Na kanale Planete pojawia się co i raz (widziałem wczoraj) film
pt. "Catherine Destivelle. Z miłości do gór".
Zapis trzech wypraw Catherine Destivelle, jednaj z najlepszych na świecie alpinistek, w jej ukochane góry. 51-letnia dziś alpinistka zasłynęła z samotnych wejść na trudne górskie ściany. Zdobywała Himalaje, szczyty Karakorum i Dolomity, lecz najbardziej ukochała francuską część Alp. Film pokazuje jej trzy wejścia na stoki w Chamonix. W przerwach podczas wspinaczki Catherine dzieli się z dokumentalistami przemyśleniami na temat swojej pasji, poczucia wolności i emocji, jakie towarzyszą zdobywaniu górskich szczytów.
Najbliższa emisja we wtorek 28 lutego, godzina 13.25.
Polecam
Alan pisze:Przez nabliższe 2 tygodnie emitują to w porze dnia wygodnej chyba tylko dla bezrobotnych oraz szczęśliwych emerytów
Istnieje coś takiego jak urządzenia do zapisu. Po całkiem umiarkowanych cenach, żaden luksus. A nadawca bierze chyba pod uwagę to, że zainteresowanie tym tematem jest niszowe. Bo jest niszowe, czy się nam to podoba czy nie.
Dam sobie radę
Cały kanał Planete można by nazwac niszowym, a ten akurat dokument, jakoś specjalnie nie odbiega, moim zdaniem, od tego co dla Planete typowe.
Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.
A tu ciągle to samo, jak "x" ma to, to nie ma tamtego, a znowu "y" odwrotnie, zaś "z" po połowie.
andy67 pisze:Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.
andy67 pisze:Marzy mi się taka "platforma", która oferuje wszystkie możliwe kanały, a ja np. wybieram sobie zestaw 40 czy 60 za które płacę. Ale nie jakiś przygotowany przez "specjalistów" gotowy pakiet z którego 3/4 jest mi potrzebne jak dziura w moście, a po prostu mój własny wybór.
Nagrałem, a teraz obejrzałem. Świetne zdjęcia, w niezwykle sprzyjacących warunkach meteorologicznych sprawiają, że ogląda się z przyjemnością. A biwak na Aiguille du Grepon i to w takich warunkach - marzenie
Co ciekawe, oglądając ten film miałem nieodparte wrażenie pewnego podobieństwa Catherine do jednej z naszych forumowiczek (mając w pamięci wiele zdjęć na forum) - a mianowicie do Uszby!