Tatry (Kasprowy, Orla Perć, Rysy) 5-13 sierpień 2010

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Dzień 5: Poniedziałek, 9 sierpnia 2010
Wyruszyłem z Kondratowej skoro świt. Po drodze do Kuźnic nabrałem wody ze strumyka. Na szlaku do Murowańca spotykam pierwsze osoby. W Schronie (ok. 11:00) jem szarlotkę i ruszam w stronę przełęczy Liliowe. Po drodze spotykam zakonnice. Pingwiny zapierniczają truchtem pod górę! Przed Liliowym (ok. 13:00) spotykam rodzinkę i idziemy razem.

Zbierają się czarne chmury, choć na LCD w Murowańcu było napisane „opadów brak”. Na skalnych schodach zaczyna kropić. Załamanie pogody. Na przełęczy pada już grad, ale grzmotów nie słychać. Zaczynam martwić się o Adriana – jest teraz na Granatach. Ubrany w pelerynę i worek na plecaku ślizgam się po mokrych skałach. Z mgły wyłania się Wodospad Siklawa
Czy na pewno chodzi o Przełęcz Liliowe? Z opisu wydaje mi się raczej, że poszedłeś na Krzyżne :?
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Oj tam, oj tam :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Tyle tych przełęczy, że może się popieprzyć... :think:
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Asik

Post autor: Asik »

egger pisze:nocleg był w 5 Stawach, więc nie wiem czemu się dziwisz
zapewne dlatego że ani słowem o tym nie wspomniałes :)

egger pisze:Jeśli ktoś chce to mogę mu wysłać zdjęcia bez znaków wodnych (oczywiście na tej samej licencji)
z czystej ciekawosci- po co ci te napisy?
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
andy67

Asik pisze:
egger pisze:Jeśli ktoś chce to mogę mu wysłać zdjęcia bez znaków wodnych (oczywiście na tej samej licencji)
z czystej ciekawosci- po co ci te napisy?
Pewnie po to żebyś sobie nie mogła ich wkleić w naszejklasie czy innym fejsbuku jako swoich :))

A tak na poważnie to po prostu fatalnie wyglądają te podpisy/napisy na zdjęciach. Ale to nie mój problem w sumie.
Każdemu jego Everest...
egger

Post autor: egger »

@szarlotka: faktycznie, chodziło o przeł. Krzyżne.

W ogóle nie rozumiem, dlaczego tak uczepiliście się tej relacji. Może przez to, że jest tak bardzo realistyczna? Albo, że uratowaliśmy dziewczynie życie? Jakbyście wy byli tacy święci...

Jeśli ktoś chce, to mogę mu udostępnić moje zdjęcia beż znaków wodnych.
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

egger pisze:W ogóle nie rozumiem, dlaczego tak uczepiliście się tej relacji.
Nie wiesz dlaczego? To przeczytaj te posty jeszcze raz, jest w nich napisane dlaczego.
Awatar użytkownika
Asik

egger pisze:Może przez to, że jest tak bardzo realistyczna?
a moze zamiast pisać ile,gdzie i z kim się chlało,gdzie sie poszło na kacu,skupiłbyś się na merytorycznej stronie tej relacji? troche to przypomina serial Ratownicy-wychodzą ze schroniska kt przypomina te na hali ornak,a na kościelec maja 2 godz.
Jeśli ktoś chce, to mogę mu udostępnić moje zdjęcia beż znaków wodnych.
nie odpowiedziałes na moje pytanie
Asik pisze:z czystej ciekawosci- po co ci te napisy?
egger pisze:Jakbyście wy byli tacy święci...
oczywiście że nie jesteśmy święci,gdzie tak ktos napisał? :?
egger pisze:Albo, że uratowaliśmy dziewczynie życie?
TOPR napewno jest ci bezgranicznie wdzieczny

Tak w ogóle to ciekawa jestem co TPN na to że w domku leśnika pod jego nieobecność chleje się na umór,jeszcze się o tym pisze w necie :?
egger,to jest jak z chodzeniem na lewizny-ludzie to robią ale o tym nie piszą.
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Na wstępie było napisane, że Egger ma 19 lat. I to chyba wszystko tłumaczy...

