Wypadek Kubicy

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
Żabi Koń

Post autor: Żabi Koń »

Dokładnie!

Niedobry, a mógł zadzwonić. Spytać, poradzić się.

Tak mi Was wszystkich żal. Co Wy teraz będziecie oglądać?
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Żabi Koń pisze:Tak mi Was wszystkich żal. Co Wy teraz będziecie oglądać?
"M jak Miłość", nie ma tego złego...., a żal to wg mnie powinno być poszkodowanego. ;)
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Żabi Koń

krzymul pisze:a żal to wg mnie powinno być poszkodowanego. ;)
Jak widać, poszkodowanych jest wielu :P

Nie wiadomo kto bardziej cierpi i kogo trzeba bardziej żałować, a kogo kopnąć w dupę.
Awatar użytkownika
krzymul

Wyrocznią to on pewnie nie jest, ale pozwolę sobie zacytować słowa W. Zientarskiego....- Robert Kubica nie jest tylko Robertem Kubicą - prywatną osobą. Jest facetem, który gromadzi wokół siebie ogromną rzeszę fanów, a w dalszej kolejności biznesów i medialnych zobowiązań. Wydaje mi się, że trzeba być trochę bardziej odpowiedzialnym. W tym momencie życie wymaga podejścia bardziej racjonalnego, spokojnego i zrównoważonego - twierdzi Zientarski

Jak widać są różne punkty siedzenia...tzn. widzenia.

Bardzo mądrze wypowiedział się Boullier... Słowa Boulliera doskonale oddają charakter teamu. Lotus Renault tworzą tacy sami pasjonaci, jak Robert Kubica. Gdyby Polak nim nie był, to prawdopodobnie nie trafiłby do Formuły 1, a już na pewno nie byłby tak znakomitym kierowcą i miejmy nadzieję,że nadal takim będzie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Żabi Koń pisze:Nie wiadomo kto bardziej cierpi i kogo trzeba bardziej żałować, a kogo kopnąć w dupę.

Zainteresowanie mediów i społeczeństwa jest ogromne i nie można obok tego przejść obojętnie. Przyczyny wypadku muszą być dokładnie rozpoznane i podane do wiadomości publicznej. Dlaczego śledztwo prowadzi włoska prokuratura a nie polska? Może konieczne jest umiędzynarodowienie sprawy? To kwestia naszej godności i honoru. Liczne fakty dowodzą, że Włochy nie są państwem prawa.
Jestem gorszego sortu...
janek754

Post autor: janek754 »

Przyznam że od razu wiedziałem że to był zamach. Śruby mocujące bariery były nadpiłowane, a na drodze położono sztuczny karb. Kto za tym stoi, chyba nie muszę mówić kto, bo i tak wszyscy wiedzą.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
krzymul

Jeszcze parę słów Laudy : Po wypadku polskiego kierowcy pojawiły się głosy, mówiące że starty Kubicy w rajdach samochodowych były tylko niepotrzebnym ryzykiem. Niektóre zespoły F1 zakazują swoim kierowcom udziału w rajdach. Popiera ich Lauda. - Trzeba unikać zbędnego ryzyka. Główną pracą kierowców jest Formuła 1. Widać teraz, że te rajdy tylko zachwiały jego karierą.

- Kubica to z pewnością najbardziej utalentowany kierowca Formuły młodego pokolenia. Gdyby jego zabrakło, to byłaby to wielka strata dla nas wszystkich. Wierzmy, że tak nie będzie - zakończył Lauda.

PS. Panowie Jankowie jaja sobie robią, troszkę to żenujące. :( ...tanie sztuczki.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze:Wyrocznią to on pewnie nie jest, ale pozwolę sobie zacytować słowa W. Zientarskiego....- Robert Kubica nie jest tylko Robertem Kubicą - prywatną osobą. Jest facetem, który gromadzi wokół siebie ogromną rzeszę fanów, a w dalszej kolejności biznesów i medialnych zobowiązań. Wydaje mi się, że trzeba być trochę bardziej odpowiedzialnym. W tym momencie życie wymaga podejścia bardziej racjonalnego, spokojnego i zrównoważonego - twierdzi Zientarski
"Racjonalny, zrównoważony i rozsądny" Kubica byłby teraz pewnie księgowym, a nie uczestniczył w wyścigach F1.

Zientarski rżnie głupa czy po prostu nie wie o czym pisze ?

