Zamkniętne stadiony

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
krzysgd

Post autor: krzysgd »

Olusia pisze:Na przykład sprzedaje się miejsca na stadionie rodzinom i kobietom w rejonach "posiadówy" kibiców, po to by rozproszyć te "najmocniejsze" trybuny
Tych wejściówek, szczerze wierzę,
Nawet darmo nikt nie bierze.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Obrazek
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
marchew

Kontakt:

Post autor: marchew »

Basia Z. pisze:ewnie nasze różnice poglądów wynikają z tego, że ja się zapisałam na forum turystyka-gorska (za namową Janka) pod koniec roku 2008, kiedy zarówno tutaj jak i na 321 trwał już pewien zastój.
Wcześniej tamtego forum w ogóle nie znałam.
Sorry, że tak znienacka 8).
Nie mogę odnaleźć strony z forum 321, jest zmieniony adres czy coś?
Rzućcie linkiem, z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

marchew pisze:Rzućcie linkiem, z góry dzięki.
http://www.321gory.pl/phpBB2/index.php
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Przzed chwilą w "Rozmowie Rymanowskiego" rozmawiali ze sobą Marek Jurek i Włodzimierz Czarzaszty. Temat rozmowy, związki partnerskie, ale to nieistotne. Istotnym jest to, że obaj Panowie zachowując odrębność poglądów, nie przerywali sobie, nie obrażali ani rozmówcy ani "się", nie przekrzykiwali itp itp czyli nie robili tego wszystkiego co (z niewielkimi wyjątkami) robią posłowie PiS i PO. Co dziwne, potrafili się też zgodzić z sobą w innych kwestiach - amonament radiowo-telewizyjny i przyjazd Polańskiego. Ogórków się chyba najedli... :)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Właśnie oglądałem kawałek meczu Polska - Argentyna, więcej nie zmogłem.
Jakie decyzje Rządu, jaki PZPN, jacy kibice ( niektórzy ), taka nasza piłka kopana. :(
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
krzysgd

Było lepiej oglądać klasyka na Roland Garros :D
Sam spóźniłem się ( od połowy 2 seta patrzyłem) po powrocie z 55 km dwukołowej wycieczki.
Że był jakiś mecz połapałem się, bo Teleexpress "puścili" o dziwnej porze.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

krzysgd pisze:Było lepiej oglądać klasyka na Roland Garros
No... Włoszka "klasycznie" stęka. :D
Ostatnio zmieniony pn 06 cze, 2011 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

krzysgd pisze:Było lepiej oglądać klasyka na Roland Garros
Ano, choć ile można oglądac te same pojedynki.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

krzymul pisze:Właśnie oglądałem kawałek meczu Polska - Argentyna, więcej nie zmogłem.
Jakie decyzje Rządu, jaki PZPN, jacy kibice ( niektórzy ), taka nasza piłka kopana
Toż wygraliśmy! Historyczny sukces po wielu latach!!! Tylko czy to była napewno reprezentacja Argentyny? ;)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Tylko czy to była napewno reprezentacja Argentyny?
Tak mówią. Choć obecnie nawet pierwsza reprezenacja cieniuje i jeden
Messi nie pomoże.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Messi "reprezentuje" głównie Barcelonę :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Janek pisze:
krzymul pisze:Właśnie oglądałem kawałek meczu Polska - Argentyna, więcej nie zmogłem.
Jakie decyzje Rządu, jaki PZPN, jacy kibice ( niektórzy ), taka nasza piłka kopana
Toż wygraliśmy! Historyczny sukces po wielu latach!!! Tylko czy to była napewno reprezentacja Argentyny? ;)
Argentyny to raczej tak, ale czy to była reprezentacja?
Awatar użytkownika
andy67

Nie umniejszajmy sukcesu Franza S. :)

Ciekawe swoją drogą czy za rok tenże Franz będzie jeszcze trenerem kadry :think:
Każdemu jego Everest...
krzysgd

MOŻE WYBORCZĄ TEŻ TUSK ZAKAŻE,
GDY GAZETAMI ZASŁONIMY TWARZE.

