Złe jest to forum

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Zakochani w Tatrach pisze:znów muszę się zgodzić z Izabelą.
- ale nie jest to dla Ciebie przykre? ;-)
Alu, Tatry/góry jako takie, nie stanowią dla mnie pasji absolutnej ( choć zapewniam , że taką mam). Góry dla mnie to swoista terapia/ miłe hobby zaledwie ( albo aż). Istnieją fora górskie ściślej merytoryczne/hermetyczne czy jak je tam nazwać. Próbuja rządzić się swoimi prawami. Przeglądałam je kiedyś bardziej regularnie ( teraz b. rzadko). "Pitolenie" o haśle "więcej gór" jakoby dla dobra forum, bo " złe forum jest" jest o niczym, moim zdaniem. Padały/chwiały się tzw. bardzo merytoryczne. No tuzy się pozagryzały. Pisząc "moje forum" nie wiem jak Ty, ale ja użyłam skrótu myślowego: no jak się mówi moja ulubiona kawiarnia, mój sklepik, moja fryzjerka itp. Wpadasz, załatwiasz sprawę i jeszcze miło pogadasz ze spotkanymi stałymi bywalcami) ;-).( co nie znaczy, że w innych w razie potrzeby nie bywam itp. ( rozumiesz zapewne). Więc z tego powodu co napisałam wcześniej - do niczego nie jest mi potrzebny jakiś górski ortodoks . Ale nie włażę tam i nie wrzeszczę "mniej gór"! Nie pojmuję oscentacji temu towarzyszącej, typu : "więcej nie zamieszczę itp". To forum tworzą też ludzie dobrej woli (górnolotne, nie?), którym zależy, bo dlaczego nie? ;-). Moja mama czasami mawiała :" wolę ludzi złych, ale dobrze wychowanych" ( nie rozumiałam tego, ostatnio wychodzi mi lepiej) ;-).

serdeczności Iza
Ostatnio zmieniony pt 16 mar, 2012 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Izabela pisze: wolę ludzi złych, ale dobrze wychowanych
Oskar Wilde twierdził, że kobiety są albo nieprzyzwoite albo nudne. Nie wiem czy miał rację. A może i miał. Zreszta to nieważne - i tak się wybieram na grzyby.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Izabela

Janek pisze: Oskar Wilde twierdził
- jasne, zawsze możesz go doczytać w lesie.....jak się to mówi: albo to, albo owo, albo poszli do lasu!
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Izabela pisze:" wolę ludzi złych, ale dobrze wychowanych"
Mam odwrotnie i taki też staram się być.
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

Izabela pisze: ale nie jest to dla Ciebie przykre?
Nie jest :).
Izabela pisze:mama czasami mawiała :" wolę ludzi złych, ale dobrze wychowanych"
:think: Ogromnie cenię ludzi dobrze wychowanych, ale złych - choćby najlepiej wychowanych - niekoniecznie....niestety :?.
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:Oskar Wilde twierdził, że kobiety są albo nieprzyzwoite albo nudne.
Że tak powiem - znając jego upodobania to logiczne, że tak twierdził, ale nie wynika z tego, że należy się tym przejmować ;)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Izabela

Zakochani w Tatrach pisze: Ogromnie cenię ludzi dobrze wychowanych, ale złych - choćby najlepiej wychowanych - niekoniecznie....niestety
- Ale zachachmęciłam! To taka metafora - przeciwstawna "chęciom naprawy forum" czyli -"dobrymi chęciami piekło wybrukowane" :D I zmrużone oczko jest wskazówką. Przepraszam za konsternację.
Awatar użytkownika
Izabela

Żabi Koń pisze: Mam odwrotnie i taki też staram się być.
- dobrze wiedzieć jakby co... :-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Żabi Koń pisze:
Izabela pisze:" wolę ludzi złych, ale dobrze wychowanych"
Mam odwrotnie i taki też staram się być.
Ja też - to znaczy odwrotnie niż Izabela i dlatego uwielbiam Filanca ;) - który z kolei uwielbia prowokować ;)

Trochę mi przypomina mojego męża ;)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Ja jestem zepsuty do szpiku kości, ale zachowuję pozory. Czasem popadam w samouwielbienie, dlatego rozumiem to, co miała na myśli Izabeli mama ;-)
Awatar użytkownika
Janek

Alan pisze:Ja jestem zepsuty do szpiku kości
Kokiet :-P
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

gb pisze:phi... ja to mam zepsuty nawet szpik...
Można znać przyczyny? Destylaty czy raczej, no wiesz, nie chcę przy damach...