Taki mi się tekst Grigorija Saakaszwilego przypomniał:

"Jedna mama mówiła do pilota:

Lataj synku nisko i bardzo powoli"

:D
Każdemu jego Everest...
świster

Post autor: świster »

Janek pisze:To kwestia naszej godności i honoru. Liczne fakty dowodzą, że Włochy nie są państwem prawa.
Mniejsza o Włochy, wpierw należy dokładnie sprawdzić kto na tym wypadku najwięcej zyska :think:
Kto teraz będzię nr 1 w renault? A jakże - Rusek. Czyżby tajne służby rosyjskie były w to zamieszane :think:

Trzeba niezwłocznie wysłać do Włoch Macierowicza i Fatygę, aby patrzyli na ręce przekupionej przez mafię włoskiej policji.

Janek pisze:Zdjęcie pokazuje wręcz podręcznikowo, że bariera była do dupy.
A czy te bariery nie są łączone systemem "dachówkowym"?
Należy zwrócić uwagę, że auto uderzyło w barierkę po lewej stronie czyli jakby "pod prąd".
Awatar użytkownika
krzymul

świster pisze:Kto teraz będzię nr 1 w renault? A jakże - Rusek. Czyżby tajne służby rosyjskie były w to zamieszane
Myślę, że Heidfield czyli tzw "Quick Nick" i Pietrow niewiele zyska....sugerujesz, że Putin w zmowie z Angelą. :think: ...ech Wy spiskowcy. ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy67 pisze: "Racjonalny, zrównoważony i rozsądny" Kubica byłby teraz pewnie księgowym, a nie uczestniczył w wyścigach F1.
Ależ Kubica taki jest - np pytany kiedyś o życie prywante powiedział, że gdyby się ożenił to by jeździł wolniej bo czułby większą odpowiedzialność. Facet świadomie wybrał takie życie i robi to całkiem mądrze.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Żabi Koń

Pewnie, jakby skończył ten wyścig na dobrym miejscu, to inne byłyby komentarze. Wszyscy by się spuszczali, jak to on uwielbia tę adrenalinę, jak to jest fajnie itd, itp.
Zamiast krytykować, sami dojdźcie do tego co on!
Awatar użytkownika
manfred

Post autor: manfred »

Żabi Koń pisze:Zamiast krytykować, sami dojdźcie do tego co on!
Mamy sobie wszyscy połamać nogi i zmiażdżyć prawe dłonie? Nikt nikogo nie krytykuje no chyba że ja udział w amatorskim rajdzie który przewyższył umiejętności Kubicy.
Awatar użytkownika
krzymul

Żabi Koń pisze:Zamiast krytykować, sami dojdźcie do tego co on!
Ani mi się śni.. ;) :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
zdzichu60

Post autor: zdzichu60 »

http://www.youtube.com/watch?v=ALbxMiwf4nw
manfred pisze:udział w amatorskim rajdzie który przewyższył umiejętności Kubicy.
...hmm amatorska jazda w tzw amatorskim rajdzie... no no :P Trza będzie kiedyś spróbować ;)
Awatar użytkownika
ketivv

Post autor: ketivv »

"Szef Polaka ma nadzieję, że nasz kierowca szybko odzyska siły, "bo cały zespół został zbudowany wokół niego". - Ale musimy także myśleć o możliwości, że nie powróci więcej do wyścigów - przyznał."

http://www.tvn24.pl/0,1692177,0,1,musim ... omosc.html

team budowany dookoła Kubicy a oni pozwalają mu na dodatkowe ryzyko
gdzie tu sens gdzie logika ?
ok rozumiem pasje chłopaka ale decyzji szefów za cholerę
staszek

Post autor: staszek »

krzymul pisze:PS. Panowie Jankowie jaja sobie robią, troszkę to żenujące. sad ...tanie sztuczki.
Wszak to troll popegeerowski, czego się spodziewasz ?
Trzeba kolego Krzymul pisać Pro100, cham pszenno-buraczany i tyle.
A tak w ogóle nie doczytałem się w tym temacie jak czuje się Kubica ?
Wie ktoś ?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Obrazek
Obrazek
Generalnie na wszystkich bolidach są podobne napisy w trakcie trwających własnie testów.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

staszek pisze:Wszak to troll popegeerowski, czego się spodziewasz ?
Jestem wielce zobowiązany, przygana z Twoich srebnych usteczek jest słodka jak miód...
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Jarecko_213

Kontakt:

Post autor: Jarecko_213 »

staszek hehe, świetnie, popija drinki... Niestety ale w TVN 24, na Polsacie i w internecie inne info słyszę, aż się zdziwiłem, ale znalazłem taką stronkę:

http://robertjestesmyztoba.wordpress.com/
http://new-movies.pl - Forum filmowe, opisy filmów, opinie użytkowników
ODPOWIEDZ