Ano słyszałem.
"Trener: Brad McCrimmon (52 lata),
Bramkarze: Stefan Liv (Szwed, urodzony w Polsce, 30 lat), Aleksander Wiuchin (Ukrainiec, 38 lat)
Obrońcy: Rusłan Salej (Białorusin, 36 lat), Karel Rachunek (Czech, 32 lata), Robert Dietrich (Niemiec, 25 lat), Karlis Skrastinsz (Łotysz, 37 lat), Witalij Anikiejenko (Rosjanin, 24 lata), Michaił Bałandin (Rosjanin, 31 lat), Marat Kalimulin (Rosjanin, 23 lata), Paweł Trachanow (Rosjanin, 33 lata), Jurij Uryczew (Rosjanin, 20 lat).
Napastnicy: Jan Marek (Czech, 31 lat), Josef Vasziczek (Czech, 30 lat), Genadij Czuriłow (Rosjanin, 24 lata), Nikita Klukin (Rosjanin, 21 lat), Danił Sobczenko (Rosjanin, 20 lat), Pavol Demitra (Słowak, 36 lat), Iwan Krasnow (Rosjanin, 19 lat), Paweł Snurniczyn (Rosjanin, 19 lat), Maksim Zjuzjakin (Rosjanin, 20 lat), Sergej Ostapczuk (Rosjanin, 21 lat), Iwan Tkaczenko (Rosjanin, 31 lat) Aleksander Wasiunow (Rosjanin, 23 lata), Arjom Jarczuk (Rosjanin, 21 lat), Aleksander Kalianin (Rosjanin, 23 lata), Andriej Kirjuchin (Rosjanin, 24 lata), Aleksander Galimow (Rosjanin, 26 lat)
" Łzy cisną się do oczu. Dalej to do mnie nie dociera. Z wieloma zawodnikami Lokomotiwu znałem się, można powiedzieć, że byli to moi przyjaciele z lodowiska. Z Pavolem Demitrą, legendą słowackiego hokeja, grałem nawet w jednej drużynie w Meczu Gwiazd - powiedział w studiu TVP Info Mariusz Czerkawski."
'W opublikowanej w czerwcu pierwszej wersji terminarza Kontynentalnej Ligi Hokejowej mecz, na który hokeiści i trenerzy Lokomotiwu wyruszyli w swoją ostatnią podróż, był przewidziany do rozegrania w Jarosławiu. Plan ten zmieniono później "ze względów bezpieczeństwa". Obecnie w Jarosławiu odbywa się bowiem coroczne Jarosławskie Światowe Forum Polityczne i służby bezpieczeństwa nie byłyby w stanie zabezpieczyć obu imprez jednocześnie."
Z hokej.net.
Każdemu jego Everest...