Też muszę się do czegoś przyznać - nadużywam absyntu. Sprowadzam z Słowacji, przy aktualnym kursie euro zarabiam 1.78 zł na butelce. To ustawiczne śledzenie kursu jest męczące, mógłby wreszcie ten Rostowski przejść na euro...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

gb pisze:e tam... liczyłem, że i mnie napiszesz, żem kokiet (no i okulary noszę...)

pozdrawiam
gb 8)
ps
astma - na szczęście - szpiku nie rusza. Tak przynajmniej słyszałem :)))
Najlepiej skonsultuj się z Marit Bjoergen :))
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Janek

Spokojnie tu dzisiaj nad podziw. Pewnie się wszyscy szykują do porannego wyjazdu nad morze na plaże - ma być 18, oczywiście plus. Ale pewnie i jakieś niedobitki ruszą w Tatry - jpewnie ostatnia okazja sfotografowania olśniewając bieli w błękitnym kolorze. :-P

Niedobitki, niedobitki - coś mi się kojarzy... Już wiem, pamiętacie może dowcipy z serii - gra półsłowek? No to jest coś podobnego - "dobitki ruszają kupą". No i taki Andy'ego i mój regionalny - "Duch w Słupsku". A specjalnie dla Huczaja trochę polityki czyli "Stój Halina". Były czasy!
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

gb pisze:w dodatku nie zapominam...
:)) A ja mam taką sklerozę wybiórczą........ :think: nawet fajną w sumie...

- złe natychmiast topię w mrokach niepamięci, a dobre pamiętam na wieki wieków...

Amen :).

Janek pisze:pewnie i jakieś niedobitki ruszą w Tatry
No niestety :-( ....ale na pociechę (bardzo marną zresztą) wyciągniemy rowery i pojedziemy na Jurę.
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Janek pisze: "Stój Halina"
Widzę, że jeszcze puszczasz bąki, czyli popierdujesz... :D

Znasz li Janku grę słów do... "Pradziadek przy saniach" ?
Janek pisze: że może Chariot poszedł na grzyby.
Drogi kolego z Koszalina, proszę nie manipuluj moimi słowami. Myślałem, że wyjaśniliśmy sobie tą kwestię na PW, ale ty notorycznie chcesz wprowadzić w błąd forumowiczów.
Otóż, myślę, że jak ktoś czytał ten "zniknięty" wątek, to wie o co chodzi, a jeśli nie czytał to oznajmiam, że to co napisał Janek nie jest prawdą, a w najgorszym przypadku fałszywą, naciąganą interpretacją dla własnych potrzeb, skompromitowania krzymula. :D

Tak jak i notoryczną nadinterpretacją są moje słowa skierowane do Marty1981 o skierowaniu jej w celu wzmocnienia do Tatliakovej Chaty na piwo.... nie zaproszenia.
Kur..va, czy to tak trudno zrozumieć ?.... oczywiście, Twoje musi być na wierzchu, potrafisz nawet udowodnić, że białe jest czarne.... , a jakże by inaczej....manipulatorku.

@Huczaj - proszę nie łącz mnie więcej z Jankiem, bo nie wiem jak wielkim bufonem musi być ten Pan skoro wyciągnąłem do niego rękę pomimo obelg i epitetów rzucanych pod moim adresem .... i nie doczekałem się odzewu.
Rozumiem, że Pani Szarotka też jest tak wielce oburzona, że moje przeprosiny ma w głębokim poważaniu.

No i na koniec, żeby pozostać w temacie wątku "Złe jest to forum".
Otóż nie uważam żeby było złe, tylko ludzie ( niektórzy ) są jacyś.... nie tacy, bo forum przecież tworzą ludzie. :-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

A ten znowu swoje ... "skrzywdzona niewinność" 8) No ile można ...

I ludzie (niektórzy) "nie tacy".

;-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

krzymul pisze:Rozumiem, że Pani Szarotka też jest tak wielce oburzona, że moje przeprosiny ma w głębokim poważaniu.
Nie wiem o co chodzi, bo kilka stron wcześniej przestałam czytać ten temat, a tematy polityczne i inne bzdury opatrzyłam IGNOREM :) więc łozochozi? :?
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

krzymul pisze: a jakże by inaczej....manipulatorku.
nie wiem jak wielkim bufonem musi być ten Pan
Krzymul, powściągnij pan język. Jak nie umiesz sobie radzić z prowokacjami i manipulacjami "tego Pana", to go unikaj (ignore monsignore!). Te epitety niezależnie od przesłanek nadają się na ostrzeżenie lub urlop.
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Mariusz pisze:Krzymul, powściągnij pan język. Jak nie umiesz sobie radzić z prowokacjami i manipulacjami "tego Pana", to go unikaj (ignore monsignore!). Te epitety niezależnie od przesłanek nadają się na ostrzeżenie lub urlop.
Przepraszam, że się przypieprzam, ale widzę tutaj podwójne standardy. Jakiś czas temu w innym wątku Krzymul padł ofiara Janka z dużo wulgarniejszym epitetem - tego oczywiście nikt nie zauważył?

Nie bronię tutaj nikogo - ale jak chcecie zwracać uwagę i karać to sprawiedliwie a nie wybiórczo!
ODPOWIEDZ