Złe jest to forum

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Huczaj pisze:Trzeba było o nie bardziej dbać i zachęcać do aktywności w pokojach górskich.
Przez moment zapavchniało atmosferą zebrania szkolnego koła klasowego Związku Socjalistycznej Młodzież Polskiej - Drodzu koledzu, czas wywiesić nową gazetkę ścienną, na starej nie ma żadnych nowości, w dodatku połowę artykułów oddarł wróg publicznych, inny renegat polityczny opryskał atramentem artykuł kolegi Zdzisia, słowem ta gazetka to już nie propaganda tylko antypropaganda. Kto na ochotnika napisze artykuły do nowej gazetki? Oj, nie widzę, kolego Bolku, jesteście moim zastępcą od spraw propagandy, zaniedbaliście, pora na samokrytykę. Nie ma chętnych? O jest, kolega Hubcio jak zwykle na bazie i po linii, oo koleżanka Zosia widzę, że ma ochotę... no, no nie wszyscy naraz, wyznaczam - Kicia. Picia, Stasiu, Jasiu, Robercik, Kasia...Tylko koledzy, towarzysze, śmiało, pryncypialnie, tak po konsomolscu ścigać wroga klasowego, ujawinić, obnażyć, uwypuklić, podkreślić. Autor najlepszego artykułu pojedzie na obóz konsomolski na Krymia... Są pytania? Oo, kolega Robert aktywny jak zawsze... o co chcesz zapytać? Robercik - Koleżanko przewodniczące, a na tym obozie konsomolskim to będą fajne dupy, to jest chciałem powiedzieć ładne towarzyski.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Kuź..va, wygląda jak bym ja założył ten wątek, a przecie to bzdura.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Gabriel

Post autor: Gabriel »

ludzie tu obecni są sobą już chyba zmęczeni ;-)

bo chyba każdy z nas ma coś takiego : "Boże, ten znowu z czym takim wyskakuje dałby sobie siana .." :))

G
Awatar użytkownika
kael

Post autor: kael »

Janek pisze:Wiecie co jest początkiem końca każdego forum górskiego? Ano to, gdy ktoś "nowy" zada paytanie - np. typu - "Którą drogą wejśc na Giewont" to zaraz znajdzie się mądrala co poda link do wątku z przed pięciu lat. Pól biedy jeszcze gdy się do tego ograniczy, gorzej jak jeszcze obsobaczy "nowego", że mu się nie chciało użyć wyszukiwarki (która na forach tego modelu działa fatalnie).
Dobry przykład niestety Janku to nie tylko problem forum górskiego a pewnie większości tematycznych : historycznych, muzycznych itp.
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

Jak już wszyscy tak wybrzydzają - to ja też napiszę czego mi brakuje:

- Brakuje mi relacji z gór innych niż Tatry, takich jakie byłyby dla mnie inspiracją do planowania wyjazdu w jakieś ciekawe "inne góry", a jednocześnie były w moim zasięgu kondycyjnym i organizacyjnym.
Ale to bolączka nie tylko tego forum, jakoś w ogóle ludzie mało się dzielą takimi relacjami na forach. Coraz trudniej mi coś dla siebie znaleźć.

- Brakuje mi ciekawych dyskusji na tematy górskie. Wątek przykładowo "w góry z dziećmi" mógłby zapoczątkować taką dyskusję, a poszła całkiem w inną stronę.

- Brakuje mi spontaniczności, nic na siłę. Kiedy w ostatnich 90 dniach nic ciekawego i godnego opisania (wg mnie) nie zrobiłam - to nic nie piszę. Nie chcę być zmuszana do pisania na zasadzie "chcesz coś ciekawego przeczytać - to pisz".

- Brakuje mi bardzo tutaj Filanca :) Proszę o amnestię dla niego.
Filanc ma czasem niewyparzony język, ale zwykle się z nim zgadzam co do istoty sprawy.

Dziś czytałam forum do 15 potem pojechałam do Gliwic na ciekawą prelekcję o górach Bułgarii, wróciłam około 21 a w "wątku smoleńskim" jest 20 nowych postów, w wątkach górskich - 5 nowych (dziś i tak urodzaj) - to o czym my w ogóle tutaj piszemy ?
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Basia Z. pisze: - Brakuje mi spontaniczności, nic na siłę. Kiedy w ostatnich 90 dniach nic ciekawego i godnego opisania (wg mnie) nie zrobiłam - to nic nie piszę. Nie chcę być zmuszana do pisania na zasadzie "chcesz coś ciekawego przeczytać - to pisz".
Ja od pewnego czasu jestem górsko nieaktywny więc tematy górskie podczytuję. Temat o górach z dziećmi jest dla mnie wyjątkowo interesujący. Relacji nie czytam bo tylko tęsknote to budzi.

