przeca wiem ...dzieju, może być też Granatymandy67 pisze:Dobrodzieju, litości - jam tylko relacyję cytował.
Tatry (Kasprowy, Orla Perć, Rysy) 5-13 sierpień 2010
tyle, że akurat autor przed wyjazdem zadał dość sensowne pytania(patrz post 1 tego wątku)Alan pisze:trzeba by bylo zadedykowac ta relacje tym, co tak bronia tych bidokow, co sie z nich jaja na forum robi, gdy zadaja fajne pytania
Szkoda tylko, że górołaz, będący członkiem PTTK robi i potem opisuje takie rzeczy. Wstyd!
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Gratuluję , wspaniała wyprawa ,8 dni w Tatrach i tyle przeszedłeś do tego jeszcze kupa fajnych przygód , fajnie tak się pobawić w górach .
Takie pytanie: Ile kosztuje nocleg w tym małym Murowańcu pod Giewontem ?
No i ta Orla Perć , moje marzenie niedościgłe
Takie pytanie: Ile kosztuje nocleg w tym małym Murowańcu pod Giewontem ?
No i ta Orla Perć , moje marzenie niedościgłe
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Nie chodzi o to aby wejść na szczyt, robi się to,
aby stać się kimś lepszym."
nie chciało mi sie czytac tej relacji,ale kwiatki które andy wyciągnął są zabójcze.

Smoliku, popatrz na Szarotkę-to najlepszy przykład na to że marzenia się spełniają. Musisz zebrać się na odwagę i w końcu spróbować się ze swoimi marzeniami. Wszystko przed TobąSmolik pisze:No i ta Orla Perć , moje marzenie niedościgłe
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Jednak czytam relację.
Wiekszych napisów na zdjęciach nie mogłeś dać?
Murowaniec pod Giewontem? Chyba trza zrobić aktualizację przewodników.
ja czegos nie jarze. dzień 7 to było dokonczenie orlej p. nocleg na hali a dzien 8 juz o godz 8 startowałeś na szpiglasowy wierch? naprostuj jesli cos źle rozumiem
a tak w ogóle za diabła bym się nie podpisała pod taką relacją prawdziwym nazwiskiem a tym bardziej nie wrzuciłabym mojego zdjęcia

Wiekszych napisów na zdjęciach nie mogłeś dać?
Murowaniec pod Giewontem? Chyba trza zrobić aktualizację przewodników.
ja czegos nie jarze. dzień 7 to było dokonczenie orlej p. nocleg na hali a dzien 8 juz o godz 8 startowałeś na szpiglasowy wierch? naprostuj jesli cos źle rozumiem
a tak w ogóle za diabła bym się nie podpisała pod taką relacją prawdziwym nazwiskiem a tym bardziej nie wrzuciłabym mojego zdjęcia
ależ oczywiscie,ale to bedzie wyjazd partnerskiW razie czego służymy z Asikiem jako przewodniczki
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
Fajnie ,że są ludzie na tym forum co chca pomóc , chętnie skorzystam z waszego towarzystwa by arkana tatrzańskie przysposobić i choć skrawek nimbu tajemniczości wyszarpnąć.Szarotka pisze:W razie czego służymy z Asikiem jako przewodniczki
Asik pisze:ależ oczywiscie,ale to bedzie wyjazd partnerski
"Góry są środkiem, celem jest człowiek.
Taaa, kolega sie zestresuje w jakiej dziurze, czy kominku na tej Orlej i dlabli wezmą wyliczenia z kalendarzykaAsik pisze:w takim układzie pójdziemy koledze na rękę i pojedziemy wtedy kiedy kolega bedzie zabezpieczony
------------------------------------------
oczywiście!mefistofeles pisze:nikt nie jest doskonały. Poza nami oczywiście.Szarotka pisze:Szkoda tylko, że górołaz, będący członkiem PTTK robi i potem opisuje takie rzeczy. Wstyd!
Meffi od roku jeżdżę z PTTK-iem na wycieczki, jestem nawet prezesem koła PTTK przy mojej firmie. Nie napiszę Tobie że przez 4 dni wycieczki nawet na alkohol nie spojrzymy to by były brednie. Ale nikt z nas nie kąpie sie w stawach w parkach,nie ma hipotermii i nie obnosi sie z tym na lewo i prawo opowiadajac gdzie to sie nie było na mega kacu.
nocleg był w 5 Stawach, więc nie wiem czemu się dziwisz.ja czegos nie jarze. dzień 7 to było dokonczenie orlej p. nocleg na hali a dzien 8 juz o godz 8 startowałeś na szpiglasowy wierch? naprostuj jesli cos źle rozumiem
Relację starałem się oddać jak najbardziej realistycznie. Dla mnie to była wyprawa, bo jak na razie największa w moim życiu. Przygotowania do niej, jak napisałem, trwały dość sporo czasu. Kąpiel w Stawie była wypadkiem, nie celem zamierzonym. A już na pewno się nią nie chwalę - stało się i tyle.
Co do Murowańca pod Giewontem - mój błąd, chodziło mi o Schronisko na Hali Kondratowej.
Jeśli ktoś chce to mogę mu wysłać zdjęcia bez znaków wodnych (oczywiście na tej samej licencji).