe zielsko?
- można śmiało powiedzieć, że ono już jest, ino czeka aż jęzor słońca chlaśnie, "białe dziadostwo" ustąpi i ekspozycja pełna ( tylko nie mów, że pytasz o to po to, by jak Wspaniały "trzepnąć browarka" w scenerii? ;-) ). Część tej istotnej dla gawiedzi roboty FZ (fioletowe zielsko) odwala na jesieni, bo wtedy pąki kwiatowe zawiązuje, a wiosną czeka tylko sposobności. Jak to za długo trwa, to nawet śnieg wokół siebie potrafi stopić, byle się pokazać. Tak więc terminów stałych nie ma. Obserwacja terenu FZ na wagę złota( Smolik w cenie!, zwąchał interes i zwodzić zaczyna ;-) ). Jakby kto chciał jeszcze jakie ciekawostki, np. o erotyzmie FZ to służę. Streszczam się, bo sie już zaczynam ocierać o sonet tatrzański :D
Reasumując, jest tak jak napisał Alan (skąd on to wie? );-)

FFZ ( fanka fioletowego zielska)
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Mariusz pisze:Te epitety niezależnie od przesłanek nadają się na ostrzeżenie lub urlop.
Skoro tak uważasz... :think: ...to trudno, przeżyję jakoś. :D
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Basia Z. pisze: Hasło jest ściśle związane z górami, przypominam sobie taką bardzo fajną nowelkę napisaną przez Zwierza - czyli Wojciecha Kurtykę, gdzie dokładnie ta właśnie "gra półsłówek" została użyta w tekście nowelki.
W nawiązaniu do tego, po dłuższym poszukiwaniu znalazłam.

Opowiadanie nosi nazwę "Łamaniec" - publikowane było o ile pamiętam w swoim czasie w "Górach" potem w wielu antologiach górskich opowiadań.

Jest dla mnie górską klasyką i mistrzowskim ukazaniem radości ze wspinaczki.

Bardzo wszystkim polecam - przeczytajcie :)
Awatar użytkownika
Huczaj

Izabela pisze: tylko nie mów, że pytasz o to po to, by jak Wspaniały "trzepnąć browarka" w scenerii?
Raczej nie będę "trzepał browarka" w scenerii :) Pytam raczej z powodów estetyczno-towarzyskich. A zresztą nawet gdyby to co? To jakaś zniewaga, która krwi wymaga? :) Napij się piwa razem z zielskiem, Twoje życie będzie sielskie :)

Także czekam na raport, kiedy się pojawią. Bądźcie czujni!
Awatar użytkownika
Izabela

Huczaj pisze: A zresztą nawet gdyby to co? To jakaś zniewaga, która krwi wymaga?
- krokus vel fijałek vel tulipanek, vel kieluch nazywany jest pierwszym dzieckiem wiosny górskiej. No to tak przy dziecku? :D
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Takie małe zapytanie - czy ten psjonujący skądinąd wątek stał się głównym kanałem informacyjnym? Jeśli tak, to trzeba byłoby mu chyba zmienić nazwę.

A tak w ogóle i szczególe to chyba wszyscy zdrowi. Frakcja politykierska wzięła się za relacje tylko jakoś nie widać naśladowców, pewnie czekają na krokusy.
Ja to w antypolitykierskim zapale nawet w ostanim odcinku "syryjskim" powstrzymałem się od nalotów na pana Asada, bo to nigdy nie wiadomo, może ma tu swoich entuzjastów i by się poczuli urażeni. Boję się tylko czy informacja o dwóch głowach św. Jana Chrzciciela przechowywanych i w Damaszku i w Aleppo nie została poczytana jako wiadomy atak, ale cóż, tak niestety jest, ci islamiści zawsze muszą coś namotać... No i mam nadzieję, że informacje o realiach lat 60-ych w wątku "gierlachowskim" nie zostaną poczytane jako kryptoreklama komuny. No i że nie rozpęta się wrzawa o to czy Gierlach czy też Gerlach, bo jak mi się zdaje "nożownicza" wersja też ma swoich wyznawców. Ale ja jak zawsze tak jak Paryski - "Roma locuta, causa finita".

Aha, jeszcze jedno - ksywa "Montana" nie ma nic wspólnego z górami, to nazwa jednego stanu USA, zastanawiałem się nad Oklahomą, Kalifornią tudzież Indianą ale padło w końcu na Montanę. Na tapecie była też Floryda, ale po namyśle zrezygnowałem, miłośnicy krokusów mogliby to źle przyjąć... :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Izabela

Huczaj pisze:razem z zielskiem, Twoje życie będzie sielskie
- Ten widok wysokich, zawieszonych między niebem a ziemią hal zalanych liliową powodzią, zatopionych w słońcu i ciszy, z panoramą wyniosłych, oślepiająco białych, zaśnieżonych szczytów daje człowiekowi poczucie doskonałego, pełnego szczęścia....

P.S. Huczaj, życzę ciszy - cholernie o nią trudno! :-)
ODPOWIEDZ