5 dni w kwietniowych Tatrach [16-20.04.11-FoTo]

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
ana

Post autor: ana »

krzymul pisze:Hm....Boeing i Airbus to producenci, a Qantas i Cargo to przewoźnicy, a w LL Qantas zdaje się latają A380 i B747.
Niesamowite, naprawdę? :))
...ale przewoźnika o nazwie "Cargo" nie kojarzę, może chodzi o Cargo Air ;), bo jak uważniej przeczytasz to zorientujesz się, że miałam na myśli niekonkretny samolot typu cargo...
Tak, Qantas mają w swojej flocie i B747 i A380.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

ana pisze:Niesamowite, naprawdę?

To pisz z sensem, bo odniosłem wrażenie, że napisałaś : Raczej Airbus 380, czy Boeing 747 są bardziej krągłe 9 czyli to nie one ), a jak miał czerwony brzyszek to mógł być Qantas. Wyglądało to jakbyś na jednej szalce stawiała Airbusa, Boeinga i Qantas.
Wyglądało to mniej więcej tak : To nie był Ikarus D50, to był Szwagropol.

Ale moje wrażenie mogło być bez sensu, a tak wogóle to ja się nie znam. ;)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
ana

Napisałam z sensem. Po B747 mamy kropkę. Następnie piszę, że A380 są bardziej krągłe. Potem odnoszę się to B747 (ponieważ kształt samolotu oraz kształt smugi sugerują, że raczej jest to B747) i piszę, że może to Qantas albo jakiś nie znany mi cargo (nie Cargo). Jaśniej nie potrafię...
Awatar użytkownika
krzymul

Sorry za oftop i sorry ana za czepianie sie, miałeś rację, a ja nie zauważyłem kropki - muszę sobie "pracowniczy" monitor wyczyścić, jeszcze raz przepraszam. :)
Pozdrawiam.
ana

Spoko, jakoś mało cierpliwa jestem ostatnio, też przepraszam :)
Awatar użytkownika
krzymul

To wyłącznie moje gapiostwo, Twój wpis jest przejrzysty i czytelny.... teraz to widzę :x . No i wnioski: interpunkcja potrafi zupełnie zmienić sens zdania, a wręcz wywrócić go do góry nogami.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

A propos samolotów, a ten co za jeden ?

Obrazek

;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

B777 albo A330, musze sprawdzić. Masz powiekszenie? Cza by policzyć prowadnice klap. Ale na moje to 777.

PS Co do tamtego zdjęcia - czterosilnikowe są też Airbusy 340, dużo ich lata. Choć kształt przodu kadłuba sugeruje jednak 747.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
krzymul

mefistofeles pisze: Masz powiekszenie?
Tylko takie...

Obrazek

Ja skłaniam się do Airbusa 330
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Barek

Post autor: Barek »

Darycjusz pisze:Ale w odróżnieniu od kolegi Krzymula zostawiam je w spokoju, aby następne osoby też miały co podziwiać :P
Gdyby bylo ich wiecej tez niejedna pwno bym stracil...ale w tym przypadku ( a nawet 3)nietykalem ich bo fajnie ozdabialy te gole badyle ;)
Szarotka pisze:Barek jesteś mistrzem szczegółu. Bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia! :)
Mistrzem szczegolu...:think: :D hehe dobre,no i oczywiscie dziekuje :))
ana pisze:26 - to B747. A380 są bardziej krągłe. Jeśli miał czerwony brzuszek, to mógł być Qantas, ale nie sądzę, może jakiś cargo, nie wiem :) A tak w ogóle - to super zdjęcia :)
Dopiero mogle tu zajrzec i patrze...a tu taki maly samolocik wzbudzil dosc ozywiona dyskusje :D...czesto jezdze na lodzkie lotnisko i choc malo na nim ladowan to jakos te latajace maszyny podobnie jak gory mnie fascynuja ;),patrze na zdj z linka any i faktycznie to B-747 bo tez ma granatowy spod...na cargo czy niecargo sie kompletnie nie znam :)) No i milo ze foty sie podobaja:)lada chwila nast tura...
mefistofeles pisze:PS Co do tamtego zdjęcia - czterosilnikowe są też Airbusy 340, dużo ich lata. Choć kształt przodu kadłuba sugeruje jednak 747.
o widzisz...tego np nie wiedzialem ze 340 to tez 4 silnikowa,choc moze ta "4"w nazwie 340 moze to sugerowac??? :think:
ana

mefistofeles pisze:B777 albo A330, musze sprawdzić. Masz powiekszenie? Cza by policzyć prowadnice klap. Ale na moje to 777.
Chyba tak - B777, prawdopodobnie Air India :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Barek pisze:tego np nie wiedzialem ze 340 to tez 4 silnikowa,choc moze ta "4"w nazwie 340 moze to sugerowac???
A340 i A330 mają ten sam kadłub (choć w 340 może byc dłuższy) i skrzydła, róznią się tylko ilością silników.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Barek

