Papież - człowiek gór, człowiek Tatr...
Papież - człowiek gór, człowiek Tatr...
Wczoraj, jak słuchałem wiadomości na temat zdrowia papieża, to przypomniała mi się scena z pielgrzymki do Polski w 97 roku, kiedy stał na jakimś tarasie widokowym, z kąd patrzył na Tatry i płakał ze szczęścia. Myślę, że każdy z nas życzy papieżowi szybkiego powrotu do zdrowia, nawet jeśli nie jako głowie kościoła, to jako "naszemu", czyli człowiekowi gór, który z wszystkich gór świata najbardziej pokochał Tatry.
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Olav pisze:Wczoraj, jak słuchałem wiadomości na temat zdrowia papieża, to przypomniała mi się scena z pielgrzymki do Polski w 97 roku, kiedy stał na jakimś tarasie widokowym, z kąd patrzył na Tatry i płakał ze szczęścia. Myślę, że każdy z nas życzy papieżowi szybkiego powrotu do zdrowia, nawet jeśli nie jako głowie kościoła, to jako "naszemu", czyli człowiekowi gór, który z wszystkich gór świata najbardziej pokochał Tatry.
Nic dodać nic ująć..o by jak najszybciej wracał nam do zdrowia nasz kochany Papa
dokładnie TAK. Mi się nasz papież kojarzy z najlepszym, kochanym wujkiem-dziadkiem. Takim, do którego zawsze można się wyżalić, z którym można śmiać się i płakać.....szkoda,że tak mało jest takich ludzi na świecie...Luki pisze:Nic dodać nic ująć..o by jak najszybciej wracał nam do zdrowia nasz kochany Papa
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Wielu pewnie tego nie wie, że podczas Jego wędrówek mówiono do Niego właśnie Wujek.Iwona pisze:kochanym wujkiem-dziadkiem.
BARDZO szkoda - wzór nad wzory.Iwona pisze:... szkoda,że tak mało jest takich ludzi na świecie...
Ps. Wadowice i okolice to rodzinne strony mojej Mamy. Do dziś mieszka tam większość mojej Rodzinki.
Info, dla tych, co nie mieli dziś czasu na radio/televizje:
Papierz został dziś odłączony od respiratora, ponieważ po wczorajszym zabiegu tracheotomi wystąpiła poprawa stanu zdrowia, oraz ustąpiły trudności w oddychaniu.
Papierz został dziś odłączony od respiratora, ponieważ po wczorajszym zabiegu tracheotomi wystąpiła poprawa stanu zdrowia, oraz ustąpiły trudności w oddychaniu.
Moje Tatry
Ja też się pod tym podpisuję!!!g-wont pisze:ma ktoś moze jakies zdjecia PAPIEŻA w gógach albo na ich tle.....byłbym wdzięczny
Moje Tatry
Niektorzy, to maja szczeście....dagomar pisze:Kilka lat temu stałem na Kopie Kondrackiej - papież zatoczył koło nad Giewontem ,błogosławił ,wydawało mi się ,że mnie - był tak blisko
Moje Tatry
http://www.zakopane.pl/wizyta/ - Sprawdźcie Sobie!
http://www.zakopane.pl/wizyta/ - Sprawdźcie Sobie!
niesamowita strona
http://www.tvp.com.pl/papiez/ - filmik: Góralu czy ci nie żal POLECAM!!!!!
niesamowita strona
http://www.tvp.com.pl/papiez/ - filmik: Góralu czy ci nie żal POLECAM!!!!!
Mariusz dzieki badzo za zdjecia, jesteś genialny !!! To z początku tematu to wlaśnie to co na drugim zdjeciu!!!
Moje Tatry
Mam prośbędo wszystkich forumowiczów!! Nie ważne, jakiego jesteś wyznania, pomodl sie o zdrowie dla Papy!! A jeśli jesteś ateistą, to po prostu życz mu po prostu powrotu do zdrowia!! Proszę, aby każdy wziął to sobie do serca - NASZ PAPA UMIERA!!!
Moje Tatry
Prośba do wszystkich forumowiczów!! Jeżeli życzycie Papie powrotu do zdrowia, to oprócz modlitwy zapalćie wieczorem o 21 świeczkę w oknie!! Przekażcie tą informację swoim znajomym, niech cała Polska lśni od świec zapalonych w oknach domów!!
Moje Tatry
Byłem wczoraj pod oknem Kurii Biskupiej. Było spokojnie, cicho. Żadnych histerii, płaczu. Tylko modlitwa. Wróciłem jakiś taki pogodzony. Wewnętrznie spokojny. Wyciszony. Miałem niecałe 2 lata gdy Karol Wojtyła został Papieżem. Gdy rodzice dowiedzieli sie o tym, zostawili mnie z babcią i poszli pod to samo okno. Wczoraj ja zostawiłem swoją córkę z moimi rodzicami.