Wyżywam się w Hyde Parku :P
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

A może by tak dla higjeny zamknąć forum na miesiąc, co wy na to? :think:
A przy okazji moglibyśmy się przez to solidaryzować z urlopowanym filancem :D
Marta

Post autor: Marta »

Mariusz pisze:A może by tak dla higjeny zamknąć forum na miesiąc, co wy na to? :think:
A przy okazji moglibyśmy się przez to solidaryzować z urlopowanym filancem :D
Nie !!! Nie zgadzam się !!! Protestuję !!! :x
Wiem że jestem tu nowa i w związku z tym nie mam za dużo do gadania, ale tak mnie wciągnęło, że traktuję wchodzenie na forum jak nałóg.
Nie mogę na żywo zobaczyć gór, to chociaż poczytam, pooglądam zdjęcia.
Awatar użytkownika
Mariusz

Marta1981 pisze:Nie !!! Nie zgadzam się !!! Protestuję !!!
Wiem że jestem tu nowa i w związku z tym nie mam za dużo do gadania
O! I to mi się podoba. Świeża krew, dynamika, a nie zrzędzenie, że brakuje mi i brakuje mi :-P
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Więc po co pisać relacje, skoro ich i tak prawdopodobnie nikt nie czyta (po za krzymulem ;))?

viewtopic.php?t=7846'

Zerknijcie na dział relacje i zobaczcie ile odpowiedzi jest w tych watkach.

Macie co chcecie!

Nie jest to forum górskie tylko miejsce gdzie kilka osób sobie gawędzi (kłóci sie) i nie ma sensu tego na siłę zmieniać.
Jedynie do dupy, że część nowych myśli, że uzyska tutaj jakiekolwiek informacje. Powinno być jakieś przekierowanie na TG ;), ale pewnie tam też po za zjebą (i słusznie) nic nowego nie dostaną. :D
Awatar użytkownika
Janek

Żabi Koń pisze:Zerknijcie na dział relacje i zobaczcie ile odpowiedzi jest w tych watkach.
No i co narzekasz - masz 340 wyświetleń - to piękny wynik. No i wypowiedź "wielkiego niezawodnego"
Jestem gorszego sortu...
Marta

Żabi Koń pisze:Więc po co pisać relacje, skoro ich i tak prawdopodobnie nikt nie czyta (po za krzymulem ;))?

viewtopic.php?t=7846'

Zerknijcie na dział relacje i zobaczcie ile odpowiedzi jest w tych watkach.

Macie co chcecie!

Nie jest to forum górskie tylko miejsce gdzie kilka osób sobie gawędzi (kłóci sie) i nie ma sensu tego na siłę zmieniać.
Jedynie do dupy, że część nowych myśli, że uzyska tutaj jakiekolwiek informacje. Powinno być jakieś przekierowanie na TG ;), ale pewnie tam też po za zjebą (i słusznie) nic nowego nie dostaną. :D
O przepraszam - ja czytam (oglądam). Od kiedy tu jestem przyjrzałam chyba wszystkie. A nie piszę, bo jak się zapatrzę w zdjęcia, to oślinię lub łzami zaleję klawiaturę i nie da rady pisać. Nawet gdybym chciała, to każde słowa wydają mi się banalne w porównaniu z pięknem gór. Ale cóż, może się nie znam. :-(
Awatar użytkownika
Janek

Marta1981 pisze:A nie piszę, bo jak się zapatrzę w zdjęcia, to oślinię lub łzami zaleję klawiaturę i nie da rady pisać.
Marto - dobra rada - mniej egzaltacji. Po przekroczeniu pewnego progu - śmieszy.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Żabi Koń pisze:Więc po co pisać relacje, skoro ich i tak prawdopodobnie nikt nie czyta (po za krzymulem ;) )?

