Nie, o relikwiarzu, który przekazał za pośrednictwem dziennikarzy z TVNkrzymul pisze:O tym mówisz...Janek pisze: Kardynał Dziwisz chyba trochę przegiął.
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Kubica-z ... omosc.html
..nie wiem, nie znam się.
Wypadek Kubicy
Szczególnie produkowane w Polsce Pandy mają opinię bardzo mało awaryjnych aut, co jako były użytkownik takowego przez 4 lata i 120 tys km. mogę potwierdzić.mefistofeles pisze:ale tu sie sporo zmienia.Dzis Fiaty nie odstaja jakościowo od Niemców.Janek pisze:posiadacze włoskich aut mogliby tu wiele opowiadać
Swift Sport składany na Węgrzech jest nieco jednak gorszej jakości, sporo drobnych upierdliwych usterek, a i kilka większych - np. łożysko koła, jakiś łącznik w skrzyni biegów, katalizator, zamek w drzwiach itp.
No ale jeździ się tym autkiem po prostu rewelacyjnie (o ile oczywiście ktoś lubi gdy jest szybko, głośno i trzęsie), drogi trzyma się jak przyklejony - więc na razie nie zmienię go na inne.
Każdemu jego Everest...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Wybacz, ale to akurat kiepskie porównanie - te auta z fiatem miałybardzomało wspólnego, mało kto zreszta wie, że "duzy fiat" dośc szybko stracił prawo douzywania nazwy "Fiat" i został FSO 1500. Tymniemneij jakośc Fiatów do połowy lat dwutysięcznych rzeczywiście odstawała od średniej in minus. Teraz to inna bajka, np jak chcesz mieć uzywanego Opla z silinikiem diesla to jedyny warty uwagi to 1.9 CDTI - od fiata. Generalnie gdybym miął kupowac małe auto to kupiłbym Pandę lub Grande Punto - stosunek jakości do ceny bije na głowę wszelkie Niemce i Francuzy.Janek pisze:Fiaty 125, Fiaty126, Polonezy
No fakt, proszenie dziennikarzy stacji promującej 'śluby' lesbijek i inne bezeceństwa o przekazywanie takich rzeczy zakrawa o profanację. Na szczęscie póki co to jeszcze nie jest relikwia sensu stricte.Janek pisze: Nie, o relikwiarzu, który przekazał za pośrednictwem dziennikarzy z TVN
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Relikwia to częśc ciała (I klasy), rzecz osobista (II klasy) lub rzecz potarta o częśc ciała (III klasy) osoby uznanej za świętą lub błogosławioną. Jan Paweł II póki co nie jest żadnym z nich.andy67 pisze:A co to właściwie jest "relikwia sensu stricte" ?
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
No przyznam, że mnie zszokowało co innego niż rola TVN w tym./ Mnie zastanawia ile to kardynał Dziwisz ma takich relikwiarzy. A ponieważ trochę znam historię to wiem, że były czasy, w których kwitł handel odpustami i relikwiami, co m.in. stało się przyczyną reformacji i działań niejakiego Marcina Lutra. I ta argumentacja! - Kubica jest popularny wśród młodych to może to przyciągnie ich do Kościoła! Doda jest też popularna a jej narzeczony też walczy z chorobą - to może i relikwiarz dla Dody i Nergala? Czuję niesmak, szczerze to mówię. Wpierw pokrętna sprawa wawelskiego pochowku a teraz to... szkoda gadać...mefistofeles pisze:No fakt, proszenie dziennikarzy stacji promującej 'śluby' lesbijek i inne bezeceństwa o przekazywanie takich rzeczy zakrawa o profanację. Na szczęscie póki co to jeszcze nie jest relikwia sensu stricte.
Jestem gorszego sortu...
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
To nie osądzenie a stwierdzenie faktu. Doda ma proces o obraze uczuć religijnych. Co do Kubicy info ze źródła w jego otoczeniu.andy67 pisze:Nie sądź, abyś nie był sądzony - czy jakoś tak
Czy kard. Dziwisz to sprzedał? Chyba lepiej jak relikwie są rozdawane niż jak miałby być handelek. Większość pewnie trafi do kościołów.Janek pisze:I pomyśleć, że swego czasu Jezus przegnał handlarzy z świątyni...
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- Zakochani w Tatrach
-

Jak Kubica odzyska zdrowie, sprawność i wróci do sportu to będzie się nazywało, że za sprawą relikwii - a nie wspaniałych włoskich lekarzy, którzy robią wszystko (jak dotąd z powodzeniem), żeby Roberta wyprowadzić z tego nieszczęścia.
Może nawet nowy cud zostanie ogłoszony.
We mnie też mieszane uczucia budzi ten gest Kard. Dziwisza
.
Może nawet nowy cud zostanie ogłoszony.
We mnie też mieszane uczucia budzi ten gest Kard. Dziwisza
Zakochani w Tatrach
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- Zakochani w Tatrach
-

- mefistofeles