PS.
Uprzedzając reklamacje - bywają rozsądni 19-latkowie. Niestety nie często.
Jestem gorszego sortu...
włóczęga

Post autor: włóczęga »

egger pisze:@szarlotka
Lubimy szarlotki. :-)
Pozdrawiam Szarotkę i Szarlotkę ... i wszystkich innych. :-)
świster

Post autor: świster »

egger pisze:W ogóle nie rozumiem, dlaczego tak uczepiliście się tej relacji. Może przez to, że jest tak bardzo realistyczna?
Szczerze pisząć dla mnie jest to najbardziej przerażające, że ta relacja jest realistyczna :O
Awatar użytkownika
Szarotka

świster pisze:Szczerze pisząć dla mnie jest to najbardziej przerażające, że ta relacja jest realistyczna :O
Doskonała pointa całości :)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Jednego ci zazdroszczę - ruch wokół twojej relacji jest tak wielki, że ja tylko mogę pomarzyć... ;] Przeczytałem i ogólnie dramaturgia trzyma poziom i można jakoś dobrnąć do końca (są emocje!). ;] Błędów w nazewnictwie bym się nie czepiał - nie każdy jest Filancem i wyznaje się na topografii. Głupot w stylu "wychodzimy rano po pijaku na szlak" też nie, w kto w tym wieku głupot nie wyczyniał? Mnie na ten przykład do dziś wypominają awersję do czołówek na tym beznadziejnym forum. ;] Ale jedno mnie wkurza - żeś pan informatyk, a foty wstawiasz jakieś krowy megabajtowe i nie chce się toto w miarę płynnie otwierać. Z tym obsesyjnym chronieniem praw własności też bym nie przesadzał - spójrz: na forum pojawiają sie wspaniałe fotografie wykonane przez ludzi naprawdę znających się na rzeczy, a znakami wodnymi nie ociekają. Jeśli już chronić to tamte perełki, a nie nasze byle jakie fotowypociny. :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Mariusz pisze:Mnie na ten przykład do dziś wypominają awersję do czołówek na tym beznadziejnym forum. ;]
Skoro nawet z Ciebie dało się z robić człowieka (noszenie czołóweczki) to może i z takiego eggera będą kiedyś ludzie :P :cwaniak:
Awatar użytkownika
Asik

Mariusz pisze:na forum pojawiają sie wspaniałe fotografie wykonane przez ludzi naprawdę znających się na rzeczy, a znakami wodnymi nie ociekają
o to to to jest właśnie to o co mi chodziło ale nie umiałam ładnie napisać :D
Mariusz pisze:Błędów w nazewnictwie bym się nie czepiał - nie każdy jest Filancem i wyznaje się na topografii.
jakby mapę w łapki wziął przed napisaniem relacji to by byków nie było. dużo wysiłku to nie wymaga.
Szarotka pisze:to może i z takiego eggera będą kiedyś ludzie
hmm miał chłopak dobre wejscie na forum,jak napisał Mariusz
Mariusz pisze:ruch wokół twojej relacji jest tak wielki, że ja tylko mogę pomarzyć...
:)) :))
Awatar użytkownika
andy67

Z relacjami jak z politykami - kontrowersyjne łatwiej się przebijają :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Skadi

Post autor: Skadi »

hmm.. relacja jak relacja. może i nie powinno się robić tego czy owego, a tym bardziej tego promować przez opisanie, ale cóż - stało się.

zdjęcia faktycznie słabo się ładują.

natomiast pierwsza klasa komentarze na forum - od sierpnia do listopada - post wciąż żyje! uśmiałam się równo! :D
ODPOWIEDZ