No bralismy na 7 osob i wyszlo na antene acces point i kable 150pln z groszami na łepka, ale przy cenie 50pln za 256kbps szybko sie wyrownalo z innymi operatorami i jetesmy do pszodu
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Mamy jeszcze starą umowę. Niestety już się prawie kończy . Co dalej ? NIe bardzo wiemy. Ale coś się wykombinuje. Szkoda sieci ma już prawie 10 lat/ oczywiście jako idea , a nie sprzęt/ i nbie chcemy tak łatwo się rozstawać. Na cszczęście te kompy to trzy mieszkania/ okresowo cztery/ więc łatwo się dogadać. Liczba kompów bierze się zstąd, że stoi tego badziewia po kilka w mieszkaniu/ sąsiadka ma np. 4, u mnie okresowo 2/Za kilka tygodni będzie inaczej , ajka to się okaże.
To dobra inf. Jutro dzwonimy.... to może potrwać. Tpsa nie lubi namolnych klientów.Tym sposobem zyskamy roczek, sieć dlej będzie spędzać sen z powiek. To trochę żart, ale przy Win98 bywqało, że rekonstrukcja łączy trwała koło tygodnia. Nie wiadomo dlaczego nie działała. Pracowało nad tym dwóch informatyków/ tzn jeden telefonicznie, drugi bezpośrednio/ i nic pięć dni ani drgnęła. Nawet się pingowała, ale pakiety przychodziły niekompletne. Ściągneliśmy znajomego /pracuje w Komputer Swiecie i po kilku godzinach bydlę zaskoczyło i zastrzegam nie bardzo wiadomo dlaczego, po prostu ruszył siłą perswazji... tych na k... i na ch.... poszło w jego kierunku sporo. Jest to więc sieć z tradycjami i dlatego musi istnieć ? była chyba trzecią siecią w mieście, po Domu Polonii i banku/Pozdr.. AKA
ja mam takie super łacze 56 , ale niestety sygnał jest rodzielony, później jeszcze część jest ograniczana. Myślę, że 3 kb/s czasem mogę osiągnąć ( szczególnie po pólnocy)
Ma jedna podstawową zalete - jest zupełnie free