pytanie logistyczne połączenie Zakopane - Strbske Pleso
pytanie logistyczne połączenie Zakopane - Strbske Pleso
mam pytanie logistyczne:-)
Będę chciała przedostać się z Zakopanego do Strbskego Plesa pod koniec sierpnia. znalazlam jakieś info o autobusach z Lysej Polany do Starego smokovca, dalej byłaby elektricka.
Ktoś to sprawdzał na własnej skórze? a może jakieś sprawdzone rady? Będę sama więc wolałabym się nie zgubic na początku:))
Będę chciała przedostać się z Zakopanego do Strbskego Plesa pod koniec sierpnia. znalazlam jakieś info o autobusach z Lysej Polany do Starego smokovca, dalej byłaby elektricka.
Ktoś to sprawdzał na własnej skórze? a może jakieś sprawdzone rady? Będę sama więc wolałabym się nie zgubic na początku:))
tak, najpierw busikiem do Lysej Polany, potem slowackim autobusem do Smokowca (tabliczka na autobusie-Poprad), ze Smokowca elektriczka do Szczyrbskiego Plesa
jest prostsza opcja
w okresie letnim kursuja tez z Zakopanego do Popradu (przez Smokowiec) autobusy 'Strama', odjezdzaja z parkingu przed dworcem PKS w Zakopanym
jest prostsza opcja
w okresie letnim kursuja tez z Zakopanego do Popradu (przez Smokowiec) autobusy 'Strama', odjezdzaja z parkingu przed dworcem PKS w Zakopanym
Nie mam pojęcia czy można brać to za regułę, ale jadąc raz tym środkiem (a był to taki dość mały autobus, coś między busem a autobusem) zauważyłem, że więcej było chętnych do jazdy niż miejsc, w związku z tym pojechali tylko ci, co przyszli wcześniej, reszta została.Chariot pisze:w okresie letnim kursuja tez z Zakopanego do Popradu (przez Smokowiec) autobusy 'Strama', odjezdzaja z parkingu przed dworcem PKS w Zakopanym
A ja niedawno ( w połowie lipca ) byłam na dworcu PKS w Zakopanem o 6 rano, w niedzielę, kiedy akurat odjeżdżał "Strama" do Popradu.Alan pisze:Nie mam pojęcia czy można brać to za regułę, ale jadąc raz tym środkiem (a był to taki dość mały autobus, coś między busem a autobusem) zauważyłem, że więcej było chętnych do jazdy niż miejsc, w związku z tym pojechali tylko ci, co przyszli wcześniej, reszta została.Chariot pisze:w okresie letnim kursuja tez z Zakopanego do Popradu (przez Smokowiec) autobusy 'Strama', odjezdzaja z parkingu przed dworcem PKS w Zakopanym
Jechał duży autobus a zajętych było około 10 miejsc.
Bilety można zresztą zakupić w przedsprzedaży przez Internet.
http://www.strama.eu/pl/bilety-online.html
Pozdrowienia
Basia
dzę-ku-ję:)
bardzo dziękuję za pomoc:) może pójdę dalej tym tropem i spytam na forum, czy ktoś wybiera sie w tym terminie.dzięki:-)
na trasie od łysej jeżdżą i regularne słowackie linie autobusowe i prywatne busy - w okresie letnim nie ma problemu z szybkim dostaniem się do pierwszej stacji elektriczkiKozica83 pisze:Ktoś to sprawdzał na własnej skórze? a może jakieś sprawdzone rady? Będę sama więc wolałabym się nie zgubic na początku:))
jechałam dwukrotnie - czas oczekiwania na łysej nie przekraczał 30 min
aktualny rozkład jazdy
czy nie prościej znaleźć w necie, zamiast wypytywać na zasadzie ktoś wie, ktoś słyszał, ktoś jechał ?
czy nie prościej znaleźć w necie, zamiast wypytywać na zasadzie ktoś wie, ktoś słyszał, ktoś jechał ?
luknij na moje panoramy i galerie
"Na tym forum" to też jest "w necie".dagomar pisze:aktualny rozkład jazdy
Tak mi się przynajmniej wydaje
ps - no i o ile przyjemniej popytać tutaj niż gdzieś szukać anonimowo.
Każdemu jego Everest...
oki
, no to też odpowiem, jechałem dziesiątki razy, autobusy straszne rzęchy, kierowca przyjmuje każdą walutę, ale biletu i tak nie daje, zdążyć na taki autobus biegnąc prawie ostatni odcinek Jaworową lub Białą Wodą w deszczu - bezcennne, spóźnić się rano (lub odkryć, że letni rozkład obowiązuje do 31.09), gdy trasa zaplanowana na 30 km, a nie zmienisz, bo masz już wykupiony nocleg - traumatyczne przeżycie
luknij na moje panoramy i galerie