Atak zimy w Gorcach!

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wujek

Kontakt:

Atak zimy w Gorcach!

Post autor: wujek »

Wróciłem właśnie z wyjątkowej wycieczki. Postanowiłem sprawdzić na własnej skórze obecne warunki śniegowe i dostałem mocno po d...;-)
Zacząłem w Łopusznej. Celem był Turbacz, gdzie leży prawie metr białego puchu, ale szybko moje plany zweryfikowała złowroga zima. O ile do Pucołowskiego Stawu jakoś wykorzystywałem ślady ciągnika pracującego w lesie, o tyle dalej zaczęła się prawdziwa udręka. Narty tonęły w przepadającym, ciężkim śniegu i z trudem brnąłem w kierunku Polany Jankówki. Tu, w prostym szałasie GPN-u, mogłem przebrać się w suche rzeczy i nieco odpocząć. Nie było mowy o kontynuacji wycieczki w stronę Turbacza, tym bardziej, że byłem sam i torowanie szlaku zabrało mi mnóstwo sił. Zjechałem więc z powrotem do Łopusznej.

Tak to wyglądało w pełnej fotorelacji --> http://www.fotografie.nowytarg.pl/207,a ... .2012.html

Obrazek
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To :-)
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Mimo wszystko zazdroszczę, piękna zima. U nas na nizinach 3 cm śniegu, ale sypie.... :-)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Niesamowite!!
Oj jak ja lubię taki śnieg. Tylko dlaczego on zaczął padać w tak niesprzyjającym terminie? No nic, już niedługo.... skitury :)
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

Cienias. Ja wczoraj mocno sobie postanowiłem ze zielonym szlakiem śmignę na Turbacz. Dziś wstałem ok 6 rano zobaczyłem jak sypie zrobiłem siku i poszedłem z powrotem pod ciepła kołderkę. Jak ja uwielbiam te mocne postanowienia.
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

krzymul pisze:U nas na nizinach 3 cm śniegu, ale sypie....
Tia... w Wawie tak dosypało, że spokojnie wczoraj dało się na rowerze jeździć. ;)
Awatar użytkownika
wujek

Kontakt:

Wczoraj poprawiliśmy ale było zupełnie banalnie, jak na to co dookoła się dzieje. Szlak zielony z Kowańca na Turbacz był praktycznie cały przetarty. Jedynie na polanach - zwłaszcza na Bukowinie Waksmudznkiej - sodomia i gomoria :))

Więcej szczegółów tutaj --> http://www.fotografie.nowytarg.pl/208,k ... .2012.html

Obrazek
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Awatar użytkownika
Barek

Post autor: Barek »

Obejrzalem Twoje i lovebeera foty z Turbacza i...chcialo by sie znalezc tam gdzie wy,zalozyc narty i w tych megatonach sniegu udac sie na taka wycieczke :):):) SUPER!!!
pietrek

Post autor: pietrek »

Bałeś się iść sam,że zabrałeś ze sobą GOPR-owca?
"Piekło jest puste, wszystkie diabły są tutaj"
Awatar użytkownika
wujek

Kontakt:

pietrek pisze:Bałeś się iść sam,że zabrałeś ze sobą GOPR-owca?
To on się bał i musiałem z nim iść ;-)
ODPOWIEDZ