Witajcie. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakąś krotką i niezbyt wymagającą technicznie trasę w Polsce, z trzema noclegami w schroniskach po drodze? (2 dni netto w górach, samotnie).
Dzięki!
PS Jeśli dałoby się w niej uwzględnić Babią Górę - byłoby super
Jeśli ktoś nie potrafi sprecyzować po co jedzie w góry, co chce zobaczyć, nie chce mu się rozlożyć mapy, oczekuje, że kto inny zplanuje mu trasę wycieczki (oczekiwania odnoszą się do całego górskiego obszaru naszego kraju -"krotką i niezbyt wymagającą technicznie trasę w Polsce" ) i nie może sobie poradzić z organizacją dwudniowego wypadu na Babią Górę, to powinien sobie odpuścić i jechać na leżaki do Sopotu.
A ja proponuje Gorce: nocleg w bazie namiotowej na Lubaniu, nocleg w bazie namiotowej na Gorcu i na koniec nocleg w schronisku na Turbaczu. Weź mapę Gorców i trasę sam sobie dobierz do powyższych miejsc.
Proponowanie Tatr o tej porze roku (praktycznie brak miejsc w schroniskach) to czysty absurd.
W/w zakątki Gorców to przepiękna pustka, no może z wyjątkiem rejonu Turbacza.
Polecam zdecydowanie!
wujek pisze:A ja proponuje Gorce: nocleg w bazie namiotowej na Lubaniu, nocleg w bazie namiotowej na Gorcu i na koniec nocleg w schronisku na Turbaczu. Weź mapę Gorców i trasę sam sobie dobierz do powyższych miejsc.