Koniec pięknej pogody....od jutra ma kurzyć

Takie stwierdzenie jest zawsze prawdziwe. Ja np. od jutra mam nie palićelwood pisze:....od jutra ma kurzyć
Gorce- Turbacz.borysek916 pisze:Jakie góry koło Zakopanego polecacie dla takiego laika który pierwszy raz jest w górach
Dorożką do Moka i spacerek nad Czarny Staw pod Rysami albo ceprostradą w okolice Mnicha i powrót.borysek916 pisze: gdzie można łatwo się dostać na góre i sa dobre widoki(w tym morskei oko:) bo tam dojeżdżają dorożki:P)
Jeszcze Dolina Kościeliska.Szarotka pisze:Gorce- Turbacz.borysek916 pisze:Jakie góry koło Zakopanego polecacie dla takiego laika który pierwszy raz jest w górach
Dorożką do Moka i spacerek nad Czarny Staw pod Rysami albo ceprostradą w okolice Mnicha i powrót.borysek916 pisze: gdzie można łatwo się dostać na góre i sa dobre widoki(w tym morskei oko:) bo tam dojeżdżają dorożki:P)
Znam - szlak żółty bardzo ciekawy i urozmaicony.myszoz pisze:Czy zna Ktoś szlaki na Babią Górę od Pd lub Pd-zach, tzn. po stronie słowackiej?
Interesuje mnie ten temat, bo będę jechał w ten rejon od strony Żywca, a jeśli dobrze kombinuję, to żeby dojechać z Żywca do Zawoi to trzeba kołem przez Suchą Beskidzką i Maków Podchalański, prawda/
Moja śp. Babcia wyznawała taką zasadę "lepiej nosić, niż się prosić"myszoz pisze:Gdzie spotkam ostatnią wodę idąc na Babią Górę od Krowiarek?
Za to w takich Dolomitach np. lepiej być zorientowanym gdzie ewentualnie można spotkać wodę, bo juczny plecak wcale nie jest pomocny na via ferratach. To samo dotyczy np. naszej Orlej. Uważam więc, że informacje o punktach wodopojnych to przydatna sprawaZakochani w Tatrach pisze:Coś za coś..... ja lubię mieć spokojną głowę w górach.... przynajmniej pod tym względem.