Nie tylko Tatry

Pasma górskie w Polsce i na świecie.
and

Nie tylko Tatry

Post autor: and »

O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Zapewne ładniejszy, ale fatalnie piszesz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
andy67

Re: Nie tylko Tatry

Post autor: andy67 »

and pisze:O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
Polska języka, trudna języka :))
Każdemu jego Everest...
świster

Post autor: świster »

and pisze:O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?
No i czy macie tam kosodrzewine, kozice i świstaki? Jak nie to patataj :D
Awatar użytkownika
wujek

Kontakt:

Post autor: wujek »

świster pisze: A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?
Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokój ;-)
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To :-)
Awatar użytkownika
krzymul

wujek pisze:Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokój
...ale nietrudno znaleźć. :D
Pozdrawiam.
and

Karpaty

Post autor: and »

Tatry sa zatłoczone i tym samym ruh turystyczny powinien byc ogranioczny do minimum. Uwazam ze powinny byc limity wejsc do TPN tak robia Słowacy ze wzgledu na ochrone srodowiska.
Awatar użytkownika
krzymul

and pisze:Uwazam ze powinny byc limity wejsc do TPN tak robia Słowacy ze wzgledu na ochrone srodowiska.
Ciekawe .... jak i od kiedy ? Nic o tym nie słyszałem... tzn. o limitach wejść. Jak Oni to realizyją ? odliczają tysiączek i nie wpuszczają więcej ? :think:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

and pisze:Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci
Tak, wszystkie bez trudności ;-)
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
andy67

Re: Karpaty

and pisze:Tatry sa zatłoczone i tym samym ruh turystyczny powinien byc ogranioczny do minimum. Uwazam ze powinny byc limity wejsc do TPN tak robia Słowacy ze wzgledu na ochrone srodowiska.
Badź konsekwentny - jeśli "ruh" to "tórystyczny" :D

Jedyne znane mi miejsce po słowackiej stronie gdzie są jakieś "limity" to szczyt Łomnicy :))

A w ogóle to o co tobie biega ?
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
andy67

wujek pisze:
świster pisze: A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?
Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokój ;-)
Bzdura - święty spokój można mieć wszędzie, to kwestia podejścia do życia, a nie otoczenia.

Ja w Tatrach święty spokój mam cały czas. No ewentualnie muchy mogą mnie czasem wk...ić ;)
Każdemu jego Everest...
świster

Post autor: świster »

wujek pisze:Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokój
Żartujesz oczywiście? :O
grumblers

Post autor: grumblers »

Byłem w tym roku w Krynicy. Jeśli ktoś twierdzi, że Zakopane jest zatłoczone — to niech zobaczy Krynicę... Byłem na Wierchomli, razem z dzieciakami jechałem też tą sławną kolejką gondolową na Jaworzynę. 5 dni przesiedziałem w całym tym Beskidzie i okolicach. Wiecie, co mi powiedział mój synek (4 lata i 7 m-cy)? — Tata, ale w przyszłym roku to pojedziemy jednak na urlop w Tatry...? On był w Tatrach dwa razy (nie licząc okresu prenatalnego :) ), a w tym roku wybraliśmy Krynicę tylko ze względu na 2-letnią córkę. I to nie było dobre rozwiązanie, bo jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali.
Konkludując: w Polsce żadnych innych gór nie można porównać z Tatrami. Owszem, można sobie połazić po Sudetach czy Beskidach. Ale to nigdy nie będzie to samo!
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

grumblers pisze: jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali.
Konkludując: w Polsce żadnych innych gór nie można porównać z Tatrami. Owszem, można sobie połazić po Sudetach czy Beskidach. Ale to nigdy nie będzie to samo!
Święta racja...też tak uważam :).

Choć innym górom nie można odmówić uroku, to Tatry są najpiękniejsze.

U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN :D.

Ala :).
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

Zakochani w Tatrach pisze:U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN
hmm a ja mam problem bo jak jestem w Tatrach to straszliwie tęsknie za Alpami, a jak w Alpach to myślę jak fajnie i inaczej jest w Tatrach i ...też tęsknie :))
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
włóczęga

Post autor: włóczęga »

@and
Bywam w Tatrach od 30 lat /wcześniej też bywałem, ale prawie nie pamiętam/.
Tak sobie myślę, że niedługo zacznę poznawać te niższe góry. W Tatrach i Alpach jest coraz trudniej /latka lecą/.
Więc niebawem odwiedzę Beskidy. Może za 20 lat. :-)
Ps. Ale kolejkę skasujcie. Niepotrzebna.
:D
Awatar użytkownika
myszoz

Post autor: myszoz »

Zakochani w Tatrach pisze:Choć innym górom nie można odmówić uroku, to Tatry są najpiękniejsze.

U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN .
U mnie też, ale za każdym pobytem pod Tatrami robimy sobie 1-dniowe wypady w okoliczne góry, np Gorce czy Pieniny. W przyszłym roku to będą zapewne Bieszczady i Krywańska Mała Fatra.
Poznawanie od deski do deski tylko 1 pasma nie daje tego właśnie porównania.
Awatar użytkownika
myszoz

grumblers pisze:jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali
Rozumiem Cię grumblers. Za tydzień jadę na rajd w Beskid Niski i trochę mnie niepokoi brak widoków na Tatry stamtąd. ;-) :-(
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

myszoz pisze:
grumblers pisze:jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali
Rozumiem Cię grumblers. Za tydzień jadę na rajd w Beskid Niski i trochę mnie niepokoi brak widoków na Tatry stamtąd. ;-) :-(
Ale z Beskidu Niskiego można zobaczyć Tatry:

http://www.dalekieobserwacje.eu/?p=3097

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
myszoz

Basia Z. pisze:Ale z Beskidu Niskiego można zobaczyć Tatry:
To muszę poszukać, bo jadę do Wysowej, czyli dużo bliżej. :-)
ODPOWIEDZ