Obrazek
krzysgd

andy67 pisze:Np. w USA czy Kanadzie to zupełnie normalne, co najwyżej usłyszy się stary dowcip w stylu: hej człowieku, ubrałeś złą koszulkę . Taki obrazek z Vancouver sprzed paru dni - 7 rozstrzygający mecz play off, kto go przegra, odpada z rywalizacji o Puchar Stanleya, miejscowa drużyna prowadzi jedną bramką i sekundy przed końcem Chicago wyrównuje. No dramat po prostu. Kamera pokazuje trybuny - morze niebieskich koszulek Vancouver Canucks, a w tym morzu jeden jedyny facet w czerwonej koszulce Chicago Blackhawks skacze z radości. I co ? Ano nic, sąsiedzi zagrzewają dalej do boju swoich, zamiast wyjaśnić mu za pomocą rękoczynów że jest tu źle widziany
Zrobili Ci kawał i przebili rodzimych "bydgoszczan". Stawiam dolary przeciw orzechom, że hokeja raczej nie zdelegalizują ;) nawet hal nie zamkną.

http://www.sportfan.pl/artykul/26590/ki ... ta-strzały

O wyniku dzisiaj jednak nikt nie mówi. Przyćmiło go bowiem skandaliczne zachowanie kiboli kanadyjskiej drużyny, którzy nie mogąc się pogodzić z porażką dosłownie zrównali centrum Vancouver z ziemią!
Latające butelki, kamienie, rozbite szyby w sklepach, podpalone samochody, w tym dwa radiowozy - wściekli chuligani nie mieli litości dla nikogo i niczego. Ulice miasta uspokoiły się dopiero po zdecydowanej akcji funkcjonariuszy prawa (użyto gazu łzawiącego i granatów hukowych!).
Awatar użytkownika
andy67

Na forach hokejowych przed 7 meczem pisałem że tak może się zdarzyć. Ale to jest tzw. wyjątek potwierdzający regułę. ;) Zresztą w cytowanej przez ciebie mojej wypowiedzi chodzi o coś innego.

Wśród ponad 120 tys. zgromadzonych na ulicach, spragnionych Pucharu Stanleya mieszkańców Vancouver i okolic pewnie niewiele (i niewielu) trzeba było by rozpalone emocje dały taki efekt.

Mnie zdumiało co innego - parę godzin po tej akcji kilkanaście tysięcy ochotników zgłosiło się by ten bałagan posprzątać. Ot, społeczeństwo obywatelskie.

I zauważ że na trybunach (oglądałem te mecze) wśród morza niebieskich i białych koszulek Canuks pojawiały się żółto-czarne wysepki kibiców Bruins. Nie w klatkach za drutami jak u nas tylko po prostu obok siebie. I co ? I nic :) W Polsce nie do pomyślenia, niestety. Nie licząc oczywiście zjawiska tzw. zgód (cokolwiek to znaczy) :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

fajny tekst o zamieszkach w Vancouver, mimo iż z Gazowni:

http://wyborcza.pl/1,112353,9822154,Rom ... wieku.html
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dobra wiadomośc dla Janka - Zagrnaiczny udziałowiec Rzeczpospolitej miał dosyć świń podkładanych przez mniejszościowego udziałowca (czyli Skarb Państwa) i gazetę sprzedał- wydawcy Przekroju. Teraz zobaczymy jak zgoda buduje i wszyscy będą równo chwalić nasz cud gospodarczy, a demokracja nie będzie zagrożona żadną krytyką demokratycznej władzy.

Oświadczenie:
"Mecom has taken the opportunity of an unsolicited proposal for its holding in Presspublica to sell this operation for cash on terms which it views as attractive, having regard to the trading outlook of Presspublica and a lack of alignment with Presspublica’s minority shareholder which Mecom believes may act as a constraint on the future development of the business."

Dopisano: im więcej czytam o sprawie tym bardziej k.wica mnie bierze. Normalnie Putin w wersji light.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Daweno nic nie było nowego o "patriotycznej młodzieży" (tak określa prezes kibiców). Czyżby zima i mróz osłabiły zapał? No i jest sensacja - grupa kibiców Arki Gdynia wtargnęła do hali, w której odbywał się turniej piłki nożnej i poszturchała piłkarzy Lechii Gdańsk. Powie ktoś - co to za sportowcy, że się dali poszturchać? Dobre pytanie. Tylko jest jeden szkopuł - to był turniej drużuyn dzieci i średnia wieku piłkarzy Lechii wyniosła aż 7 (słownie - siedem) lat. Kibiców tak gdzieś 20+.

@Alan - bądź uprzejmy docenić, że odnalazłem właściwy wątek :-P :-P :-P

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... tnich.html
Jestem gorszego sortu...
ODPOWIEDZ