viewtopic.php?t=7846'
- nooo..pojechałeś teraz! Masz 352 wyświetleń - w tym dwa moje ( bo dwukrotnie do Twojej relacji wracałam), to całkiem niezły wynik. Można czytać - nie wpisywać się do pamiętnika? Zresztą, Ty także nie jesteś chyba nazbyt szczodry pod tym względem? Może się mylę, ale nie pamiętam Twojego wpisu pod żadną z moich relacji. Co do Krzymula, to jest niezwykle uprzejmy user, pod każdą prawie relacją cos tam wpisuje. Wymieniasz Go, ale czy sam zareagowałeś na jego wpis? Reasumując - naciągasz nieco :D
Nie jest to forum górskie
- za to Ty górnolotny! :D
Żabi Koń pisze: Powinno być jakieś przekierowanie na TG
- Chyba można samemu się przekierować i "dać se siana" z tym forum? A jednak coś tu tych "jojczących" ciągnie, bo stale o nie haczą, choćby po to , żeby "se pojojczyć".
Żabi Koń pisze:Jedynie do dupy, że część nowych myśli, że uzyska tutaj jakiekolwiek informacje
- "do dupy" jest to, co sam napisałeś (bez urazy proooszę!). ;-))
Żabi Koń pisze:ale pewnie tam też po za zjebą (i słusznie) nic nowego nie dostaną
- ojej! Nie przesadzaj! Swego czasu posiedziałam sobie tam chwilkę, info uzyskałam, "zjeby" nie było. Więc nie strasz :D To samo tyczy innego forum, którym od czasu do czasu tu straszą. Strach ma wielkie gały!
Takie czasy, że większośc jara " zjeba" niż kultura bycia. Tyle tych "Okurwników Smętnych" (cytowane z górolików od MK< ale genialne!) się namnożyło! Jest jakieś ogólne przyzwolenie dla okurwników smętnych , zapotrzebowanie na nich, pragnienie graniczące z orgazmem. ;-).

Tak w ogóle, ktoś nam to forum funduje. Za friko, potencjalnie mamy szansę spędzić miło wieczór w fajnym klimacie. Czy to się godzi tak zachowywać - urażać, obrażać, panoszyć? I rozsiadać się przy tym wygodnie? ( zaleciało smrodkiem dydaktycznym he, he). Gdyby to było moje forum chyba bym pozamiatała ( żartuję, forum sto lat życzę). ;-)
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
Izabela

Marta1981 pisze:Nawet gdybym chciała, to każde słowa wydają mi się banalne w porównaniu z pięknem gór.
- Jak widzisz wielu z nas tu para się banałem, byś łzy mogła ronić Ty. Wypada się zrewanżować! :D
Awatar użytkownika
Mariusz

Izabela pisze:Gdyby to było moje forum chyba bym pozamiatała
Tanio oddam. :D
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Brawo Iza! :-) Jak zwykle kulturalnie i doskonale utrafione.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Marta

Izabela pisze:
Marta1981 pisze:Nawet gdybym chciała, to każde słowa wydają mi się banalne w porównaniu z pięknem gór.
- Jak widzisz wielu z nas tu para się banałem, byś łzy mogła ronić Ty. Wypada się zrewanżować! :D
Niestety nie robię taki genialnych zdjęć jak "zdolniachy" z tego forum, a pisać też nie potrafię w tak ciekawy sposób, ale dziękuję (nawet nie wiem komu ) za stworzenie tego forum.
Wiele się tutaj dowiedziałam, chociaż czasami ciężko przybrnąć przez niektóre posty.
Nie żebym czepiała się Janka, który się mnie czepia. 8)
P.s. Naprawdę się poryczałam przy jednym zdjęciu, ale to chyba z zazdrości.
A siedzenie z otwartą buzią przed komputerem jest podobno naukowo udowodnione i nie jest niczym dziwnym (Janku).
Awatar użytkownika
Izabela

Marta1981 pisze:Nie żebym czepiała się Janka, który się mnie czepia.
- jeśli mogę coś poradzić, to czepiaj się Janka - możesz na tym skorzystać :D Janek z zasady nie czepia się dziewczyn z Wielkopolski, więc spoko. Opiekuje się, nie chce żeby wypadły jak ciuciurupy - ma do nich słabość wręcz. Z tego powodu to ja się sama prawie przeniosłam w samo serce Wielkopolski ;-)
Co do reszty treści Twojego postu: jesteś tu świeżynka, okrzepniesz, inaczej spojrzysz. A zdjęcia, teksty? Każde dobre, byle dokumentowały Twój pobyt, i chęć podzielenia się z nami tym co sama przeżyłaś w górach. Nie bede Ci tu cytowała Krakowa, ale coś w tym jest.

Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

A mi na forum brakuje:
- ekspresu z kawą
- kablówki
- tego, że jak wchodzę o północy nie ma dupeczek tańczących na rurze - zamiast tego - mefi i Janek
- że forum nie jest w 3D

A z foruowiczów - brakuje mi twardego jak skała
Twardy wróć :-(
ODPOWIEDZ