w Terince w lutym tego roku koledzy placili w zlotowkach, nie wiem jak jest teraz. Najbezpiecznej jest jednak oczywiscie wszedzie miec ze soba eurojubikej pisze:a ja może dopytam czy we wszystkich schroniskach słowackich można płacić złotówkami??
szczególnie interesuje mnie Terycho chata i nad zielonym kiezmarskim stawem
Słowackie schroniska we wrześniu
więc pojechałem z euro w kieszeni 
nad zielonym stawem podłoga 5 euro w chatce obok schroniska na materacach, buchty 3 euro, piwo od 1,7 euro
w terince mozna placic zlotowkami, przelicznik byl 4,2pln=1eur, nocleg podloga ze sniadaniem 12 euro, lozko ze sniadaniem 16 euro, piwo 2 euro, buchty 3 euro, na sniadanie 4kromki chleba, trojkacik sera topionego, maly dzemik i miod, do tego jajko gotowane i herbata
nad zielonym stawem podłoga 5 euro w chatce obok schroniska na materacach, buchty 3 euro, piwo od 1,7 euro
w terince mozna placic zlotowkami, przelicznik byl 4,2pln=1eur, nocleg podloga ze sniadaniem 12 euro, lozko ze sniadaniem 16 euro, piwo 2 euro, buchty 3 euro, na sniadanie 4kromki chleba, trojkacik sera topionego, maly dzemik i miod, do tego jajko gotowane i herbata
pisze z Popradzkiego na slowackiej klawiaturze wybaczcie, weszlismy na W.Wolowa Szczerbine , na Wolowa Turnie spiertalem, zalamanie pogody, leje, wyzej sniezy, na grani wichura, siecze lodem po oczach, totalna cma, lod na skalach, wyprobowalismy w praktyce szukanie drogi w dol, na szczescie z powodzeniem, bo moge to napisac, jak to mowil Borhardt = MIESO NIEEDZWIEDZIE, a teraz siedze, pije piwo i pisze do Was, fajne sa schroniska slowackie we wrzesniu 
luknij na moje panoramy i galerie