Małżeństwo czy wolny związek? :)
Małżeństwo czy wolny związek? :)
Od słowa do słowa i w temacie "Kawały" zrodziło się ciekawe zagadnienie:co lepsze-małżeństwo..wolny związek...samotność? Kto bardziej "prze" (cytując Jacka
) do małżeństwa? Mam tylko nadzieję,że rozwinie się ciekawa dyskusja i nie skoczymy sobie do gardeł
heheh
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
-
Jacek Venom
-

wiesz jak jest Jacula...utarczki słowne (i nie tylkoJacek Venom pisze:to sie okaże
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Iwona pisze:a'propos,jak się nazywa męska odmiana "feministki"? Jest wogóle coś takiego?
Potocznie meski szowinista, ale, ze jest to pejoratywne, to swego czasu uknulismy slowo "maskulinista"
A potrzebne bedzie szybciej niz wam sie wydaje, bo te niedopchniete paskudy (czyt. feministki) sie coraz bardziej panosza.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
ale właśnie komentarz jest najważniejszy w tym zagadnieniu. Ogólnie w dzisiejszych czasach trudno znaleźć osoby chętne do legalizacji związku,nie wspominając już o "legalizacji" duchowej-kościelnej. Małżeństwo staje się niemodne-niestety, a jeśli już ktoś się na nie decyduje to często z bardzo błahych powodów ludzie się i tak rozstają po kilku latach. Jak tak dalej pójdzie to mało które dziecko będzie "miało" jednego tatusia,mamusięKert pisze:miało być bez komentarza
Kurcze,Piotrek rozwiń się bardziej,może wspólnie uda nam się nawrócić jakieś zbłąkane owce na drogę prawdyKert pisze:czym innym jest małżeństwo a czym innym wolny związek
i tylko pozornie w jednym i drugim układzie macie to samo - bo tak nie jest!
Iw a ja nie chce nikogo nawracać, ani mi się to śni....
ten kto wybiera małżeństwo ze wszystkimi tego konsekwencjami dostanie w zamian coś zupełnie innego niz osoba decydująca się na wolny związek.
To mniej więcej tak samo jakbyś komuś chciała wcisnąć szarlotke podczas gdy on może przepada tylko za sernikiem
ten kto wybiera małżeństwo ze wszystkimi tego konsekwencjami dostanie w zamian coś zupełnie innego niz osoba decydująca się na wolny związek.
To mniej więcej tak samo jakbyś komuś chciała wcisnąć szarlotke podczas gdy on może przepada tylko za sernikiem
Czyli tak:jeśli lubię szarlotkę, a przestaną ją produkować ,to mam zmienić upodobania i polubić sernik....albo całkowicie zrezygnować z ciast?Kert pisze:To mniej więcej tak samo jakbyś komuś chciała wcisnąć szarlotke podczas gdy on może przepada tylko za sernikiem