Re: 5 dni w kwietniowych Tatrach [16-20.04.11-FoTo]

Dzien 3 - 18 kwietnia...
Na 3 dzien wybor padl na Hale...pogoda sie sprawdzila do momentu jak jeszcze bylem w lesie na Uplazie,a wiec do ok 9 z minutami...
1.
Obrazek
2.
Obrazek
3.Wczorajsze podejscie na PpKK...
Obrazek
4.
Obrazek
5.
Obrazek
6.W Murowancu cos zjadlem...ale pryz takiej szarzyznie ,chcialo mi sie tylko isc nad Czarny Staw,ponizej wjechalem i zjechalem do Kuznic PKL...warunki w kotle Gasienicowym byly super i szkoda ze tego dnia nie spedzilem na nartach...myslalem o tym w nast dzien,ale niech to zostanie ta nast zime :)
Obrazek
7.
Obrazek
8.
Obrazek
9.
Obrazek
10.no i...zjechalem na dol i...oczywiscie chmury sie rozeszly...ale nawet juz na Nosala mi sie isc nie chcialo...polazilem troche po Kuznicach i z kapcia poszedlem w strone dworca :)Fajna wystawa jaskiniowych fot byla wystawiona!!!,bylo na czym oko zawiesic :)
Obrazek
11.
Obrazek
12.
Obrazek
13.
Obrazek
14.
Obrazek
15.
Obrazek
16.Mega zabajzlowane podworku gdzies pod rondem...gdyby tak polazic po zakopcu to takich "perelek"moze by troche znalesc :)
Obrazek

Cdn...
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Fajne masz te zoomy! Co to za obiektyw?
Awatar użytkownika
Barek

Żabi Koń pisze:Fajne masz te zoomy! Co to za obiektyw?
Lumix Tz1...:D juz kiedys w jakiejs relacji Szarotce na to samo pytanie odpowidalem :D
Awatar użytkownika
Mientus

Post autor: Mientus »

Barek pisze:
Żabi Koń pisze:Fajne masz te zoomy! Co to za obiektyw?
Lumix Tz1...:D juz kiedys w jakiejs relacji Szarotce na to samo pytanie odpowidalem :D
To ciekawe, takie zdjęcia wychodzą z tego maleństwa :) Szczególnie, że wygląda na to, że nie przekłamuje kolorów.
tyberiusz1437

Post autor: tyberiusz1437 »

Mientus pisze:[To ciekawe, takie zdjęcia wychodzą z tego maleństwa :) Szczególnie, że wygląda na to, że nie przekłamuje kolorów.
Nic w tym dziwnego, włacza poczwórny zoom cyfrowy i ma :D a kolory... kilka niewyszło, są czarno białe :D
Awatar użytkownika
krzymul

tyberiusz1437 pisze: a kolory... kilka niewyszło, są czarno białe
czerń i biel to też kolory. ;)
tyberiusz1437 pisze:włacza poczwórny zoom cyfrowy i ma
kiciarz
PS. Nie od kicia ( inaczej kota ), a od kitowania ;)
Pozdrawiam.
tyberiusz1437

Post autor: tyberiusz1437 »

krzymul pisze:
tyberiusz1437 pisze:włacza poczwórny zoom cyfrowy i ma
kiciarz
PS. Nie od kicia ( inaczej kota ), a od kitowania ;)
W TZ1?, toż to tele
Awatar użytkownika
Barek

tyberiusz1437 pisze:W TZ1?, toż to tele
Gabarytow tele nie ma ale zblizenia robie dobre a co do kolorow to czasem kontrast,ostrosc czy jasnosc musze poprawic bo niektore surowe zdj fatalnie juz wychodza...
ODPOWIEDZ