Nie tylko Tatry
Nie tylko Tatry
O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
Re: Nie tylko Tatry
Polska języka, trudna językaand pisze:O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
Każdemu jego Everest...
A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?and pisze:O wiele ładniejsze w Karptach jest Beskid Sadeckim z pasmem Jaowrzyny Krynickiej i Radziejowej. Dużo jest szlaków turystycznych o róznym stopniu trudnosci a od wielu lat w Krynicy zdrój oraz muszynie i Wierchomli powstja nowoczesne wyciągi narciarkie. nie tylko zakopane ma kolejke linowa równiez Krynica Zdrój ma kolejka gondolowa o długosci 2,6 km. Zakopane juz ma za soba okres swietnosci teraz czas na inne miasta
No i czy macie tam kosodrzewine, kozice i świstaki? Jak nie to patataj
Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokójświster pisze: A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?
zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl
Konto na facebooku --> Lubię To
Konto na facebooku --> Lubię To
Ciekawe .... jak i od kiedy ? Nic o tym nie słyszałem... tzn. o limitach wejść. Jak Oni to realizyją ? odliczają tysiączek i nie wpuszczają więcej ?and pisze:Uwazam ze powinny byc limity wejsc do TPN tak robia Słowacy ze wzgledu na ochrone srodowiska.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Re: Karpaty
Badź konsekwentny - jeśli "ruh" to "tórystyczny"and pisze:Tatry sa zatłoczone i tym samym ruh turystyczny powinien byc ogranioczny do minimum. Uwazam ze powinny byc limity wejsc do TPN tak robia Słowacy ze wzgledu na ochrone srodowiska.
Jedyne znane mi miejsce po słowackiej stronie gdzie są jakieś "limity" to szczyt Łomnicy
A w ogóle to o co tobie biega ?
Każdemu jego Everest...
Bzdura - święty spokój można mieć wszędzie, to kwestia podejścia do życia, a nie otoczenia.wujek pisze:Mają tam jednak to, czego Ty musisz w Tatrach szukać - święty spokójświster pisze: A czy w tym Beskidzie Sądeckim mogę sobie palce ranić ostrzem skał?
Ja w Tatrach święty spokój mam cały czas. No ewentualnie muchy mogą mnie czasem wk...ić
Każdemu jego Everest...
Byłem w tym roku w Krynicy. Jeśli ktoś twierdzi, że Zakopane jest zatłoczone — to niech zobaczy Krynicę... Byłem na Wierchomli, razem z dzieciakami jechałem też tą sławną kolejką gondolową na Jaworzynę. 5 dni przesiedziałem w całym tym Beskidzie i okolicach. Wiecie, co mi powiedział mój synek (4 lata i 7 m-cy)? — Tata, ale w przyszłym roku to pojedziemy jednak na urlop w Tatry...? On był w Tatrach dwa razy (nie licząc okresu prenatalnego
), a w tym roku wybraliśmy Krynicę tylko ze względu na 2-letnią córkę. I to nie było dobre rozwiązanie, bo jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali.
Konkludując: w Polsce żadnych innych gór nie można porównać z Tatrami. Owszem, można sobie połazić po Sudetach czy Beskidach. Ale to nigdy nie będzie to samo!
Konkludując: w Polsce żadnych innych gór nie można porównać z Tatrami. Owszem, można sobie połazić po Sudetach czy Beskidach. Ale to nigdy nie będzie to samo!
- Zakochani w Tatrach
-

Święta racja...też tak uważamgrumblers pisze: jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali.
Choć innym górom nie można odmówić uroku, to Tatry są najpiękniejsze.
U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN
Ala
Zakochani w Tatrach
hmm a ja mam problem bo jak jestem w Tatrach to straszliwie tęsknie za Alpami, a jak w Alpach to myślę jak fajnie i inaczej jest w Tatrach i ...też tęsknieZakochani w Tatrach pisze:U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
U mnie też, ale za każdym pobytem pod Tatrami robimy sobie 1-dniowe wypady w okoliczne góry, np Gorce czy Pieniny. W przyszłym roku to będą zapewne Bieszczady i Krywańska Mała Fatra.Zakochani w Tatrach pisze:Choć innym górom nie można odmówić uroku, to Tatry są najpiękniejsze.
U mnie zawsze są i będą numerem JEDEN .
Poznawanie od deski do deski tylko 1 pasma nie daje tego właśnie porównania.
Ale z Beskidu Niskiego można zobaczyć Tatry:myszoz pisze:Rozumiem Cię grumblers. Za tydzień jadę na rajd w Beskid Niski i trochę mnie niepokoi brak widoków na Tatry stamtąd.grumblers pisze:jak diabli brakowało mi Tatr, zwłaszcza wtedy, gdy majaczyły w oddali![]()
http://www.dalekieobserwacje.eu/?p=3097
Pozdrowienia
Basia