Fajny film

Pasma górskie w Polsce i na świecie.
ODPOWIEDZ
Filanc

Fajny film

Post autor: Filanc »

Na kanale Planete pojawia się co i raz (widziałem wczoraj) film
pt. "Catherine Destivelle. Z miłości do gór".
Zapis trzech wypraw Catherine Destivelle, jednaj z najlepszych na świecie alpinistek, w jej ukochane góry. 51-letnia dziś alpinistka zasłynęła z samotnych wejść na trudne górskie ściany. Zdobywała Himalaje, szczyty Karakorum i Dolomity, lecz najbardziej ukochała francuską część Alp. Film pokazuje jej trzy wejścia na stoki w Chamonix. W przerwach podczas wspinaczki Catherine dzieli się z dokumentalistami przemyśleniami na temat swojej pasji, poczucia wolności i emocji, jakie towarzyszą zdobywaniu górskich szczytów.

Najbliższa emisja we wtorek 28 lutego, godzina 13.25.
Polecam 8)
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Przez nabliższe 2 tygodnie emitują to w porze dnia wygodnej chyba tylko dla bezrobotnych oraz szczęśliwych emerytów ;-)

Znalazłem tam jeszcze coś takiego: http://www.planeteplus.pl/dokument-tatr ... rody_37533
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Alan pisze:Przez nabliższe 2 tygodnie emitują to w porze dnia wygodnej chyba tylko dla bezrobotnych oraz szczęśliwych emerytów ;-)
Zapomniałeś o kontuzjowanych.
;-)
Każdemu jego Everest...
Filanc

Post autor: Filanc »

Alan pisze:Przez nabliższe 2 tygodnie emitują to w porze dnia wygodnej chyba tylko dla bezrobotnych oraz szczęśliwych emerytów
Wczoraj dali grubo po 22. Weź wolne albo robotę do domu i nie narzekaj :))
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Alan pisze:Przez nabliższe 2 tygodnie emitują to w porze dnia wygodnej chyba tylko dla bezrobotnych oraz szczęśliwych emerytów
Istnieje coś takiego jak urządzenia do zapisu. Po całkiem umiarkowanych cenach, żaden luksus. A nadawca bierze chyba pod uwagę to, że zainteresowanie tym tematem jest niszowe. Bo jest niszowe, czy się nam to podoba czy nie.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Dam sobie radę ;-)
Cały kanał Planete można by nazwac niszowym, a ten akurat dokument, jakoś specjalnie nie odbiega, moim zdaniem, od tego co dla Planete typowe.
Awatar użytkownika
andy67

Nie ma co narzekać, dobrze że w ogóle są takie kanały jak Planete.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

na "ence" nie ma, nad czym boleję :x
"Małżeństwo jest szkołą średnią przyjemności i uniwersytetem rezygnacji" - Tennessee Williams
Awatar użytkownika
andy67

Keczup pisze:na "ence" nie ma, nad czym boleję :x
I to mnie właśnie też wkurza.

Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.

A tu ciągle to samo, jak "x" ma to, to nie ma tamtego, a znowu "y" odwrotnie, zaś "z" po połowie.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
kael

Post autor: kael »

Keczup pisze:na "ence" nie ma, nad czym boleję :x

ale za to na kanale TVR często dają "Dzikie Horyzonty" polecam
"....The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. ..."
Gabriel

Post autor: Gabriel »

andy67 pisze:Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.
A o DREAM BOXie słyszałeś? ;-)
Awatar użytkownika
andy67

Gabriel pisze:
andy67 pisze:Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.
A o DREAM BOXie słyszałeś? ;-)
To niezupełnie jest to, o co mi chodzi ;-)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Nagrałem, a teraz obejrzałem. Świetne zdjęcia, w niezwykle sprzyjacących warunkach meteorologicznych sprawiają, że ogląda się z przyjemnością. A biwak na Aiguille du Grepon i to w takich warunkach - marzenie :D

Co ciekawe, oglądając ten film miałem nieodparte wrażenie pewnego podobieństwa Catherine do jednej z naszych forumowiczek (mając w pamięci wiele zdjęć na forum) - a mianowicie do Uszby! :-)
uszba

Post autor: uszba »

http://www.spiegel.de/static/360grad/kamtschatka/

Myszą steruje się kąt widzenia. Na filmie cztery wulkany na Kamczatce.
ODPOWIEDZ