Proszę jak ładnie
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Huczaj pisze:mefistofeles napisał(a):
sam dom jszcze ujdzie, ale za ten płot ktoś powinien beknąć. Ale oczywiście nie beknie.
Oczywiście, ponieważ:
myszoz napisał(a):
Ktoś dał dobrze w łapę.
Ale też oczywiście, nikt nic nikomu nie udowodni.
I tak to leciało...tzn. tak to się kręci.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Bardzo ładnie wkomponowana w krajobraz budowla , która bezsprzecznie dodaje uroku otoczeniu , sam płot wyraża głęboką symbolikę uciekającą się do martylologii na szego narodu, szkoda tylko ,że te drzewa szpecą nieco krajobraz , można było pomyśleć o ich wycięciu ale to tylko taka moja subiektywna ocena , no i ta górka , no nie wem ja bym ja splantował i zrobił jakiś cieszący oko skalniaczek .
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
Jeżeli jest to jego prywatna własność to wara od niej. Mój dom, moją twierdzą.myszoz pisze:Nie żebym namawiał do złego... ale można by jakoś dać do zrozumienia właścicielowi, że jest parsona non grata
Jakieś propozycje?
Jeśli już to trzebaby dać do zrozumienia temu co wydał zgodę na sprzedaż tej działki lub zabudowanie jej w taki sposób.
Na Jurze w okolicach Skarżyc jeszcze gorszy płot (sam płot, a właściwe mur, bez domu) straszy już od chyba 10 lat i władze nie potrafią nic z tym zrobić.
Było już kilka wyroków sądowych, odwołań itd. i płotu nie mogą rozebrać.
A facet co postawił ten dom ze zdjęcia mógł np. odziedziczyć działkę po babci lub stryjku i zgodnie z prawem na miejscu starego wybudował nowy dom.
Muszę podpytać moją koleżankę z Wilkowic, kto zacz.
B.
Było już kilka wyroków sądowych, odwołań itd. i płotu nie mogą rozebrać.
A facet co postawił ten dom ze zdjęcia mógł np. odziedziczyć działkę po babci lub stryjku i zgodnie z prawem na miejscu starego wybudował nowy dom.
Muszę podpytać moją koleżankę z Wilkowic, kto zacz.
B.
dom jak dom, ale to ogrodzenie nijak nie wpasowuje się w krajobraz, zbyt mocno w nim dominuje, zaburzając ogólny ład i porządek estetyczny tego miejsca.Basia Z. pisze:A facet co postawił ten dom ze zdjęcia mógł np. odziedziczyć działkę po babci lub stryjku i zgodnie z prawem na miejscu starego wybudował nowy dom.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Czego się wy u diabła czepiacie. Niedawno słyszałem albo widziałem w TV jak ktoś darł szaty, że Tusk nieudolny bo w dalszym ciągu potrzebne jest zezwolenie na budowę. Zresztą sam Tusk też się bił za to w piersi, ponoć Palikot zawinił bo to jego komisja zawaliła. Ale napewno w końcu usuną tą biurokrację, a wtedy zobaczycie jakie śliczności zaczną ludzie stawiać. Teraz jeszcze tu i ówdzie zdarza się architekt miejski lub powiatowi, który całkiem nie wyzbył się etyki zawodowej i nie przepuści potworka.myszoz pisze:W warunkach zabudowy powinno być jasno określone jaki płot i jaki budynek. Ktoś dał dobrze w łapę.
Jestem gorszego sortu...