...co Wy z tą pogodą? Wyluzujcie trochę! No nie moge, żeby się aż tak stresować mając na progu urlop. Co do prognozy, nie patrzcie na portale, zadzwońcie do Zakochnych (-) , w razie czego przestawcie urlopy... i po sprawie :
Mam w planie albo Wielki Chocz, albo Krywańską Małą Fatrę, w związku z tym pytanie: czy zdarzało się Wam często, że po pn. stronie Tatr jest deszczowo, a na Słowacji ładnie?
Mam w planie albo Wielki Chocz, albo Krywańską Małą Fatrę, w związku z tym pytanie: czy zdarzało się Wam często, że po pn. stronie Tatr jest deszczowo, a na Słowacji ładnie?
Co do trafności prognoz - dziś rano dyżurny synoptyk z IMGW w Radiu Gdańsk zapytany o burze: "najwcześniej we wtorek, i to tylko na południu województwa". Tymczasem za oknem grzmi i błyska. Fajerwerki pewnie.
uzależniony pisze:Idą jakieś siarczyste mrozy? Jak by miała temperatura spaść poniżej -20 stopni Celcjusza to dajcie znać, to nie będę targał namiotu.
A gdzie napisałem, że idą? Jeśli chodzi o deszcz to jeszcze pochodzić można, ale wspinanie latem w temperaturze około 8 stopni w padającym deszczu nie należy do przyjemnych.
Pozatym namiot latem w Tatrach? To jakiś żart? Rozumiem, że chcesz oszczędzać a noclegach w schroniskach, ale żeby od razu namiot? Więcej z tym problemów niż jakbyś go nie miał.
świster pisze:Dwa dni po Janka poście wynik już jest bardziej optymistyczny czyli 4 dni słońca na 12 dni
Czyli jechać
prawdopodobnie zanim dojdzie do wyjazdu proporcje te się zmienią nie raz
Zawsze to sobie powtarzam - trzeba było meteorologiem albo "ekspertem ekonomicznym" w TV zostać. Jedni i drudzy gadają co im ślina na język przyniesie, najmądrzejsi są zwykle i tak po fakcie, zaś odpowiedzialności nie ponoszą żadnej. No po prostu żyć, nie umierać - taka robota
Zasłyszane dziś w centrum pochmurnego od wielu dni Gdańska: "Jak jeszcze raz dam wam się k... namówić na urlop nad pier.... polskim morzem, to ..." - reszty nie usłyszałem, bo towarzystwo się oddaliło.